Ugens Spiller – Nicolai Bay Hollmann (Uge 17)

0
1271

Jeg hedder Nicolai, er 32 år gammel og bor i Vanløse/København.

Til dagligt arbejder jeg halv tid hos en bilimportør, hvilket giver mig meget fritid til padel (også på de ‘skæve’ tidspunkter).

Derudover prioriterer jeg sjove tider med venner og familie samt en masse mindre rejser.

Samtidig arbejder jeg hårdt på mit bi-job. Jeg spiller pt. online poker halv tid, men målet/drømmen er fuldtid.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg har været så heldig, at få lov at snuse lidt til toppen af 1. div, i det jeg er tilmeldt Padellife’s Lunar Liga hold, hvor jeg dog er klart svageste led. Det er nogle fede gutter, som er lærerige at spille med/mod.

Pt. spiller jeg med i TOP DPF100 / BUND DPF200 turneringer.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg blev introduceret til padel af en ven, da jeg boede i Malaga under corona-nedlukningen i januar 2021. Jeg havde lejet min lejlighed ud i Vanløse, og havde lejet en lejlighed i Malaga Centrum fra januar – april 2021.

Jeg var en smule skeptisk, men indvilgede i at deltage i den planlagte træning mod at vi fik et par iskolde cervezas efterfølgende. Vi endte med at spille/træne hver dag de næste 3½ måned.

Det er bestemt til at se på min spillestil (og stil i udførelsen af slagene), at jeg startede ud med at få 30-40 timers træning af garvede spanske trænere.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg vil ikke udelukke nogle centre i Kbh-området, men jeg spiller mest i PadelPadel i Brøndby. I sommermånederne spiller jeg hovedsageligt i Vallensbæk. Nogle rigtig fine udendørsbaner, som får minderne tilbage til da jeg startede i Malaga med uendelig højt til “loftet” 🙂

Hvorfor spiller du padel?

I starten var det for det sociale og fordi det bare er pisse sjovt! Efterhånden som jeg er blevet bedre, er jeg samtidig blevet mere kompetitiv når det kommer til kampe, og jeg forsøger at få en turnering i kalenderen hver 2. weekend i snit.

I vintermånederne har jeg haft min. én ugentlig træning (to timer) med min mix-makker Sandra Borgensgaard. Her er hyggen kombineret med det kompetitive en god kombi til nogle gode timer, uden at man løber surt i det!

I sommermånederne kommer det nok til at blive til 1-3 træninger pr. uge i Vallensbæk, hvorfor jeg er spændt på, at se hvor langt mit niveau har rykket sig til august/september.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Hvis jeg skal vælge én ting, vil jeg sige ‘det sociale’. Jeg spiller stort set hver dag, og kender derfor en del mennesker ude i centrene. At sidde før og efter sin kamp/træning og til turnering og snakke og lave sjov med hinanden, er helt sikkert med til, at jeg bliver hængende i sporten! Jeg har fået rigtig mange gode venner samt tidl. gode venskaber som er genoplivet grundet padel som fælles interesse.

Har du en fast spillepartner?

Da jeg både spiller mix og herrer turneringer, har jeg flere faste makkere.

I mix er min makker Sandra Borgensgaard. Jeg mødte Sandra i Spanien i maj måned sidste år, og “coachede” hende hen over sommeren, da jeg ønskede mig en god mix makker. Pt. ligger vi nr. 1 og nr. 2 på den danske mix-rangliste, så jeg kunne ikke være mere tilfreds med min mix makker 🙂

I herrer turneringer har jeg spillet med mange forskellige, men den makker jeg har spillet mest med er Lars Styrk Baggersgaard. Han er en ven tilbage fra hjembyen, og vi kender hinanden rigtig godt! Når vi begge spiller rigtig godt og er i “symfoni”, er vi rigtig giftige og komplimenterer hinanden godt.

Det er vigtigt for mig, at min makker ikke stresser rundt i defensiven og ikke over-forcerer i det offensive spil. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har sagt til min makker “Du kan sagtens lade den ramme glasset – også selvom du ikke tror det! Bare forbered slaget tidligt, og kom helt ned til bolden” eller “Lad os holde nettet, så skal der nok komme en større mulighed eller de andre laver en fejl”.

Jeg tror, at det er min spanske padelopvækst der præger mig 🙂 🙂

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Planen over sommeren er en MASSE træning og en MASSE hygge, så jeg er top tunet til turneringer til efteråret, hvor jeg håber at kunne spille en masse turneringer rundt om i landet.

Min drøm må være, at slå min mix makker af 1. pladsen på ranglisten 😉

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Mizuno Wave Exceed Tour 5 AC! Vanvittig lækker let padelsko. Bedste sko jeg har haft til dato.
  • XL Tourna Grip ‘Dry Feel’, som jeg virkelig nyder at spille med. Jeg har ret fugtige hænder, hvorfor dette grip sikrer, at jeg kan holde godt fast på battet over flere timer.
  • Nye bolde (og glas man kan stole på)!

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Som tidligere nævnt har padel givet mig rigtig mange nye gode venner, hvilket naturligvis altid er dejligt! Derudover har padel gjort motion sjovt i stedet for at være en ‘sur pligt’.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Hvis du er til nye dejlige bekendtskaber samt god sjov motion, er det blot at finde dit nærmeste padelcenter og komme i gang! Min erfaring er, at det ofte er nybegyndere der griner mest, så se at komme afsted – du vil synes det er hylende morsomt 🙂