Forside Udstyr til Padel De bedste padel bolde 2024

De bedste padel bolde 2024

0
4439
Padel bold udstyr

Indlægget er blevet opdateret d. 07/01/2024

Padel er ligesom tennis og andre ketchersporte, ikke en særlig udstyrstung sport. I vores optik er der tre hovedelementer der er afgørende for dit spil på banen.

Battet, skoene og, sidst men ikke mindst, bolden.

VORES FAVORIT

HEAD Padel Pro S

Det er ikke uden grund at Padel Pro S fra HEAD nok er landets mest benyttede bold i 2023. Vores og mange andres foretrukne bold, giver dig ensartet performance hver gang!

Den bedste pris på HEAD Padel Pro S:

Uden det store kendskab kunne man godt tro at der ikke er forskel på bolde. Men ikke alene er der forskel på padel- og tennisbolde, der kan også være forskel fra det ene mærke padelbold til det andet.

Vi kigger derfor på hvad nogle af forskellene er, både ift. tennisbolde, men også i mellem de forskellige mærker. Vi kommer med en forklaring på hvad de forskellige typer af bolde giver af fordele og ulemper, samt viser dig et par af vores favoritter.


Bedste Billige Padel Bold

ZERV Play & Stay Grøn

Spillere der er nyere til padel, eller måske spiller i et lavere tempo, vil holde af boldende fra ZERV. Deres bolde har en høj slidstyrke og med et 25% reduceret tryk, der gør at disse bolde flyver med en medium hastighed. Disse bolde er især gode til træning både for nybegyndere, men også til lettere øvet spillere.

ZERV Play & Stay Grøn er en rigtig god bold til en rigtig god pris. Play & Stay boldende fra Zerv er super træningsbolde, som du har med

Den bedste pris på ZERV Play & Stay Grøn:

Bedste Hurtige Padel Bold

Wilson Padel X3 Speed

Wilson padel bolde

Wilson er blandt de mere prominente aktører i padel verdenen, og har gang på gang leveret kvalitetsprodukter inden for både bat, apparel og – bolde! Wilson Padel X3 Speed er lavet med fokus på kontrol, slidstærkt og holdbart design – og ikke mindst FART! Derfor ser vi X3 seriens bolde blandt topscorerne i “hurtigst padel bold” feltet. Wilson er lykkedes med deres X3 Speed bolde, blandt andet grundet en vævet premium filt og elastisk kerne der bidrager til en hurtig respons og fænomenal spiloplevelse.

Den bedste pris på Wilson Padel X3 Speed:

Bedste All-round Padel Bold

HEAD Padel Pro

head pro padel bolde

Hvis vi skal pege på vores favorit til spillere på alle niveauer og alle typer af spil, så må det blive HEAD Padel Pro.

Og ikke kun fordi det var den første bold vi spillede med, og gjorde os varme på padel.

Padel Pro er den mest alsidige bold i vores optik, hvad end vi snakker niveau, spillestil eller underlag. Bolden har en god holdbarhed, er rigtig fint bounce og en fart hvor de fleste kan være med. Skal du have et fast sæt bolde i tasken, så synes vi HEAD Padel Pro er et godt bud — og nok også grunden til at det er den mest brugte bold i padel centre.

Den bedste pris på HEAD Padel Pro:

Bedste Alternative Padel Bold

RS Padel Tour X

Har du fået nok af HEAD bolde, eller vil du gerne bare prøve noget nyt, så synes vi du skal prøve RS Padel Tour X bolden.

Robin Söderling har udviklet bolden her sammen med den svenske padelspiller Simon Vasquez, og det er der kommet en rigtig god bold ud af. Vi synes bolden ligger sig et sted i mellem de to Padel Pro bolde fra HEAD, hvilket vi rigtig godt kan lide. God holbarhed, super kontrol og en moderat fart, gør det til en alsidig bold, rigtig god til let øvede spillere.

Den bedste pris på RS Padel Tour X:


Hvad er padel bolde

Selvom det ved første øjekast ikke ligner at der er de store forskelle på padel- og tennisbolde.

En hårdt pumpet gummi bolt, med en neongrøn filt overflade.

Men det er der så alligevel.

Padelbolde er blevet udviklet og tilpasset, specielt til spillet i padel, der afviger fra tennisspillet en smule. Fordi både banen er mindre, og der er mulighed for at spille op væggene, har man taget lidt fart ud af padelbolden ift. tennisbolde.

Forskellige typer padel bolde

Inspicere man en padel bold, så minder den langt hen af vejen om en almindelig tennisbold. Der er dog mange forskellige punkter på en padel bold, som gør den unik og forskellig fra en almindelig tennisbold. Der er desuden hurtige og langsomme padel bolde.

Hurtige padel bolde, langsomme padelbolde

En af de forskelle der er ved at bruge en padel bold frem for en almindelig tennisbold er at der en relativ stor trykforskel på boldene. Det betyder at en padel bold vil bounce mere end den traditionelle tennisbold, hvilket vil betyde at den vil hoppe anderledes på banen. Dette betyder selvfølgelig for den enkelte spiller, at man har mere tid at løbe på, da den hopper mere. Dette kan dog både være fordelagtigt og ufordelagtigt, da det kan være mere udfordrende at kontrollere. Desuden er der også en lille størrelsesforskel på en padel bold i forhold til en tennisbold.

En af de mest fatale forskelle på en padel bold er derfor trykket. Dette tryk gør at man får et større ryk i bolden sammenlignet med en tennisbold. Ved at bolden har et højt tryk, en størrelsesforskel og produceret i tyndere materiale, så vil bolden være lettere end en traditionel tennisbold. 

Dette har selvfølgelig sine fordele og ulemper. Ved at bolden er lettere og har et større ryk, så vil den være fordelagtig at bruge, hvis man har en god teknik og kontrol, da bolden vil bevæge sig hurtigere. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil det være en god ide enten at bruge en padel bold der er produceret i tykt materiale og med et lavt tryk, da disse vil bevæge sig langsommere. Disse bolde med tykt materiale og lavt tryk er oftest bolde til nybegyndere, da de er nemmere at kontrollere og navigere. 

Sammenligner man de to padel bolde, så er den bold, der er produceret i tykt materiale mere holdbar end dem der er produceret i tyndt materiale. 

Hvilken padel bold skal du bruge?

Bolde er produceret forskellige materiale og afhængigt af materialet, så ændres trykket også på bolden, hvilken enten kan gøre den meget hoppende eller mindre hoppende. Det er derfor vigtigt at man overvejer, hvilket niveau man ville kategorisere sig selv under, da ændringerne på boldene også vil ændre sværhedsgraden. Denne ændring i sværhedsgraden vil skabe udfordringer, hvis man ikke har kontrollen og færdighederne til at navigere bolden. 

Fordele ved langsomme padel bolde

Hvis man antager at man er nybegynder eller en spiller, der kun spiller i ny og næ, men man ønsker at optimere sit spil og have lange dueller, hvor man virkelig skal kæmpe, så vil det være oplagt at vælge en padel bold med et lavt tryk, som er produceret i tykt materiale. Grunden til at det vil være fordelagtigt skyldes at bolden vil bounce langsommere og med en lav fart, som gør at man har nemmere ved at kunne ramme bolden samt at kunne navigere bolden med perfektion.

Ulemper ved langsomme padel bolde

Der er selvfølgelig ikke kun fordele ved at tage en bold med et lavt tryk. En bold med et lavt tryk vil gør at spillet vil blive langsommere, hvilke vil betyde at man efter et stykke tid bør skifte bolde, da ens træning ellers vil blive ineffektiv. Disse bolde er primært for nybegyndere, der har udfordringer ved at navigere og ramme bolden.

Fordele ved hurtige padel bolde

Til gengæld hvis man er typen som er erfaren og spiller regelmæssigt og flere gange om ugen og har en god kontrol, så vil det være oplagt at tage en padel bold, som har et smule højere tryk og er produceret i tyndt materiale. Grunden til at det være optimalt at vælge dette, skyldes at man får en bold, der vil give noget mere fart til spillet og noget mere bounce til bolden, hvilket kan gøre at ens slag vil være mere uforudsigelige. Det er desuden vigtigt man overvejer levetiden på bolden, da hvis man spiller tit, gerne ønsker en bold, som er slidstærk. 

Der fås samtidig også en variation af disse bolde, hvor man går ind på det professionelle niveau.  Der kan man benytte en padel bold, som har et endnu højere tryk og som er produceret i tyndt materiale. Dette er optimalt, da det vil gøre det muligt at lave hurtige skud, der har et godt bounce med mulighed for at kunne lave spins på bolden, hvilket vil gøre det svære for modstanderen at kunne forudse skuddene. Det er her igen vigtigt at finde bolde, der er slidstærke. 

Ulemper ved hurtige padel bolde

Ved bruge en padel bold, som har et højt tryk, så vil det betyde at spillet vil gå hurtigere og der vil forekomme uforudsigelig bounces, som man ikke kan styre selvom man professionel. Det er derfor vigtigt at man kender sit niveau og ikke vælger disse bolde, hvis man ikke har kontrollen og teknikken til dem, da det ellers vil forringe ens udvikling og træning. Disse bolde vil desuden også have et højere prispunkt end amatør boldene.

Hvordan vælger man den bedste padel bold

Det er vigtigt når man vælger en padel bold, at man tager udgangspunkt i sit niveau og derfra kigger på de forskellige faktorer som tryk, materiale og vægt, da dette har en stor betydning for både kontrollen og navigering af ens skud. Når man fastlagt disse faktorer, så har man de bedste forudsætning til at vælge det bedst sæt bolde til sin videreudvikling og træning.

Hvad skal du kigge efter når du køber padel bolde

Det man skal overveje når man ønsker at købe et par nye padel bolde, er at tage hensyn til, hvor tit man spiller samt, hvilket niveau man vil vurder sig selv til at være på. Hvis man er på et nybegynder niveau, så er det vigtigt at vælge et sæt slidstærke bolde med et lavt tryk, hvorimod afhængig af hvor øvet man er, så øger man trykket på sine bolde, da de på måde får mere fart, samt en større fleksibilitet til trickskud. Prisen er selvfølgelig også en faktor og her vil de professionelle bolde oftest være dyrest. 

Her får du de bedste padel bolde

Padel bolde kan som sagt fås i forskellige niveauforskelle, og der vil derfor også være forskel på både pris, kvalitet og holdbarhed. Her er det igen vigtigt at man tager sit niveau i betragtning, da priserne vil varierer i forhold til boldenes niveau placering. 

Hvad skal du overveje inden du køber padel bolde

Man skal ligesom mange andre ting først og fremmest forventningsafstemme med sig selv, hvad man ønsker at opnå, når man køber padel bolde. Vil man have en bold til træning, som går langsomt eller vil man snarere have det omvendt en bold, der har en høj fart. Desuden er det vigtigt at man overvejer levetiden på bolden, da hvis man spiller regelmæssigt, vil ønske at man har en bold, der er slidstærk med en lang levetid.  

Specifikationer

Nogle af de specifikationer man undersøger er trykket på bolden, da det har effekt på hvor meget den bouncer, samt dens fleksibilitet og fart. Her er det bl.a. Muligt at kigge på de konkrete specifikationer, når man sammenligner en tennisbold og en padel bold.

PADEL BOLDETENNIS BOLDE
Vægt: 56g – 59,4g Vægt: 56g – 59,4g
Størrelse: 6,35cm – 6,78cmStørrelse: 6,35 – 6,86cm
Springhøjde: 1,37 mSpringhøjde: 1,47m

Her kan man tydeligt se at en traditionel tennisbold vil have en højere springhøjde, hvilket er et tegn på at den vil hoppe rundt mere. Samtidig med det så kan man se at der kan være en variation i størrelseforholdet mellem en padel bold og en traditionel tennisbold.

Pris

Man kan som sagt få mange forskellige bolde til mange forskellige priser. Disse priser giver et overbliksbillede af hvordan priserne kan varierer i forhold til niveua og mærke.

Hvis man tager udgangspunkt i et sæt bolde med tre stk. Til en begynder, så kan man benytte Wilson Rush bolde, som ca. Kost omkring 38 kr.

Til gengæld hvis man er lettere øvet spiller, så kan hoppe et niveau op og købe et sæt Babolat eller NOX bolde, som ca. Koster 40-44 kr ca.

Et sæt professionelle bolde er lidt dyrer end de andre. Hvis man ønsker et sæt professionelle bolde, så kan man købe Bullpadel, som er den officielle bold hos mange spanske spillere både som træningsbold og turneringsbold. Dette sæt koster ca. 60 kr.

FAQ

Afrunding

I sidste ende er det en selv, der vurdere hvad man synes virker bedst, men denne guide giver dig de bedste forudsætninger til at træffe det rigtige valg af bolde og finde de mest optimale bolde til dit behov og niveau. 

Fandt du artiklen brugbar?

Tryk på stjernerne for at bedømme!

Rating 4.1 / 5. Stemmer 35

Vi beklager hvis du ikke fandt artiklen brugbar!

Lad os forbedre artiklen

Fortæl os hvordan vi kan forbedre artiklen