Forside Udstyr til Padel Bedste Padel bat 2024: De bedste bat til alle spilletyper

Bedste Padel bat 2024: De bedste bat til alle spilletyper

0
8807
Padel bat test

Indlægget er blevet opdateret d. 07/01/2024

Hvilke padelbat er de bedste på markedet lige nu? – det har vi sat os for at finde ud af!

Vi har undersøgt, testet og spillet utalige timers hektisk padel, for at kunne give jer vores bud på hvilke padelbat der kan give jer en fordel på banen.

Hvad end du er til et bat med masser af power eller leder efter det mest budgetvenlige bat, så har vi fundet vores favoritter frem til dig.

Du finder her vores købsguide, beskrivelse og anmeldelse af vores foretrukne bat på markedet lige nu.

Mest budgetvenlig

Head Evo Speed 2023

Vores favorit

Babolat Air Viper 2023

Nyhed

Cork padel – Classic


Bedst i Test – De 8 Bedste Padel Bat

Redaktionens Favorit Bat

Babolat Air Viper 2023

Babolat air viper - Padelfreak

En af redaktions absolutte favoritter her i 2023 er Babolat Air Viper 2023!

Air Viper 2023 checker rigtigt mange bokse, for spillere i hver sin ende af niveau skalaen. I Babolat Air Viper’eren har du kontrol, power, manøvrering og lethed i ét! Og så er designet af padel battet generelt bare fedt, en typisk Babolat stil med med et twist.

Hovedform: Dråbe
Niveau: Let øvet / Øvet / Ekspert
Type: Allround

Pros

Lethed (355 g)
Ru overflade & 3D spin+ teknologi
Imødekommer både power og kontrol

Cons

Pris (men prisen værd!)

Den bedste pris på Babolat Air Viper 2023:

Bedste Padelbat til Øvede

BULLPADEL HACK 03 2022

Bullpadel Hack 03
Bullpadel Hack 03 side

Bullpadel Hack-serien er til dig der virkeligt vil ‘hacke’ dit padel spil.

Mange af modellerne i Hack-serien giver dig som noget helt unikt, mulighed for at justere vægten og vægtfordelingen på dit bat efter dine egne præferencer.  Dette giver dig både mulighed for at udvikle dit spil gradvist eller justere til din egen spillestil.

Hovedform: Diamant
Niveau: Øvet / Ekspert
Type: Power / Allround

Pros

Justerbar vægtfordeling
God power
God kontrol

Cons

Pris

Den bedste pris på Bullpadel Hack 03 22:

NYHED: CORK PADEL

Cork padel – Classic

Cork padel, padel bat er til dig der ønsker lette kontrolbat!

Kendetegnet for Cork padel bat, er at der er fokus på lethed, kontrol og anti-vibrationssystem. Dette Cork padel Classic, er især ideelt for dig, der døjer med skulder- eller albuesmerter. Med Cork padel classic får du et godt kontrol bat der tager højde for de hårde stød med en masser af komfort.

Hovedform: Rundt
Niveau: Alle niveauer
Type: Allround / Kontrol

Pros

Komfort & manøvredygtighed
Kontrol og lethed
Anti-vibrationssystem

Cons

Pris

Den bedste pris på Cork Padel Classic

Bedste Power Padel Bat

Babolat Technical Viper 2022

Måske det bedste power bat på markedet?

Babolat Technical Viper er et dødbringende våben i de rigtige hænder – og det beviser en verdens top spilleren, Juan Lebrón, turnering efter turnering. Battets power design sætter større krav til din egen kontrol — men mestre du dette, så er det en sand ‘killer’!

Hovedform: Dråbe
Niveau: Øvet / Ekspert
Type: Power

Pros

Sublim power
12K Carbon
Juan Lebróns bat

Cons

Kan være svært kontrollere

Den bedste pris på Babolat Technical Viper 2022:

Bedste Kontrol Padel Bat

Cabra Premium Wizard

Cabra Premium Wizard
Cabra Premium Wizard side

Er du mere til at udmanøvrere din modspiller, fremfor at smashe dem ud af banen? — Så er Premium Wizard noget for dig.

En kontrol- og teknikspillers våde drøm, da du får hele to ‘kontrol’ belægninger for øget greb, en rund hovedform, mellem balance og carbon overflade.

Ja tak, siger vi bare!

Hovedform: Rund
Niveau: Øvet / Ekspert
Type: Kontrol / Allround

Pros

12K Carbon
Super kontrol
Fin power

Cons

Pris

Den bedste pris på Cabra Premium Wizard:

Bedste Billige Padel Bat

HEAD Flash 2022

Når vi skal ned i den lave ende af prisskalen og virkelig snakke value-for-money er det svært at komme uden om HEAD Flash 2022.

Battet er et super godt allround bat, der tilbyder en masse spilleglæde til spillere på alle niveauer. Battet har en rigtig god balance mellem power og kontrol, og med sit større og optimerede sweetspot, kan selv de grønneste padel freaks være med.

I battet finder du en masse af HEADs velkendte teknologier, og så til en pris under 1000 kr.

Hovedform: Dråbe
Niveau: Begynder / Øvet
Type: Allround

Pros

Pris
Optimeret Sweetspot
God kontrol og power

Cons

Ikke det mest holdbare

Den bedste pris på HEAD Flash 2022:

Bedste Dame Padelbat

Head Graphene 360 Zephyr Woman

Det er ikke blot det feminine design der gør Head Graphene 360 Zephyr Woman et godt padelbat til kvinder.

Battet har også en lettere vægt, hvilket sammen med det runde hoved, giver en rigtig god kontrol, som vores kvindelige testere var begejstret for. Det forstørrede sweetspot og den lidt blødere Comfort Foam, er med til at gøre battet ret tilgivende, så du ikke taber dumme point på små fejl.

Hovedform: Rund
Niveau: Øvet
Type: Allround

Pros

Letvægt
Feminint design
Carbon ramme

Cons

Ikke super meget power

Den bedste pris på Head Graphene 360 Zephyr Woman:


Padel tennis bliver mere og mere udbredt, og derfor bliver konkurrencen på banen også hårdere og hårdere. Så hvem vil derfor ikke have fordelen af at have det bedste bat i hænderne.

Men et padel bat er ikke bare et padel bat.

De kommer i forskellige former, materialer, overflader og funktioner. Det kan derfor være svært at vide hvilket der er det bedste til netop din spillestil. Vi har derfor taget et gennemgående kig på en håndfuld bat, samt givet en uddybende forklaring på de forskellige former og materialers funktioner, så du bedre kan vælge det rette til dig!

De forskellige typer af Padel tennis bat

Som nævnt tidligere så findes der forskellige typer af bat, i forskellige former og med forskellige egenskaber.

Vi vil i det kommende afsnit gennemgå — ikke nødvendigvis de bedste — nogle bats med meget distinktive hovedformer, og hvor deres styrker og svagheder ligger.

Det kan være du falder for et af de bat vi har udvalgt her, eller måske du blot bliver klogere på hvilken hovedform der er den rigtige for dig.

Det runde padel bat

Det runde padel bat passer godt til begyndere (C division) og let øvede (B division), da den runde form gør, at battets center er forholdsvis stort. Dette hjælper spillere der ikke altid rammer bolden rent med battet. 

Padel battets center er det perfekte sted at ramme bolden med, og derfor hjælper et bredere hoved altså på dine hits. Center på battet kaldes også “sweet-spot”

Det dråbeformede padel bat

De dråbeformede padel bat, har ligesom de runde, et godt bredt sweet-spot og er oftest rigtigt gode all-round bat. Denne type bat taler lidt til begge ender af niveau tabellen, da du får en blanding af det runde og det diamantformede bat. Her får du altså lidt af det gode fra begge verdener. Derfor kan de dråbeformede bat være interessante for både begyndere med flair for ketchersport, men også for de øvede som sætter pris på en all-rounder. 

Det diamantformede padel bat

Det diamantformede padel bat er mest interessant for øvede eller mere seriøse spillere. Denne bat model giver spilleren mere slagkraft, da vægten ligger i toppen. Den har dog på samme tid et markant mindre sweet-spot end eksempelvis det runde padel bat. 

På grund af vægtfordelingen og det smalle sweet-spot så er denne type som nævnt mest henvendt til øvede spillere, da det kræver præcision i dine hits for at få det ypperste ud af dine slag. 

Hører du under kategorien øvet eller professional, eller måske du bare godt kan lide at udfordre dig selv fra starten af, så er det diamantformede padel bat, noget du bør overveje. 

Hvad er et padel bat?

Padel bat er det vigtigste stykke udstyr, når du skal spille padel tennis. Ligesom med andre former for ketchersport, så er det først, når man har et bat eller en ketcher, som man føler sig god med, at man virkelig performer.

I for eksempel badminton, vil man kigge på, om strengene er strammet, så det passer til ens egen slagkraft og teknik. Ydermere vil man se på, om grippet på ketcheren har den rette mængde komfort og stabilitet i håndfladen, samt om vægten på battet/ketcheren stemmer overens med ens egen styrke og teknik – og til sidst vil man vælge et design og en farve, som man synes er fedt.

Hvad skal du kigge efter i et padelbat?

Når du er på udkig efter et padel tennis bat, så er det nogle lidt andre elementer, som man skal kigge efter, for at finde et padel bat der passer nøjagtigt til ens egen teknik og niveau. Nogle af elementerne i udvælgelsen af et padel bat kan sammenlignes med, når man skal vælge en badminton ketcher eller en almindelig tennis ketcher – men der er også vigtige elementer, som ikke fremgår i de to sportsgrene. 

De elementer som gør padel battet unikt, er de lag, som battet er konstrueret af. Et padel bat består nemlig af følgende 3 lag:

 • Rammen
 • Kernen
 • Overfladen

Oven i dette, så har følgende elementer også en stor betydning for det rette valg af padel bat. Disse elementer ser vi også i andre former for ketchersport:

 • Vægten
 • Grippet / grebet

De 3 lag i dit padel tennis bat kommer i forskellige slags materialer og kvaliteter. Det vil sige, at der er stor forskel på, hvilke slags materialer der gør sig gældende, når man er enten nybegynder, øvet eller hvis du professionel padel tennis spiller. 

Vi vil senere i denne artikel komme ind på hvilke typer, indenfor padel bats, man kan vælge ud fra ovenstående 3 elementer (ramme, kerne og overflade). Udfra det vil vi give vores anbefaling til, hvilken type du skal kigge efter – alt efter hvilket niveau du befinder dig på. 

Men først skal vi lige tale lidt om, hvad du skal have afklaret, inden du vælger et padel bat. 

Padel tennis bat sammenligning efter niveau

Er du fortsat i tvivl om, hvilken type padel bat du skal vælge, så vil vi herunder komme med vores forslag til hvilke bats. vi vurderer, vil passe bedst til dig. Dette er hvad end, du er begynder, øvet eller professionel. 

Padel bat til begyndere – Niveau/division C

Som tidligere nævnt i artiklen her, så vil et bat med et rundt hoved være et godt valg for nybegyndere. Det vigtigste som begynder er nemlig at få så mange succesfulde slag ind fra starten, da det er ved at ramme sweet-spottet, man for alvor lærer de mere tekniske slag. For eksempel hvordan man laver en god dropbold, et godt lob eller en kraftfuldt smash.

ZERV er faktisk et dansk brand, som virkelig slår sig igennem på “Value for money”. De er dog ikke gået ned på kvalitet af den grund. Derudover har de været med i Løvens Hule 2021. ZERV har fantastisk udstyr til spillere, som ønsker at starte op med padel tennis.

ZERV Inferno Padel Classic

zerv inferno padel classic

ZERV Inferno Padel Classic er et super lækkert bat og er helt klart pengene værd. Padel battet er rundt, som gør at det er nemmere at ramme sweetspottet og derfor øger kontroller. Det er også derfor det er et god padel bat til nybegyndere.


 • Hovedform: Rund
 • Vægt: 360-375 g
 • Balance: Hovedtung
 • Niveau: Begynder / Øvet
 • Spiller type: Allround

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
400,00 400,00 GÅ TIL BUTIK

Padel bat til øvede – Niveau/division B

Som øvet padel tennis spiller søger du måske lidt mere udfordring i både sweet-spot, vægtfordeling og spin teknologi. Men i stedet for bare at skrue ned for sweet-spottet og op for vægtfordelingen på padel ketcheren, så vil vi her give en anbefaling til et padel bat, som fortsat giver dig et større sweet-spot, men et lidt mindre et end det, som du kender fra et begynderbat. 

Tecnifibre Wall Master 375

Tecnifibre Wall Master 375

Med Tecnifibre Wall Master 375 får du et lækkert bat med en fin størrelse sweet-spot. Battet er lavet i rigtig god kvalitets materialer og det er med til at give dig en masse power og kontrol i spillet.


 • Hovedform: Rund
 • Vægt: 375 g
 • Balance: Even balance
 • Niveau: Øvet / Ekspert
 • Spiller type: Kontrol

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.059,00 1.059,00 GÅ TIL BUTIK

Vi anbefaler derfor dette padel bat, fordi du dermed får en mere glidende overgang fra begynder til øvet. Dette er især en vigtig faktor, hvis du har brugt et begynderbat i en længere periode. 


Padel bat til professionelle – Niveau/division A

Her kommer vi til at anbefale det bedste, af det bedste. Som professionel skal du oftest have hele pakken – teknik, power i armen, hurtige reaktioner og fleksibilitet i en enkelt padel tennis ketcher. Med denne model får du et padel ketcher, der matcher dine egne skills fuldstændigt. 

Vibor-A Liquid King Cobra

Er du typen som godt kan lide at udfordre dig selv, så er dette padel bat fra Vibor-A en lidt blidere udfordring, når vi taler diamantformede bat. Samtidigt kan det være drømmen for enhver padel entusiast der leder efter det sidste “edge”. Derudover har dette bat også det fedeste design.


 • Hovedform: Diamant
 • Vægt: 355-375 g
 • Balance: Hovedtung
 • Niveau: Øvet / Ekspert
 • Spiller type: Power

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.559,00 2.559,00 GÅ TIL BUTIK

Det er nemlig Vibor-As Liquid King Cobra, som er et virkelig fedt padel bat. Dette padel bat er simpelthen toppen af poppen og et rigtigt godt våben, for dem der virkelig ønsker at blive til noget indenfor padel sporten. Herunder får i nogle af dens plus points ved Liquid King Cobra – som er Padelfreak.dk’s klare anbefaling til professionelle padel spillere. 

 • Komfortabelt soft performance
 • Større sweet-spot (oversized)
 • Øget power
 • God kontrol

Det skal du vide inden du købet et padelbat

Som nævnt tidligere i vores artikel “Hvad er padel?”, så har dit eget niveau en rigtig stor betydning for, hvilke padel produkter du skal have, for at få mest gavn af spillet. Så når du har spillet et par kampe, vil vi råde dig til at finde det niveau, som du føler du befinder dig på . Ud fra dette kan du vurdere hvilke elementer, der er vigtige i henhold til din padel teknik og på den måde vælge det helt rigtige. 

Dit første bat vil have en stor indflydelse på, hvordan du udvikler dig efterfølgende i dit spil.  Det er derfor vigtigt, inden du køber dit første at du undersøger hvilken vægt, der vil passe bedst til dit padel bat Når man snakker om vægten på sit paddle bat, så taler man om 3 typer indenfor vægtfordelingen i battet; Tung i toppen, centreret vægt og tung ved håndleddet. 

Den mest sete udvikling i henhold til padel bats er, at man som nybegynder vælger et paddle bat, der er tungest ved håndleddet. Det gør nemlig, at battet føles let og hurtigere at manøvrere i forskellige situationer. Dette er medvirkende til at forbedre din teknik i slagene, når man lige er startet i sporten. Løbende vil man hurtigt få en fornemmelse at, om man har brug for mere slagkraft i f.eks. smash situationer, hvilket kan opnås, med et bat der er mere hovedtung. 

Når man taler om et bat, der er tungt i toppen, så er det kort forklaret, fordi vægten i battet ligger i den øverste ende af battet. Den fordeling af vægt gør, at padel battet føles tungere – men det er også dette, som vil give dig ekstra punch i dine smashes og baglinje slag. Går man fra et bat der er tungt ved håndleddet, til et der er tungt i toppen, vil man hurtigt mærke at ens reflekser og redninger vil blive sværere at udføre, da du skal bruge flere kræfter på at flytte battet. 

Stadiet imellem de nævnte typer (tung i top/tung i bund) er den “neutrale” vægtfordeling. Ved denne type padel bat er vægten placeret centralt i battet. Denne type giver dig en god balance mellem hurtighed og slagkraft. Dog vil du ikke have nær den samme kraft som ved et hovedtung bat, og heller ikke helt den samme hurtighed, som ved et padel bat, der er tungt ved håndleddet. 

Derfor skal du bruge dit eget Padel bat

Fordelene ved eget padel bat

Den største fordel ved at eje sit eget padel bat er, at du nemmere kan analysere din egen udvikling. Ved at spille konsistent med dit eget bat, vil du bedre kunne udvikle din teknik og nemmere kunne bedømme både kraft og spin ved hvert slag. Når man som spiller i et padel center, låner eller lejer bat af centret, vil du oftest skulle bruge den første halve time på at lære battet at kende. På den måde får du altså ikke udnyttet dit fulde potentiale fra starten.

En anden fordel ved at have sit eget padel bat er holdbarheden. I diverse padel centre i Danmark stilles der en række standard padel bats til rådighed, som de besøgende kan benytte i den tid, som der spilles. Med dit eget bat er du sikker på, at det kun er slidtage fra dine egne kampe, der mærkes og ses på battet. 

Med dit eget padel bart vil du også nemmere kunne mærke, hvornår du er klar til at skifte bat type. Har du spillet længe med en all-rounder som Defiance carbon, men kan mærke, at du har brug for mere power i dine smash og baglinje skud., så er det måske her at du skal prøve kræfter med et tungere bat med et mindre sweet-spot, for at gå til næste niveau. Hvorimod hvis du spiller med et nyt padel bat hver gang, kan det være svært at mærke hvornår overgangen til et nyt og bedre skal ske.

Ulemperne ved eget padel bat

Der er ikke ret mange ulemper ved at have dit eget padel bat. Det som vi ser, som en ulempe er, hvis du anskaffer dig et padel bat – som ikke passer til dit spil. Det er en forholdsvis dyr investering, så hvis du efter et par kampe ikke kan få dit spil til at fungere, vil du være nødsaget til at skulle investere i en ny model ret hurtigt – eller benytte centrenes bat. Når der skal investeres i et padel bat ser man helst, at det er for at forbedre sit spil, ikke pga. en fejlinvestering. 

Så vi anbefaler, at du tager alle ovenstående punkter i betragtning, når du skal ud at købe et padel bat. 

FordeleUlemper
+ Stabilitet i dit spil– Høje priser
+ Holdbarhed
+ Bedre udvikling
+ Sikker i dit spil

Sådan finder du det bedste Padel bat

Når du skal ud og anskaffe dig dit eget padel bat og for alvor arbejde på din stil og dit niveau, så anbefaler vi, at du tager vores erfaringer og vejledning med i betragtning. Som nævnt, så vil det være utrolig uheldigt, hvis man investerer forkert fra starten. Både fordi det sætter begrænsninger for den tekniske udvikling – men også fordi det kan være demotiverende, når slagene ikke udarter sig, som man forventer. 

Følg derfor følgende kriterier, når du skal finde dit første/næste padel tennis bat. 

Kriterier når du skal købe et padel bat

 1. Vælg den hovedtype, der passer til dig (relaterer til dit niveau)
 2. Vær opmærksom på vægtfordelingen (top, bund, center)
 3. Vælg et bat i god kvalitet (carbon materiale er en god indikator)
 4. Vælg et brand, der er anerkendt inden for sporten

Med disse 4 kriterier i baghovedet når du skal købe dit padel bat, så er sandsynligheden for at du rammer et bat, der passer lige til dig markant højere. 

Hvor længe holder et padelbat?

Det er tæt på umuligt at give et decideret svar på, hvor længe dit padelbat vil kunne holde. Der er nemlig flere ting, der spiller ind – ligesom med alt muligt andet. Kvaliteten er selvfølgelig afgørende. Vælger du et af de lidt større brands, hvor kvaliteten er kendt for at være i toppen, så vil man kunne forvente en længere holdbarhed end f.eks. et bar, der er væsentligt billigere. For ja, der er altså oftest bare en sammenhæng mellem pris og kvalitet. Så kvaliteten er selvfølgelig afgørende. Men det er ikke kun op til dit padel bat, hvor længe det holder. Måden du spiller på og hvor ofte du spiller, har også noget at sige på holdbarheden af dit padel bat. Spiller du flere gange ugentligt vs. et par gange i måneden? Så er det klart, der vil være en tydelig forskel på holdbarheden. Din spilleteknik vil også være afgørebde for, hvor længe dit bat holder. Smasher du hårdt, så vil et billigt padel bat ikke kunne holde længe, da skummet simpelthen ikke vil kunne klare presset. Det samme vil med tiden kunne mærkes på et padel bat af god kvalitet.

FAQ


Konklusion

Vi hos Padelfreak håber at denne artikel, har givet dig nok viden og punkter at tænke over, når du overvejer at anskaffe dig et padel bat. Til slut vil vi stadig understrege, at det vigtigste er, uanset om det er et padel bat, bolde eller andet udstyr, at du matcher udstyret med dit eget behov og niveau.

Læs mere om padel tennis?

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Rating 4.5 / 5. Stemmer 43

Vi beklager hvis du ikke fandt artiklen brugbar!

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os hvordan vi kan forbedre artiklen

KILDEFoto: Padel Specialist
Mit navn er Andreas, og igennem mine 29 år har jeg prøvet kræfter med et virvar af sportsgrene! Senest er kærligheden faldet på Padel, hvor jeg elsker at spille med vennerne, teste bat og udstyr, samt nørde mærker og teknologier.