Ugens Spiller – Willads Alexander Rozanov (Uge 16)

0
1236

Mit navn er Willads Alexander Rozanov.
Jeg er 17 år og kommer fra København.

Til hverdag træner jeg flere gange om ugen både på padel banen i Racket Club, og i fitnesscenter. Jeg bruger faktisk størstedelen af min uge i Racket Club.
Jeg er på banen med min træner Sofus Enrum 2 gange ugenligt, så optræder jeg på Racket Club’s ungdomsakademi både som spiller på U18 elite og som hjælpetræner til de lidt yngre. Man kan også fange mig i receptionen flere gange om ugen, hvor jeg er på arbejde.
Lige nu ser min hverdag sådan her ud, indtil jeg efter sommerferien starter på mit Team Danmark forløb på Falkonergården Gymnasium og HF.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg følger ikke rigtig den skala der er blevet lavet da jeg ikke rigtig spiller igennem Danske Padel Entusiaster og da jeg syntes det kan variere meget. Når jeg er til turnering, spiller jeg for det meste DPF 100 indtil videre. Så kan man derfra regne mit niveau ud.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg prøvede det for første gang med nogle venner for snart halvandet år siden.
Siden da begyndte jeg stille og roligt at spille mere og mere, også tog det fart da jeg startede på ungdomsakademiet.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Næsten altid indedørs på grund af vejret i Danmark. Medmindre at det er sommer eller jeg er på træningstur til Spanien.

Hvorfor spiller du padel?

Først og fremmest spiller jeg padel fordi jeg selfølgelig elsker det.
Det har virkelig fået en stor betydning for mig på kort tid, og det er jeg kun glad for.
Når jeg bruger så meget tid på træning spiller jeg det også med ambitioner om at kunne blive professionel og prøve at komme op at spille med nogen af dem på det højeste niveua.
Jeg ved godt jeg slet ikke er der endnu og heller ikke er tæt på. Det tager lang tid, og jeg tager det bare skridt for skridt.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det taktiske ville jeg sige. At man er to der arbejder sammen om noget, der kun kan lade sig gøre hvis man træffer de rigtige valg og holder sig til sine planer og aftaler.

Har du en fast spillepartner?

Ja det har jeg. Jeg spiller fast med min makker Milas Kantur, der også spiller på Racket Club’s ungdomsakademi. Milas og jeg har spillet sammen i et halvt års tid og er begyndt at lære hindanen rigtig godt at kende.

For mig er der mange ting der er vigtige i et godt partnerskab. Jeg kan nævne 3 ting som der er vigtige for mig. Først og fremmest det at man trækker hindanen op. At motivere hindanen til at yde det bedste det man kan, og kun at komme med positiv energi på banen.
For det andet ville jeg sige tillid. Tit går det rigtigt hurtigt i situationerne. Så at kunne stole på at ens makker nok skal tage bolden og vælge den rigtige beslut er vigtigt. Selvom det godt kan være svært, fordi man nogle gange selv mener man ville kunne gøre det lidt bedre.
Til sidst ville jeg sige at det er vigtigt at begge holder sig til de ting man har snakket om og kommunikere godt men sin makker både på og ude for banen.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Først og fremmest er min plan at blive ved. Hele tiden at komme videre til det næste og videreudvikle mig. Til og med sommer er min plan at spille så mange turneringer som muligt. Jeg har holdt en lille off season hvor jeg har haft travlt med forskellige ting.
Nu kan jeg mærke jeg skal i gang igen.

Jeg har også to mål. Jeg har over et helt år endnu, hvor jeg kan spille med som U18.
Så at blive udtaget til ungdomslandsholdet og at præstere godt til ungdomsturneringer, er mit mål i 2023.

Min største drøm er at kunne leve af at spille padel.
I fremtiden kræver dette at jeg kommer op på det højeste niveau i Danmark, og at kunne spille internationalt. Lige nu er det kun toppen af poppen i verden der kan leve godt af spille padel. Men i fremtiden er jeg klart overbevist om at dette ændrer sig, da padel kunne blive større og større.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Cuera oncourt tøj.
  • Starvie Astrum bat.
  • Wilson comfort overgrip

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Bare prøv det. Jeg er sikker på at ikke kommer til at fortryde det.
Ellers skal jeg nok give en State.