De Bedste Padelsko

Padelsko er, i vores optik, det næstvigtigste stykke udstyr efter dit padel bat, når du skal spille padel. Skoene er afgørende for dit spil, da de er en del af hvordan og hvor godt du kan bevæge dig rundt på banen.

Skoene kan selvfølgelig ikke automatisk gøre dig bedre, men de kan sikre dig at du kan spille i længere tid, nå flere bolde og undgå skader — og dét er med til at øge niveauet af dit spil!


Hvad er de bedste padelsko?

Bedste Allround Padelsko

Babolat Movea

Muligvis vores absolut favorit padelsko her på redaktionen – Babolat Movea!

Udstyret med næsten præcist de samme teknologier som storebror Jet Premura (Best Padel Shoe ’19 & ’20), dog med en mere slidstærk inderside og snøresystem, og en lavere pris. Modellen er skiftet fra den iøjenfaldende neon grønne farve, til en piv fræk blå farve.

What’s not to like!

Obs. Lad dig ikke snyde af at farven kaldes Princess Blue, dette er stadig en herremodel – skoen kommer også i en damemodel.

Den bedste pris på Babolat Movea:


Bedste Dame Padelsko

Dame spillerne har efterhånden fået mange dedikerede damemodeller, og skal derfor ikke nøjes med de mindre interessante og kønsløse unisex modeller. På listen finder du flere af de kvindelige pro’s sko, der er garante for padel på højeste niveau.

Nike Air Zoom Vapor Pro Dame

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Bedste Padelsko til børn

Når de unge mennesker skal i gang med padelsporten, så er fodtøjet bestemt noget du skal være obs på. Den rigtige sko er med til at sikre en god oplevelse på banen, og fungerer skadesforebyggende for de voksende led.

Den rigtige sko kan være afgørende for hvor sjovt dit barn har det på banen.

Vores top valg: Asics Gel-Resolution 8 Junior

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Bedste Udendørs Padelsko

Er der behov for andre sko når du hopper på de udendørs padelbaner?

Vi har taget et kig på hvor nødvendigt det er at have et par padelsko til udendørsbrug, og i så fald hvilke modeller der ville gøre sig godt, på det lidt anderledes underlag.

Nike Air Zoom Vapor Cage 4

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Bedste Adidas Padelsko

Med en stærk tilstedeværelse i tennissporten, og sin dedikerede padel gren — AllForPadel — er Adidas bestemt et mærke at kigge efter når du skal shoppe padelsko.

Adidas skiller sig ud med deres letvægtsdesigns, og deres unikke Boost og Bounce såler.

Bedste Allround: Adidas Adizero Ubersonic 4

Køb hos Padelshoppen.dk

Bedste Asics Padelsko

Det japanske sportsmærke der længe har været kendt for deres løbesko, har for alvor gjort sit indtog i ketchersporten. Med profiler som Novak Djokovic på holdet, er Asics fløjet op i popularitet.

Asics sko er måske særligt kendt for deres fabelagtige stødabsorbering og høje stabilitet.

Vores top valg: Asics Court FF

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Bedste Babolat Padelsko

Babolat har for alvor gjort sit indtog i padelverdenen. Med modellen Jet Premura havde Babolat en sko, der længe blev anerkendt som den bedste sko i verden. Derfor er Babolat også blevet et mærke som mange sætter sin lid til, når de går på padelbanen.

Vores top valg: Babolat Jet Premura

Køb hos Padelshoppen.dk

Bedste Bullpadel Padelsko

Som et af de få dedikerede padelmærker, så laver Bullpadel sko til et eneste formål – Padel. Derfor er alt energi og teknologi der lagt i skoen, også kun gjort for et enste formål. Bullpadel skoene tilbyder dig de optimale padel forhold og så til en rigtig favorabel pris!

Vores top valg: Bullpadel Hack Fly V22

Køb hos Padelshoppen.dk

Bedste Drop Shot Padelsko

Drop Shot er nok ikke det mest udbredte padelmærke, men det må du ikke lade dig snyde af.

Med et stort fokus på de upcoming og blomstrende niche ketchersporte som padel og Pickle ball, prøver Drop Shot at give dig nogle sko der tilbyder noget unikt.

En af de helt store trækplastre for Drop Shot må dog nok siges at være prisen.

Vores top valg: Drop Shot Veris 2XT

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Bedste HEAD Padelsko

Man kan nærmest ikke sige padel uden at sige HEAD. Foruden at have nogle af de mest benyttede bolde og bat, har de også nogle utroligt populære sko. HEAD har teamet op med flere pro spillere til deres produkter, og det er der bestemt kommet noget godt ud af.

Vores top valg: HEAD Sprint Pro 3.0

Køb hos Padelshoppen.dk

Bedste Nike Padelsko

Der findes stortset ikke en sportsgren hvor du ikke kan finde et par Nike sko til formålet. Det samme må sige at gøre sig gældende i Padel. Selvom de egentlig er tiltænkt tennis, gør de lynhurtige Nike sko sig rigtig godt på padelbanen.

Vores top valg: Nike Court React Vaport NXT

Køb hos Ketcherspecialisten.dk

Hvad er padelsko: Et overblik

Der findes endnu ikke et kæmpe udvalg af sko skabt udelukkende til padel, og det kan derfor være en fordel at kigge på især gode tennissko. Her vil du kunne finde et større udvalg og nogle gange en bedre kvalitet. På den måde kan det gøre det lettere for dig at finde den perfekte sko. 

Den rigtige padelsko kan være forskellen der adskiller dig fra konkurrenterne, når du går på padelbanen. Padel er på ingen måde en stillestående sport, og det at kunne bevæge sig hurtigt, præcist og med sikkerhed, kan have afgørende betydning for dit spil — og for at du ikke får skader.

Den perfekte sko er i vores optik en der tilbyder lethed, god ventilering, komfort, støtte og et godt greb i banen.

Derfor skal du bruge padelsko

Padel involverer mange korte sprints samt hurtige vendinger, og det er derfor vigtigt at have sko, der er lavet netop til dette. Da bevægelsesmønsteret er meget lig det, som du ser i tennis, squash og badminton, vil sko til disse sportsgrene også kunne klare sig godt på padel banen.

Du skal dog være opmærksom på, at padel tennis foregår på kunstgræs i modsætning til badminton og squash, der er på halgulv. Sålen kan derfor have sværere ved at stå fast, end hvis du benyttede en all-court tennissko i stedet.

Der er enkelte fordele og ulemper ved padelsko, som du skal være opmærksom på, før du beslutter dig for, hvilke sko du skal have dig.

Padel tennis sko er med sikkerhed altid en fordel i alle aspekter af spillet, og hjælper til at give dig et boost i performance. Dog er der dog få konkrete padelsko og du må ofte se dig nødsaget til at vælge tennissko i stedet.
Derudover er der få fysiske butikker der har padelsko, og du må derfor finde og købe dem webshops. 

Her er fordelene ved padelsko:

FORDELEULEMPER
+ Hurtigere spil
+ Færre skader
+ Bedre støtte og stabilitet
+ Kan bruges til andet ketchersport
– Få konkrete padelsko
– Prisen kan være høj
– Få fysiske butikker

Forskellige typer af padelsko

Det er svært at dele padelsko op i typer — men hvis man skal differentiere dem fra hinanden, så ville man nok kigge på sålen.

Sålen er det der afgør, hvor meget greb du har på banen, og forskellige såler, kan være gode på forskellige baner og i forskellige forhold. Selvfølgelig er der også en masse andre forskellge på de enkelte sko, men det er ofte elemter der er tilpasset den enkeltes behov, ift. hvor meget støtte, polstiring og lign. man har brug for. Sålen er det eneste der gør sig gældende for eksterne faktorer, der er ens for alle spillere på den bane.

Padelsko til kvinder

Forskellen på dame og herre padelsko er ofte ikke alverden. Det er primært farve udvalget, samt størrelsen der er anderledes på herre og damermodeller. Derudover kan affjedringen og støtten være tilpasset kvindernes vægt, for at sikre den bedst mulige performance og sikkerhed. Skoen er også mere snæver end en herre sko. Dette er for at sikre et godt fit, da damefødder ofte er smallere. Det er dog fittet, der i sidste ende er det vigtigste, og kan du som kvinde bedre passe en herre eller unisex sko, bør du gå med den.

Padelsko til mænd

Det er helt klart til herre, at du finder det største udvalg af padel og tennissko. Grundet det begrænsede udvalg af padel specifikke sko, spiller mange af de professionelle herrespillere i kvalitets tennissko. Dette giver et større udvalg af vælge fra, og da ben arbejdet i de to sportsgrene er meget ens, mister man ikke rigtigt noget i forhold til sin performance. Flere brands arbejder dog på at producere sko lavet direkte til padel sporten, og der er derfor flere og flere modeller på vej på markedet. 

Padelsko til børn

Når det kommer til padelsko til børn har man lidt forskellige muligheder. Der findes mange fine junior modeller af kendte padel- og tennissko. Her kan man få en god sko, i størrelser der passer til børn. Junior sko er dog ofte ikke udstyret med helt så meget teknologi og materialerne kan nogle gange være lidt anderledes. Dette er ofte for at holde prisen nede, da børn hurtigt vokser ud af skoene igen. Hvis man dog ønsker en top-line model som juniorspiller, kan man kigge på dame modellerne, der ofte er smallere og mindre i størrelserne. Der vil der være god mulighed for at finde, en sko der passer en junior fod. Dame modellerne kommer også i neutrale farver, så man ikke skal være bange for at signalere “pigesko”. 

Padelsko mærker:

Asics

ASICS har taget meget af deres erfaring fra tennis og ført med over i deres padel sko. Det har gjort, at de har kunne skabe nogle rigtig gode allround sko, til overkommelige priser. ASICS har videreført mange af deres kendte teknologier fra både løbe- og tennissko og derved skabt nogle yderst komfortable padel sko. De er med til at sikre dig en slidstærk kvalitetssko, der kan hjælpe dig i mange kampe

Babolat

Babolat har fintunet deres sko til at kunne levere det absolut ypperste på padel banen. Babolat er gået sammen med top padel spillere, michelin og mondo – der producerer underlaget til padel baner – for netop at kunne lave de bedste padel sko. Babolat skoene er lavet til at give dig en fordel i alle spillet aspekter, og du kan derfor tage dit spil til højeste niveau med et par sko fra Babolat. Teknologi og kvalitet koster dog også penge og Babolats sko er derfor ikke de billigste, men man får, hvad man betaler for.

Bullpadel

Som en af de få padel brands på markedet tilbyder Bullpadel også nogle super gode padelsko. I modsætning til Babolat har Bullpadel udarbejdet flere sko, tiltænkt den mere almene padel spiller, der har brug for en god og fornuftigt sko, uden alt for mange dyre og fancy teknologier. Dette har gjort, at de kan tilbyde gode og solide padel sko til rigtig gode priser. Skoene er stadig udstyret med Bullpadels HERRINGBONE og DOT såler, samt kendte materialer som EVA skum og Ortholite®. Du får derfor en rigtig god padel tennis sko, til en rigtig fornuftig pris.

Sådan finder du den bedste padelsko

Der er nogle ting, der er mere afgørende end andre, for hvor optimale skoene er til padel. Du bør derfor sikre dig, at disse kriterier er afdækket, når du vælger padel tennis sko. 

Kriterier når du skal købe padelsko

  • Stivhed: Det er vigtigt, at din padelsko er forholdsvis stiv i strukturen og særligt i hælkappen. Dette er grundet de mange hurtige retningsskift og hurtige sprints, som kræver en stivere sko, for at holde anklen og foden stabil. En blød sko, som en løbesko, vil derfor ikke være optimal, da du vil have nemmere ved at vride rundt. Den stive sko sørger også for, at foden bevæger sig minimalt inde i skoen, når du arbejder dig rundt på banen. På den måde sikrer du, at du ikke overanstrenger foden eller får ømme fødder. 
  • Sål: Underlaget i padel er anderledes end de fleste andre ketchersporte, og det er derfor vigtigt, at din sål fungerer til padel banen. I padel spiller man som oftest på kunstgræs, modsat tennis, badminton og squash hvor der bliver spillet på grus og halgulv. En allcourt tennissko vil ofte være et udmærket valg, da sålen minder meget om den, som du finder på en padel sko. Men vil du have den helt perfekte sål, skal du finde en padel tennis sko, der er lavet til dette specielle underlag.
  • Absorbering: Det er begrænset hvor mange hop og spring, der er i padel spillet, men derfor er absorbering stadig et vigtigt element i dine sko. Netop fordi der ikke er mange hop, er det vigtigt, at der ikke er for meget stødabsorbering i dine sko. Absorberingen i padel tennis sko er derfor ofte begrænset til indersålen og hælen. Du skal derfor kigge efter sko med en stiv og slidstærk gummisål, men med god stødabsorbering i hælen og indersålen. 

Hvad skal du overveje før du køber padelsko?

Der er flere ting, som du bør overveje, før du endeligt beslutter dig for, hvilken padel sko der er den rigtige for dig. Der er selvfølgelig de spilletekniske egenskaber, men også de mere personlige præferencer som farve og lign., som er værd at tage med i overvejelserne.

Specifikationer:

Størrelse

Størrelser på padel sko kan være forskellige fra mærke til mærke, og det er derfor en god idé at sikre , at man har fat i den rigtige størrelse, inden man køber. Padel tennis sko må bestemt ikke være for store, da man grundet de mange retningsskift dermed har større chance for vrid, vabler og andre skader. Er skoene for små, vil du opleve, at du tit støder på med tæerne når du laver hurtige stop og løb mod nettet. Den rigtige størrelse er derfor vigtig, som med alle andre sportssko. 


Niveau

Et andet element du skal overveje, er hvilket niveau du er på, og hvilket du gerne vil nå til. Spiller du på højt plan eller ønsker du blot at spille på et højere plan, er det vigtigt, at du vælger nogle sko, der kan følge med din udvikling. Spiller du mere for hyggen og skal bare have nogle sko, der kan holde i lang tid, er det nogle andre ting, du skal kigge efter. Kig derfor efter det anbefalede niveau på den model du god kan lide.

Farve

Den sidste og den mindst afgørende faktor for dit spil – men måske det vigtigste element for dig personligt – farven. De fleste af os ønsker gerne at vores sko ser fede ud, matcher vores spillesæt eller måske dit bat? Er det tilfældet kan farven være afgørende for din beslutning. Da der er begrænset med decideret padel tennis sko, kan farve udvalget også være begrænset. Du kan derfor være nødsaget til at kigge på tennissko, hvis du skal finde den perfekte farvekombination til dine ønsker. 

Pris

Priserne for padel tennis sko er meget forskellige og varierer meget fra mærke til mærke. Jo højere niveau du spiller på og jo mere ‘teknologi’ der er i skoen – jo højere er prisen. De billigste voksen modeller ligger i et prisleje omkring 699 – 899 kr. Her får du nogle gode kvalitets sko, der giver dig mange gode kampe på padel banen, som er fine til hobby behov. Skal du have en top model, skal du desværre noget højere op i pris. De bedste padel sko ligger i et prisleje mellem 1200 – 1800 kr. De er derfor for spillere, der ønsker at nå højeste niveau og investere i udstyret for at nå det.

FAQ

Konklusion

Padel tennis sko er ikke bare en hvilken som helst ‘indendørssko’, og der er flere ting, som du skal være opmærksom på, for at finde den bedste til dit behov. Der findes stadig ikke mange deciderede padel sko, og du kan derfor med fordel kigge efter allcourt tennissko, hvis du har svært ved at finde de perfekte padel sko. Dog finder du særligt optimerede teknologier i de bedste padelsko, der kan være med til at hæve dit spil til næste niveau. Overvej derfor hvilke sko der passer præcist til dine ønsker, spillestil og ambitioner. 

Valget er dit!

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Rating 4.5 / 5. Stemmer 24

Vi beklager hvis du ikke fandt artiklen brugbar!

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os hvordan vi kan forbedre artiklen