Ugens Spiller – Carl-Emil Hartmann (Uge 19)

0
1299

Mit navn er Carl-Emil Hartmann, jeg er er 20 år gammel og bor i skæring – lidt nord for Aarhus. Jeg har altid været meget glad for motorsport og det har fyldt en stor del af mit liv siden jeg var 3, men har også spillet meget fodbold og vigtigts af alt Padel selvfølgelig. Jeg har lige nu sabbatår hvor jeg arbejder 3-4 gange om ugen i Salling, og bruger udover det, det meste af min tid på Padel og vennerne.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg spiller mest dpf 200/400 turneringer, men synes det kunne være sjovt at stille op til et par 1000 turneringer i fremtiden

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg spillede Padel for første gang på Club lasanta i 2014 og har spillet det næsten hvert år dernede. Omkring år 2019 begyndte jeg at spille med venner og familie, men det var først da jeg kom hjem fra min sabbatårs rejse i starten af 2022 at jeg begyndte at spille seriøst og spille for at vinde turneringer.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Spiller for det meste i PadelPadel Aarhus, hvor vi er nogle gutter der får træning to gange om ugen og ellers bliver der spillet hygge/trænings kampe de dage der ikke er træning. Det er for det meste indendørs men bliver mere og mere hooked på at spille udendørs også.

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller udelukkende Padel fordi jeg synes det er maks fedt og det er nemt at skabe en god balance mellem det hyggelige og det seriøse. Synes det var en nem sport at komme i gang med og en sport man bliver totalt bidt af lige med det samme

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Synes det fedeste ved Padel sporten er det meget intense spil. Man bliver nødt til at være 100 procent til stede i kampen, hvorefter man kan drikke en kold øl eller faxe efter kampen og hygge sig med med- og modspillere.

Jeg er også stor fan af det faktum at det er en “gentleman sport” og at det er meget sjældent man kommer op og toppes med sin modstander. Den generelle gode stemning er noget jeg har savnet lidt ved bl.a. fodbold

Har du en fast spillepartner?

Har min gode makker Kiranan som er ham jeg oftest spiller med, men spiller også turneringer med andre makkere en gang i mellem. For mig er det vigtigste at min makker og jeg har den samme indstilling og målsætning når vi går på banen og der er Kir og jeg helt enige. Vi spiller for at hygge os, men det er altid klart hyggeligst at vinde.

Ingen sure miner, hvis den anden fejler, tværtimod – jo vildere et slag der bliver prøvet på desto bedre/sjovere.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg har ikke ambitioner om at skulle leve af at spille padel, men man håber da selvfølgelig altid på at kunne blande sig i toppen herhjemme. Ellers er mine planer sådan set at nyde jeg har tid til at spille så meget nu og ellers bare knokle på så længe jeg synes det er sjovt

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Nox AT10
  • Et svedbånd til højre arm
  • En kold Faxe

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Ved ikke om padel ligefrem har ændret noget i mit liv, men det har givet mig et hav af nye bekendtskaber og gode venner.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Kom i gang – du vil ikke fortryde det!
Kontakt dit lokale padelcenter og hør om de afholder nogle americano turneringer eller lignende. På den måde får du skabt et netværk med folk på samme niveau og du får samtidig lært spillet. Derudover kan jeg kun anbefale at få nogle træninger i starten, så man ikke udvikler dårlige vaner.