Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Mathias Hviid (Uge 50)

Ugens Spiller – Mathias Hviid (Uge 50)

0
504

Jeg hedder Mathias Hviid og er 18 år. Udover padel er jeg vild med at styrketræne, fordi jeg finder det sjovt og da det er en kæmpe hjælp i padel – i forhold til at give mig mere power og eksplosivitet.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Jeg fik øje på padel gennem min familie. Da mine forældres venner begyndte at spille, så gjorde mine forældre også og derefter begyndte jeg.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Du finder mig nok i mest oppe i Tåsinge tennis/padelklub, men ellers træner jeg i PadelPadel i Odense. Udover det arbejder samt spiller jeg i det tætteste center på mig – nemlig Svendborg Padelclub.

Hvorfor spiller du padel?
Jeg spiller padel på grund af hyggen og det sociale – men bestemt også for at se, hvor langt jeg kan komme i padelverden.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
Det fedeste ved padel er duellerne, man har. Eller når man lige laver en lækker kicksmash.

Har du en fast spillepartner? Hvad er vigtigt for dig i en padelpartner?
Jeg ved ikke, om jeg har en fast makker, men jeg spiller en masse turneringer med min bror, Lasse Hviid. Det vigtigste i et partnerskab for mig er, at man stoler på hinanden, kan snakke en masse på banen – men også udenfor banen.

Det er også vigtigt, at man altid er der for sin makker. Padel er ikke en individuel sport, så du kan godt selv spille fantastisk, men har din makker en dårlig dag, så vinder man ikke. Det er derfor vigtigt at kunne få hinanden op fra de huller, som man falder i, når man spiller kampe og ikke mindst turneringer.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?
Inderst inde er drømmen da, at man kan komme til at leve af padel, hvilket vil betyde, at jeg skal i en top 10-20 stykker i verden. Ellers er næste skridt for mig at prøve, om jeg kan kæmpe mig på herrelandsholdet, da jeg pt. spiller på Ungdomslandsholdet, men ikke kan være med der efter det nye år, da jeg er for gammel.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?
Man kan måske sige, at mine top 3 produkter er lidt biased, da jeg er sponsoreret af Wilson. Derfor kan jeg klart anbefale Wilson Blade Pro v2, som jeg selv spiller med.

Hvad betyder padel for dig?
Padel betyder utrolig meget for mig – det er mit job og min hverdag. Før padel spillede jeg meget fodbold, men selv fodbold kan ikke hamle op med padel.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?
Mit råd til dem, der overvejer at begynde til padel, er, at de bare skal hoppe ud i det – både gamle og unge. Det er det fantastiske ved padel – alle kan spille det. Også garanterer jeg, at størstedelen af dem, som giver det en chance, bliver bit af det lynhurtigt.