Indlægget er blevet opdateret d. 15/10/2021

Kristoffer, 41 år. Jeg ejer og driver virksomheden Real Network, der siden 2017 har udbudt erhvervs-salgsnetværk i hele Danmark. De er nu stiftet ud med erhvervsnetværk kombineret med padel.

Jeg har altid været sportsinteresseret og har ved flere lejligheder haft job i sportsbranchen – blandt andet inden for tennis og ishockey. Jeg kommer fra tennissporten, som fyldte det meste af min tid, indtil jeg ramte 30.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg synes, det er enormt svært og med for stor fejlmargin – når man selv skal forsøge at kategorisere sit niveau. Jeg har siden februar 2020 været fast inde over DPF´s landsholdstræning, så med baggrund i det bør jeg høre til i toppen af dansk padel.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Odense fik sine første indendørsbaner i september 2019 – og i forbindelse med åbningen af centret (4 baner) blev de fynske mesterskaber afholdt der. En turnering der ellers har været afviklet i det fynske padelmekka – på Tåsinge. Jeg tænkte, at det var en kærkommen lejlighed til at prøve sporten og bakke op om arrangementet. Det viste sig at være skidesjovt og stemningen på og uden for banerne var outstanding. Der blev dystet på banerne, men uden for buret var der smil og positiv stemning. Det har jeg ikke altid været vant til fra elitemiljøet i tennis. Skæbnen ville, at det blev til sejr i mixed double – og så var konkurrencegenet tændt for alvor. Lige siden har padel fyldt mere og mere – og jeg mindes ikke, at nogen anden sport på noget tidspunkt i mit liv på samme tid har været sjov, udfordrende og drevet af simpel lyst.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Min “hjemmebane” er PadelBoxen i Odense. Jeg kendte et par af ejerne fra starten – og de har efterhånden banket et fedt center op med 14 baner i høj standard. Og så elsker jeg, at de tager et kæmpe ansvar i forhold til at afvikle superfede turneringer til stor inspiration for alle andre. Jeg elsker at konkurrere og træne, så jeg har efterhånden været på besøg i mange af de andre fede centre i DK.

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller padel, fordi jeg igen har fundet en sport, som både er sjov og hvor det er muligt for mig at konkurrere på højeste niveau. Ingen tvivl om, at det var dét, der gjorde mig hooket fra starten. Jeg har så siden hen oplevet alle de øvrige positive ting ved padel – det sociale, sammenholdet på tværs af landet, ildsjælene der fremmer sporten og vigtigst af alt – det greb som padel har i den generelle befolkning. Det tegner lyst for sportens fremtid.

Hvad er det fedeste ved padel?

For mig er padel genialt, fordi fysik ikke er altafgørende for din performance. Det er muligt for en mand i min alder at spille fornuftig padel uden at blive tromlet udelukkende på fysik. Så kombinationen af teknik, taktik, strategi, flid og kløgt tiltaler mig. På mere generelt plan er padel så stor en succes, fordi spillet er nemt at gå til og du kan spille dueller og dermed kamp relativt hurtigt uanset hvilke forudsætninger du går ind til spillet med. Det gør spillet sjovt – og det er i sidste ende det vigtigste i forhold til fastholdelse.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har det seneste år spillet fast med Mads Elholm. Både på landsholdet og i individuelle turneringer. På vores niveau er det vigtigt at have en fast spillepartner, da sammenspillet og forståelse for hinanden er af afgørende betydning, når kampene skal afgøres. Mads er en god makker for mig, da han er væsentlig mere bevægelig end mig – og han er netsøgende og stærk i flugtspillet. Det er vigtigt, at man som par supplerer hinanden godt.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg var så privilligeret at repræsentere Danmark ved EM i Marbella i juni måned. Det var en kæmpe oplevelse og også en øjenåbner for hvor højt niveauet er hos de bedste i Europa. Vi træner lige nu hårdt frem mod VM i Qatar til november – som er sæsonens helt store mål. Mine drømme og mål med padel går mere i retning af det mere arbejdsmæssige. Jeg er ved at bygge nogle padelnetværk op forskellige steder i landet. Planen er at kunne leve af det – og så ved siden af spille så meget selv som overhovedet muligt.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

  • Jeg er så heldig at være sponseret af RSL Europe, der har en del spændende padelbrands under sit bælte – Enebe og Vibor-A.
  • Jeg er helt tosset med mit Enebe Supra bat. Det er samtidig fedt at have adgang til en stor tøj pakke med alt lige fra spillesæt til svedbånd, grib og caps. Alt sammen fra Enebe.
  • Sidste ting er min rejsetaske fra RSL – egentlig designet til badminton. Men den er genial, når turen f.eks går til en slutrunde. Og rejsetasken skal heldigvis snart pakkes igen.

Hvad betyder padel for dig?

Det kommer til at lyde lidt kliché-agtigt, men det har givet mig et helt andet liv. Et liv tilbage med sport på højeste niveau, som er muligt at tilpasse til det liv, jeg har nu med familie, arbejde og en hverdag, hvor træning skal doseres og passes ind i prioriteterne. Jeg har mange gange trænet/spillet søndage kl.23-01.30. Det gør man kun, hvis man elsker spillet. Og det gør jeg.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Find til at starte med de tre personer omkring dig, som du elsker at lave noget sammen med. Find så den nærmeste spillemulighed og prøv det. På over to år har jeg måske talt med 2-3 personer, som ikke fandt spillet fantastisk fra start af. Men pas på – for padel er vanedannende.