Indlægget er blevet opdateret d. 24/01/2022 af Julia F

Hvad er padel bolde: et overblik

Padeltennis har en masse forskellige slags udstyr og tilbehør, heriblandt padel bolde, som kan være med til at optimere ens spil. Her kan man vælge mange forskellige slags ketsjere, sko og tøj, som kan have en altafgørende effekt om man vinder ens kampe. Dog er der mange der glemmer en af de vigtigste faktorer, som dækker en stor del af spillet, nemlig bolden. Ligesom mange andre sportsgrene, så kan boldene være meget forskellige, og det samme er gældende for padel bolde. Derfor vil der i denne artikel komme en gennemgang af de forskellige bolde og deres fordele og ulemper.

VORES FAVORIT

HEAD Padel Pro

Det er ikke uden grund at Padel Pro fra HEAD nok er landets mest benyttede bold. Vores og mange andres foretrukne bold, giver dig ensartet performance hver gang!

DKK 45,00Vi har kigget på disse padel bolde

ZERV – Bedst for nybegyndere

En spiller der er nybegynder vil kunne benytte boldene fra ZERV, da deres bolde har en høj slidstyrke og med et lavt tryk, der gør at disse bolde flyver med en medium hastighed. Disse bolde er især gode til træning både for nybegyndere, men også til lettere øvet spillere.


ZERV Padel Victory

Du får en fantastisk padel bold fra ZERV. Ikke nok med at det er de bedste bolde til prisen, så er det også en meget slidstærk og holdbar bold. Bolden er lavet i et letvægts materiale, som resultere i et eminent bounce.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
38,00 38,00 GÅ TIL BUTIK

Vibor-A – Bedst til øvede

Når man, når det øvede niveau, ønsker man at der kommer god fart på bolden. Det kan Vibor-A’s bolde være behjælpelige med. Bolden er fremstillet i et modstandsdygtigt materiale, så den har en maksimal holdbarhed. Øvede spillere ønsker en gode balance i bolden og derfor har Vibor-A Elite tour, som en perfekt kombination af et godt bounce og kontrol.


Vibor-A Elite Tour

Vibor-A Elite Tour

Elite Tour bolden fra high-end mærket Vibor-a er en bold skiller sig ud fra mængden. Bolden har et ekseptionelt godt bounce, som højst sandsynligt kommer fra boldens flerlags gummi konstruktion. Denne konstruktion er derudover med til at holde trykket i bolden over længere tid. Du har derfor en slidstærk bold der holder dig længe!


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
45,00 45,00 GÅ TIL BUTIK

HEAD – Bedste All-Round

Snakker man padel bolde kan man ikke undgå at sige HEAD. Som leverandør af bolde til World Padel Tour, er HEAD garant for padel bolde af højeste kvalitet, som selv proffesionelle kan se sig tilfredse med. HEAD boldende er nogle af de mest benyttede bolde i diverse padel centre, og det er af god grund. HEAD bolden leverere præcis det du skal kunne forvente dig af en god padel bold, uden at springe banken.  


HEAD Padel Pro

HEAD er ikke blot godkendt, som den officielle padel bold af det Danske Padel forbund (DTF Padel), men er også den officielle leverandør af bolde til World Padel Tour. Padel Pro bolde er muligvis den mest benyttede bold i verden, og du vil uden tvivl støde på den i et hav af padelcentre.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
45,00 45,00 GÅ TIL BUTIK


Vi har også kigget på disse bolde

NOX pro titanium

NOX PRO TITANIUM bolde

NOX laver nogle utroligt hurtige bolde, med en rigtig god holdbarhed. Dette har bl.a. gjort dem til det foretrukne boldmærke hos Fédération Française de Tennis, og bolden bliver brugt på konkurrence niveau flere steder. Boldene er udviklet specielt til padelbanen og giver dig alle de kvaliteter man eftersøger i en bold.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
44,00 44,00 GÅ TIL BUTIK

Babolat Padel Tour X3

Babolat Padel Tour X3

Babolat Padel Tour X3 er padel bolde, som bliver brugt på touren. Disse bolde har er gode allround og er nogle gode kvalitets bolde. De giver en god bounce og god speed.


ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
40,00 40,00 GÅ TIL BUTIK
79,00 79,00 GÅ TIL BUTIK


Forskellige typer padel bolde

Inspicere man en padel bold, så minder den langt hen af vejen om en almindelig tennisbold. Der er dog mange forskellige punkter på en padel bold, som gør den unik og forskellig fra en almindelig tennisbold. Der er desuden hurtige og langsomme padel bolde.

Hurtige padel bolde, langsomme padelbolde

En af de forskelle der er ved at bruge en padel bold frem for en almindelig tennisbold er at der en relativ stor trykforskel på boldene. Det betyder at en padel bold vil bounce mere end den traditionelle tennisbold, hvilket vil betyde at den vil hoppe anderledes på banen. Dette betyder selvfølgelig for den enkelte spiller, at man har mere tid at løbe på, da den hopper mere. Dette kan dog både være fordelagtigt og ufordelagtigt, da det kan være mere udfordrende at kontrollere. Desuden er der også en lille størrelsesforskel på en padel bold i forhold til en tennisbold.

En af de mest fatale forskelle på en padel bold er derfor trykket. Dette tryk gør at man får et større ryk i bolden sammenlignet med en tennisbold. Ved at bolden har et højt tryk, en størrelsesforskel og produceret i tyndere materiale, så vil bolden være lettere end en traditionel tennisbold. 

Dette har selvfølgelig sine fordele og ulemper. Ved at bolden er lettere og har et større ryk, så vil den være fordelagtig at bruge, hvis man har en god teknik og kontrol, da bolden vil bevæge sig hurtigere. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil det være en god ide enten at bruge en padel bold der er produceret i tykt materiale og med et lavt tryk, da disse vil bevæge sig langsommere. Disse bolde med tykt materiale og lavt tryk er oftest bolde til nybegyndere, da de er nemmere at kontrollere og navigere. 

Sammenligner man de to padel bolde, så er den bold, der er produceret i tykt materiale mere holdbar end dem der er produceret i tyndt materiale. 

Hvilken padel bold skal du bruge?

Bolde er produceret forskellige materiale og afhængigt af materialet, så ændres trykket også på bolden, hvilken enten kan gøre den meget hoppende eller mindre hoppende. Det er derfor vigtigt at man overvejer, hvilket niveau man ville kategorisere sig selv under, da ændringerne på boldene også vil ændre sværhedsgraden. Denne ændring i sværhedsgraden vil skabe udfordringer, hvis man ikke har kontrollen og færdighederne til at navigere bolden. 

Fordele ved langsomme padel bolde

Hvis man antager at man er nybegynder eller en spiller, der kun spiller i ny og næ, men man ønsker at optimere sit spil og have lange dueller, hvor man virkelig skal kæmpe, så vil det være oplagt at vælge en padel bold med et lavt tryk, som er produceret i tykt materiale. Grunden til at det vil være fordelagtigt skyldes at bolden vil bounce langsommere og med en lav fart, som gør at man har nemmere ved at kunne ramme bolden samt at kunne navigere bolden med perfektion.

Ulemper ved langsomme padel bolde

Der er selvfølgelig ikke kun fordele ved at tage en bold med et lavt tryk. En bold med et lavt tryk vil gør at spillet vil blive langsommere, hvilke vil betyde at man efter et stykke tid bør skifte bolde, da ens træning ellers vil blive ineffektiv. Disse bolde er primært for nybegyndere, der har udfordringer ved at navigere og ramme bolden.

Fordele ved hurtige padel bolde

Til gengæld hvis man er typen som er erfaren og spiller regelmæssigt og flere gange om ugen og har en god kontrol, så vil det være oplagt at tage en padel bold, som har et smule højere tryk og er produceret i tyndt materiale. Grunden til at det være optimalt at vælge dette, skyldes at man får en bold, der vil give noget mere fart til spillet og noget mere bounce til bolden, hvilket kan gøre at ens slag vil være mere uforudsigelige. Det er desuden vigtigt man overvejer levetiden på bolden, da hvis man spiller tit, gerne ønsker en bold, som er slidstærk. 

Der fås samtidig også en variation af disse bolde, hvor man går ind på det professionelle niveau.  Der kan man benytte en padel bold, som har et endnu højere tryk og som er produceret i tyndt materiale. Dette er optimalt, da det vil gøre det muligt at lave hurtige skud, der har et godt bounce med mulighed for at kunne lave spins på bolden, hvilket vil gøre det svære for modstanderen at kunne forudse skuddene. Det er her igen vigtigt at finde bolde, der er slidstærke. 

Ulemper ved hurtige padel bolde

Ved bruge en padel bold, som har et højt tryk, så vil det betyde at spillet vil gå hurtigere og der vil forekomme uforudsigelig bounces, som man ikke kan styre selvom man professionel. Det er derfor vigtigt at man kender sit niveau og ikke vælger disse bolde, hvis man ikke har kontrollen og teknikken til dem, da det ellers vil forringe ens udvikling og træning. Disse bolde vil desuden også have et højere prispunkt end amatør boldene.

Hvordan køber man den bedste padel bold

Det er vigtigt når man vælger en padel bold, at man tager udgangspunkt i sit niveau og derfra kigger på de forskellige faktorer som tryk, materiale og vægt, da dette har en stor betydning for både kontrollen og navigering af ens skud. Når man fastlagt disse faktorer, så har man de bedste forudsætning til at vælge det bedst sæt bolde til sin videreudvikling og træning.

Hvad skal du kigge efter når du køber padel bolde

Det man skal overveje når man ønsker at købe et par nye padel bolde, er at tage hensyn til, hvor tit man spiller samt, hvilket niveau man vil vurder sig selv til at være på. Hvis man er på et nybegynder niveau, så er det vigtigt at vælge et sæt slidstærke bolde med et lavt tryk, hvorimod afhængig af hvor øvet man er, så øger man trykket på sine bolde, da de på måde får mere fart, samt en større fleksibilitet til trickskud. Prisen er selvfølgelig også en faktor og her vil de professionelle bolde oftest være dyrest. 

Her får du de bedste padel bolde

Padel bolde kan som sagt fås i forskellige niveauforskelle, og der vil derfor også være forskel på både pris, kvalitet og holdbarhed. Her er det igen vigtigt at man tager sit niveau i betragtning, da priserne vil varierer i forhold til boldenes niveau placering. 

Hvad skal du overveje inden du køber padel bolde

Man skal ligesom mange andre ting først og fremmest forventningsafstemme med sig selv, hvad man ønsker at opnå, når man køber padel bolde. Vil man have en bold til træning, som går langsomt eller vil man snarere have det omvendt en bold, der har en høj fart. Desuden er det vigtigt at man overvejer levetiden på bolden, da hvis man spiller regelmæssigt, vil ønske at man har en bold, der er slidstærk med en lang levetid.  

Specifikationer

Nogle af de specifikationer man undersøger er trykket på bolden, da det har effekt på hvor meget den bouncer, samt dens fleksibilitet og fart. Her er det bl.a. Muligt at kigge på de konkrete specifikationer, når man sammenligner en tennisbold og en padel bold.

PADEL BOLDETENNIS BOLDE
Vægt: 56g – 59,4g Vægt: 56g – 59,4g
Størrelse: 6,35cm – 6,78cmStørrelse: 6,35 – 6,86cm
Springhøjde: 1,37 mSpringhøjde: 1,47m

Her kan man tydeligt se at en traditionel tennisbold vil have en højere springhøjde, hvilket er et tegn på at den vil hoppe rundt mere. Samtidig med det så kan man se at der kan være en variation i størrelseforholdet mellem en padel bold og en traditionel tennisbold.

Pris

Man kan som sagt få mange forskellige bolde til mange forskellige priser. Disse priser giver et overbliksbillede af hvordan priserne kan varierer i forhold til niveua og mærke.

Hvis man tager udgangspunkt i et sæt bolde med tre stk. Til en begynder, så kan man benytte Wilson Rush bolde, som ca. Kost omkring 38 kr.

Til gengæld hvis man er lettere øvet spiller, så kan hoppe et niveau op og købe et sæt Babolat eller NOX bolde, som ca. Koster 40-44 kr ca.

Et sæt professionelle bolde er lidt dyrer end de andre. Hvis man ønsker et sæt professionelle bolde, så kan man købe Bullpadel, som er den officielle bold hos mange spanske spillere både som træningsbold og turneringsbold. Dette sæt koster ca. 60 kr.

Afrunding

I sidste ende er det en selv, der vurdere hvad man synes virker bedst, men denne guide giver dig de bedste forudsætninger til at træffe det rigtige valg af bolde og finde de mest optimale bolde til dit behov og niveau. 

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Freak favoritten