Ugens Spiller – Kim Daugaard (Uge 14)

0
1729

Indlægget er blevet opdateret d. 12/05/2021

Lidt om dig
Jeg hedder Kim Daugaard, 33 år og bor på Amager med min kone og 2 drenge. Jeg har et fuldtidsarbejde i 3 holdsskift, men arbejder ligeledes som padeltræner i bla. Racketclub og ProPadel i Nordhavn.

Hvad niveau spiller du på (1-7)

Niveau er altid en svær størrelse at sætte tal på, men ud fra den skala der oftest anvendes, så er jeg vel ca. niveau 5.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg startede for ca 5 år siden i Grøndalscenteret sammen med 3 kollegaer og lige så langsomt begyndte jeg så småt at spille Americano og turneringer. Fik en mulighed for at spille på Team ProPadel og fik mange træningsmuligheder igennem dem og det kulminerede i 2019 med en tur til EM i Portugal med landsholdet.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller primært i Racketclub Dragør og ProPadel i Nordhavn, men har også spillet en enkelt turnering i Dubai ????
Men det bliver nok ikke hverdag.

Hvorfor spiller du padel? Er det hyggen, det sociale, padel kampene?

Jeg spiller klart padel fordi det skal være sjovt og så gør ens vindermentalitet selvfølgelig, at man hele tiden gerne vil blive bedre og konkurrere på højt niveau. Men det vigtigste er helt klart, at jeg har det sjovt på banen.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det fedeste er klart det miljø der er omkring sporten. Folk er glade, lærevillige og generelt bare gerne vil hygge sig. Derudover så er det i mit arbejde som træner mega fedt at opleve folks gejst til at blive bedre og der er ikke noget federe end at se folk “fange” teknikken og se hvad det gør ved deres spil.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg har indtil min korsbåndsskade og corona nedlukningen spillet med Mads Holm. Det er vigtigt, at man komplimentere hinanden godt i styrker og svagheder og så at man er åben overfor hinanden i forhold til, hvad aftaler man har på banen og på den måde kan spille hinanden gode.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Mine planer for padel blev ændret lidt, da jeg til DM 2019, kort efter EM, rev mit korsbånd og menisk i stykker og var ude 1 år og så kom corona. Derudover har jeg fuldtidsarbejde og 2 mindre drenge, så min tid og fokus er lagt meget mere over på at udvikle mig som træner og så spille de kampe, der lige kan passe frem for at bruge AL min tid på at konkurrere. Gad godt kunne begge dele, men må erkende at familie og arbejdslivet ikke tillader det, så mit klare fokus ligger på trænervejen.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

  • Starvie Raptor 2021 bat. Dejligt bat med fantastisk kontrol, især i netspillet og bandejas.
  • Filatøj fra @jaccompany har en lækker pasform og føler mig komfortabel i det selv efter mange timer på banen.
  • Wilson Pro Overgrip er helt klart det bedste greb for mig. Holder dejligt tørt og har en lækker overflade, som gør at man holder et godt greb på battet.

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Padel er blevet en rigtig stor del af mit liv og det er på banen jeg bruger min fritid. Jeg er som sagt begyndt at fokusere på trænervejen og det er megafedt at kunne arbejde med en masse kunder og se deres udvikling og blot møde en masse nye mennesker. Så fra kun at være en hobby er padel gået hen og blevet et seriøst arbejde, hvor kundernes oplevelse er vigtig og at kunne kombinere hobby og arbejde er rigtig inspirerende.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel.

Kom igang! Spil og hav det sjovt og spil med flere forskellige typer, gode, dårlige, høje, lave osv. I starten udvikler man sig hurtigt ved at spille med forskellige typer og på et tidspunkt er det også vigtigt at få noget træning, så man også får nogle fifs til at udvikle sit spil.