Hvad er et padel bat? Og hvad skal du kigge efter?

Padel bat er det vigtigste stykke udstyr, når du skal spille padel tennis. Ligesom med andre former for ketchersport, så er det først, når man har et bat eller en ketcher, som man føler sig god med, at man virkelig performer.

I for eksempel badminton, vil man kigge på, om strengene er strammet, så det passer til ens egen slagkraft og teknik. Ydermere vil man se på, om grippet på ketcheren har den rette mængde komfort og stabilitet i håndfladen, samt om vægten på battet/ketcheren stemmer overens med ens egen styrke og teknik – og til sidst vil man vælge et design og en farve, som man synes er fedt.

Når du er på udkig efter et padel bat, så er det nogle lidt andre elementer, som man skal kigge efter, for at finde et padel bat der passer nøjagtigt til ens egen teknik og niveau. Nogle af elementerne i udvælgelsen af et padel bat kan sammenlignes med, når man skal vælge en badminton ketcher eller en almindelig tennis ketcher – men der er også vigtige elementer, som ikke fremgår i de to sportsgrene. 

Vi har kigget på:

PADEL BATFORMSET HOS
Babolat Counter viperRundPadelgeek.comLÆS MERE
Babolat Defiance CarbonRundPadelgeek.comLÆS MERE
NOX ML10 PRO CUP CORPRundPadelgeek.comLÆS MERE
Babolat Air VeronDråbePadelgeek.comLÆS MERE
Cartri Armour EvolutionDråbePadelgeek.comLÆS MERE
Adidas Adipower Attk 1.9DiamantPadelgeek.comLÆS MERE
Head Graphene Touch Delta EliteDiamantLÆS MERE
NOX luxury Power L.6 TempoDiamantPadelgeek.comLÆS MERE
Babolat Defiance 2020RundPadelgeek.comLÆS MERE
Black crown CaimanRundPadelgeek.comLÆS MERE

De elementer som gør padel battet unikt, er de lag, som battet er konstrueret af. Et padel bat består nemlig af følgende 3 lag:

 • Rammen
 • Kernen
 • Overfladen

Oven i dette, så har følgende elementer også en stor betydning for det rette valg af padel bat. Disse elementer ser vi også i andre former for ketchersport:

 • Vægten
 • Grippet / grebet

De 3 lag i dit padel bat kommer i forskellige slags materialer og kvaliteter. Det vil sige, at der er stor forskel på, hvilke slags materialer der gør sig gældende, når man er enten nybegynder, øvet eller hvis du professionel padel tennis spiller. 

Vi vil senere i denne artikel komme ind på hvilke typer, indenfor padel bats, man kan vælge ud fra ovenstående 3 elementer (ramme, kerne og overflade). Udfra det vil vi give vores anbefaling til, hvilken type du skal kigge efter – alt efter hvilket niveau du befinder dig på. 

Men først skal vi lige tale lidt om, hvad du skal have afklaret, inden du vælger et padel bat. 

Babolat Air Veron

VI ANBEFALER

Babolat Air Veron

DKK 1.640,00

Det skal du vide inden

Som nævnt tidligere i vores artikel “Hvad er padel?”, så har dit eget niveau en rigtig stor betydning for, hvilke padel produkter du skal have, for at få mest gavn af spillet. 

Så når du har spillet et par kampe, vil vi råde dig til at finde det niveau, som du føler du befinder dig på . Ud fra dette kan du vurdere hvilke elementer, der er vigtige i henhold til din padel teknik og på den måde vælge det helt rigtige. 

Dit første bat vil have en stor indflydelse på, hvordan du udvikler dig efterfølgende i dit spil. 

Det er derfor vigtigt, inden du køber dit første at du undersøger hvilken vægt, der vil passe bedst til dit padel bat.

Når man snakker om vægten på sit paddle bat, så taler man om 3 typer indenfor vægtfordelingen i battet; Tung i toppen, centreret vægt og tung ved håndleddet. 

Den mest sete udvikling i henhold til padel bats er, at man som nybegynder vælger et paddle bat, der er tungest ved håndleddet. Det gør nemlig, at battet føles let og hurtigere at manøvrere i forskellige situationer. Dette er medvirkende til at forbedre din teknik i slagene, når man lige er startet i sporten. 

Løbende vil man hurtigt få en fornemmelse at, om man har brug for mere slagkraft i f.eks. smash situationer, hvilket kan opnås, med et bat der er mere hovedtung. 

Når man taler om et bat, der er tungt i toppen, så er det kort forklaret, fordi vægten i battet ligger i den øverste ende af battet. Den fordeling af vægt gør, at padel battet føles tungere – men det er også dette, som vil give dig ekstra punch i dine smashes og baglinje slag. Går man fra et bat der er tungt ved håndleddet, til et der er tungt i toppen, vil man hurtigt mærke at ens reflekser og redninger vil blive sværere at udføre, da du skal bruge flere kræfter på at flytte battet. 

Stadiet imellem de nævnte typer (tung i top/tung i bund) er den “neutrale” vægtfordeling. Ved denne type padel bat er vægten placeret centralt i battet. Denne type giver dig en god balance mellem hurtighed og slagkraft. Dog vil du ikke have nær den samme kraft som ved et hovedtung bat, og heller ikke helt den samme hurtighed, som ved et padel bat, der er tungt ved håndleddet. 

De forskellige typer af Padel bat

Nu hvor vi har afklaret, hvad der er vigtigt at vide inden – altså hvilken type vægtfordeling i battet du vil foretrække – så kan vi nu kigge på de typer padel bat, som udformes af de 3 lag, vi tidligere har nævnt. 


“Det runde padel bat”

Det runde padel bat passer godt til begyndere (C division) og let øvede (B division), da den runde form gør, at battets center er forholdsvis stort. Dette hjælper spillere der ikke altid rammer bolden rent med battet. 

Padel battets center er det perfekte sted at ramme bolden med, og derfor hjælper et bredere hoved altså på dine hits. Center på battet kaldes også “sweet-spot”

Babolat Counter Viper

Dette runde padel bat fra Babolat, giver dig både et større sweet-spot, men i høj grad også mere fart og slagkraft. Det er specielt efter at  Babolat har “opgraderet” denne model efter “defiance carbon” modellen. 

DKK 2.150,00

Pluspoint ved Babolat Counter viper: 

 • Ru overflade til bedre kontrol 
 • 3K carbon materiale (endnu mere fart og kraft)
 • Rundt hoved

Counter Viper er til begynderen, som gerne vil have kvalitetsudstyr fra allerførste kamp i padel arenaen!


Babolat Defiance Carbon

Babolat Defiance Carbon er derimod et rigtigt godt padel bat for de spillere, som ønsker øget kontrol og som selv tilføjer en masse power til deres sving. Denne model er altså ikke direkte skabt til “power”, som vi ser ved Counter Viper. Dog tilføjer den mere kontrol ved især skru og spins. 

DKK 1.690,00

Pluspoint ved Babolat Defiance Carbon: 

 • Full carbon technology (øget kontrol og præcision)
 • 3D spin i overfladen
 • Skaber ekstraordinær kontrol

NOX ML10 PRO CUP

NOX ML10 PRO CUP CORP

Dette bat må siges at være “all-rounderen” blandt runde bat. Battet er udviklet i samarbejde med Miguel Lamperti (verdensklasse padel spiller), og er gået hen og er blevet en vaskeægte klassiker i padel verdenen. ML10 PRO CUP CORP er som sagt et godt all-tound bat. Det er derfor et sikkert valg til nybegyndere, da det indeholder både god kontrol, holdbarhed og fint med power. Med dette bat har du gode muligheder både i det defensive arbejde- og i offensiven. 

DKK 1.643,00

Pluspoint ved ML10 PRO CUP CORP:

 • Carbon + metal fiberglas
 • Prisvenligt all-round bat
 • Øget power sammenlignet med andre runde bat

Det runde padel bat er den type bat, som de fleste begyndere bør overveje at anskaffe sig, da det som tidligere nævnt giver dig et “bredere” sweet-spot, og øget kontrol – hvilket er essentielt som begynder. For let øvede er det runde padel bat dog også en god investering, da man netop opnår en god kontrol og ved nogle modeller også får tilføjet øget power. 

Se flere bat fra NOX her: NOX Padel bat


“Det dråbeformede padel bat”

De dråbeformede padel bat, har ligesom de runde, et godt bredt sweet-spot og er oftest rigtigt gode all-round bat. Denne type bat taler lidt til begge ender af niveau tabellen, da du får en blanding af det runde og det diamantformede bat. Her får du altså lidt af det gode fra begge verdener. Derfor kan de dråbeformede bat være interessante for både begyndere med flair for ketchersport, men også for de øvede som sætter pris på en all-rounder. 

Babolat Air Veron

Babolat Air Veron

Dette dråbeformede bat fra Babolat er lige præcis et all-round bat, som giver dig en god kontrol kombineret med power til dine slag udvekslinger. Udover kontrol og power, så indeholder denne model også 3D spin i battets overflade, hvilket altså giver dig en fordel i dine spins. 

DKK 1.640,00

Pluspoint ved Babolat Air Veron

 • Kontrol
 • God størrelse sweet-spot
 • Power
 • 3D spin overflade
 • God “all-rounder”

Catri Armour Evolution

Cartri Armour Evolution

Cartri Amour har virkelig fået skabt et navn for sig selv i Spanien. Her mener man, at når man først har prøvet et Cartri Amour bat, har man ikke lyst til at spille med noget andet. Evolution modellen er et rigtig godt all round bat i den dråbeformede kategori til de lettere øvede. Battet har lidt ekstra vægt i toppen, og giver derfor et højere balancepunkt. Dette er bl.a. med til at give mere kraft i dine smash.

DKK 1.800,00

Pluspoint ved Cartri Amour Evolution

 • Hånd lavet
 • God kontrol
 • God power
 • God størrelse sweet-spot

“Det diamantformede padel bat”

Det diamantformede padel bat er mest interessant for øvede eller professionelle spillere. Denne bat model giver spilleren mere slagkraft, da vægten ligger i toppen. Den har dog på samme tid et markant mindre sweet-spot end eksempelvis det runde padel bat. 

På grund af vægtfordelingen og det smalle sweet-spot så er denne type som nævnt mest henvendt til øvede spillere, da det kræver præcision i dine hits for at få det ypperste ud af dine slag. 

Hører du under kategorien øvet eller professional, eller måske du bare godt kan lide at udfordre dig selv fra starten af, så er det diamantformede padel bat, noget du bør overveje. 

Adidas adipower attk 1.9

ADIDAS ADIPOWER ATTK 1.9

Er du typen som godt kan lide at udfordre dig selv, så er dette padel bat fra Adidas en lidt blidere udfordring, når vi taler diamantformede bat. Samtidigt kan det være drømmen for enhver padel entusiast der leder efter det sidste “edge”. 

DKK 2.229,00

Dette bat har nemlig et oversized diamant hoved. Det vil sige, at du får du et lidt større sweet-spot, end du normalvis får inden for den type bat.

Udover sweet-spottet, så giver Adipower ATTK 1.9 et fantastisk touch på bolden, hvilket hjælper til øget slagkraft (power) imens du stadig har en øget kontrol. Toppen af kransekagen ved dette padel bat, er selve materialet. Med High memory EVA til håndfladen og en carbon aluminiseret overflade, så sikrer Adidas altså et utrolig holdbart bat, som vil være et troværdigt stykke udstyr for selv den meste temperamentsfulde tennis spiller.

Pluspoint ved Adipower 1.9

 • Komfortabelt soft performance
 • Større sweet-spot (oversized)
 • Øget power
 • God kontrol
 • Carbon riller (god spin)

Head Graphene Touch Delta Elite

Graphene Touch Delta Elite er et bat der matcher et hvert behov, for spillere der føler sig mest tilpas med et dråbeformet hoved. Modellen her dækker de behov, som A-spillere har brug for. Den sørger for en god mængde kontrol, øget power samt et godt spin når du rammer det smalle sweet-spot. 

Pluspoint ved Graphene Touch Delta Elite 

 • Topmodel til en god pris
 • God kontrol
 • God power
 • Godt spin

NOX luxury Power L.6 Tempo

Søger du til gengæld et padle bat med en næsten perfekt balance mellem kontrol og fart, så er denne hybrid fra Nox et rigtigt godt bud! NOX luxury Power L.6 Tempo er nemlig et mix af 2 velkendte NOX bat. Det gør at der bliver skabt en markant synergi imellem fart og kontrol, sammen med en mere end godkendt holdbarhed.

DKK 2.175,00

Pluspoint ved NOX luxury Power L.6 Tempo:

 • God kontrol
 • God power
 • God holdbarhed
 • Anti Vibration

Derfor skal du bruge dit eget Padel bat

Fordelene ved eget padel bat

Den største fordel ved at eje sit eget padel bat er, at du nemmere kan analysere din egen udvikling. Ved at spille konsistent med dit eget bat, vil du bedre kunne udvikle din teknik og nemmere kunne bedømme både kraft og spin ved hvert slag. Når man som spiller i et padel center, låner eller lejer bat af centret, vil du oftest skulle bruge den første halve time på at lære battet at kende. På den måde får du altså ikke udnyttet dit fulde potentiale fra starten.

En anden fordel ved at have sit eget padel bat er holdbarheden. I diverse padel centre i Danmark stilles der en række standard padel bats til rådighed, som de besøgende kan benytte i den tid, som der spilles. Med dit eget bat er du sikker på, at det kun er slidtage fra dine egne kampe, der mærkes og ses på battet. 

Med dit eget padel bart vil du også nemmere kunne mærke, hvornår du er klar til at skifte bat type. Har du spillet længe med en all-rounder som Defiance carbon, men kan mærke, at du har brug for mere power i dine smash og baglinje skud., så er det måske her at du skal prøve kræfter med et tungere bat med et mindre sweet-spot, for at gå til næste niveau. Hvorimod hvis du spiller med et nyt padel bat hver gang, kan det være svært at mærke hvornår overgangen til et nyt og bedre skal ske.

Ulemperne ved eget padel bat

Der er ikke ret mange ulemper ved at have dit eget padel bat. Det som vi ser, som en ulempe er, hvis du anskaffer dig et padel bat – som ikke passer til dit spil. Det er en forholdsvis dyr investering, så hvis du efter et par kampe ikke kan få dit spil til at fungere, vil du være nødsaget til at skulle investere i en ny model ret hurtigt – eller benytte centrenes bat. Når der skal investeres i et padel bat ser man helst, at det er for at forbedre sit spil, ikke pga. en fejlinvestering. 

Så vi anbefaler, at du tager alle ovenstående punkter i betragtning, når du skal ud at købe et padel bat. 

FordeleUlemper
+ Stabilitet i dit spil– Høje priser
+ Holdbarhed
+ Bedre udvikling
+ Sikker i dit spil

Sådan finder du det bedste Padel bat

Når du skal ud og anskaffe dig dit eget padel bat og for alvor arbejde på din stil og dit niveau, så anbefaler vi, at du tager vores erfaringer og vejledning med i betragtning. Som nævnt, så vil det være utrolig uheldigt, hvis man investerer forkert fra starten. Både fordi det sætter begrænsninger for den tekniske udvikling – men også fordi det kan være demotiverende, når slagene ikke udarter sig, som man forventer. 

Følg derfor følgende kriterier, når du skal finde dit første/næste padel tennis bat. 

Kriterier når du skal købe et padel bat

 1. Vælg den type hoved der passer til dig (relaterer til dit niveau)
 2. Vær opmærksom på vægtfordelingen (top, bund, center)
 3. Vælg et bat i god kvalitet (carbon materiale er en god indikator)
 4. Vælg et brand der er anerkendt inden for sporten

Med disse 4 kriterier i baghovedet når du skal købe dit padel bat, så er sandsynligheden for at du rammer et bat, der passer lige til dig markant højere. 

Padel bat sammenligning efter niveau

Er du fortsat i tvivl om, hvilken type padel bat du skal vælge, så vil vi herunder komme med vores forslag, til hvilke bats vi vurderer, vil passe bedst til dig . Dette er hvad end du er begynder, øvet eller professionel. 

Padel bat til begyndere – Niveau/division C

Som tidligere nævnt i artiklen her, så vil et bat med et rundt hoved være et godt valg for nybegyndere. Det vigtigste som begynder er nemlig at få så mange succesfulde slag ind fra starten, da det er ved at ramme sweet-spottet, man for alvor lærer de mere tekniske slag. For eksempel hvordan man laver en god dropbold, et godt lob eller en kraftfuldt smash.

Babolat er et meget anerkendt brand inden for både padel, tennis og badminton, og er derfor et ret “safe” valg, når du skal investere i padel udstyr. Er du interesseret i Babolat og “det sikre valg”, så er denne model noget for dig: 

Babolat Defiance 2020

Babolat Defiance 2020 er et godt valg for en begynder, da det runde hovede giver dig et større sweet-spot. Samtidigt er hovedet lidt større ved denne model, end f.eks. Defiance Carbon modellen. Dermed har du altså maksimeret din egen chance for at lave succesfulde hits fra start. 

DKK 898,00

Defiance 2020 modellen er desuden lettere end Defiance Carbon (15 gram mindre vægt) og er at foretrække som ny spiller, da du vil have hurtigere reaktionstid i slagudvekslinger fra start. Som før nævnt, så anbefaler vi at man skalere op til et tungere bat efterhånden som niveauet højnes.

Pluspoint ved Babolat Defiance 2020

 • Større hoved flade
 • Større sweet-spot
 • Let vægt (øget fleksibilitet)
 • Markant kontrol

Padel bat til øvede – Niveau/division B

Som øvet padel tennis spiller søger du måske lidt mere udfordring i både sweet-spot, vægtfordeling og spin teknologi. Men i stedet for bare at skrue ned for sweet-spottet og op for vægtfordelingen, så vil vi her give en anbefaling til et padel bat, som fortsat giver dig et stort sweet-spot, som du kender fra et begynderbat. 

Black Crown Caiman

Med Black Crown Caiman beholder du nemlig den runde hovedform, som endda er oversized, men det tilføjer faktisk endnu mere power end et standard begynderbat. 

DKK 1.800,00

Vi anbefaler dette, fordi du dermed får en mere glidende overgang fra begynder til øvet. Dette er især en vigtig faktor, hvis du har brugt et begynderbat i en længere periode. 

Black Crown Caiman giver dig altså samme mulighed for at ramme det berømte sweet-spot som før, men det tilføjer blot en ekstra facet til dit spil, med øget slagkraft. 

Pluspoint ved Black crown Caiman

 • God størrelse sweet-spot
 • God power
 • God kontrol
 • God balance mellem de to ovenstående punkter

Padel bat til professionelle – Niveau/division A

Her kommer vi til at anbefale det bedste, af det bedste. Som professionel skal du oftest have hele pakken – teknik, power i armen, hurtige reaktioner og fleksibilitet. Med denne model får du et padel bat, der matcher dine egne skills fuldstændigt. 

ADIDAS ADIPOWER ATTK 1.9

Er du typen som godt kan lide at udfordre dig selv, så er dette padel bat fra Adidas en lidt blidere udfordring, når vi taler diamantformede bat. Samtidigt kan det være drømmen for enhver padel entusiast der leder efter det sidste “edge”. 

DKK 2.229,00

Det er nemlig Adipower 2.0, som vi tidligere har skrevet om i artiklen her. Dette bat er simpelthen toppen af poppen og et rigtigt godt våben, for dem der virkelig ønsker at blive til noget indenfor padel sporten. Herunder får i altså endnu engang plus pointene ved Adipower 2.0 – som er Padelfreak.dk’s klare anbefaling til professionelle padel spillere. 

 • Komfortabelt soft performance
 • Større sweet-spot (oversized)
 • Øget power
 • God kontrol
 • Carbon riller (god spin)

Afrunding

Vi hos Padelfreak håber at denne artikel, har givet dig nok viden og punkter at tænke over, til når du overvejer at anskaffe dig et padel bat. Til slut vil vi stadig understrege, at det vigtigste er, uanset om det er et padel bat, bolde eller andet udstyr, at du matcher udstyret med dit eget behov og niveau.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her