Ugens Spiller – Alex Laugesen (Uge 3)

0
827

Alex Handler Laugesen, 35 år og bosat i en lille by i Vestjylland. Jeg er vokset op med foreningslivets mange glæder og muligheder, og har dyrket alle mulige former for aktivitet; Fodbold, håndbold, badminton, tennis, gymnastik og flere andre ting.

j

Til dagligt er jeg ansat i DGI Fyn, som Idrætskonsulent med fokus på tennis, medejer af Padel Zone Holstebro og selvstændig i AHL Sport ApS, med fokus på padelinstruktion og kurser.

Hvad niveau spiller du på?
Niveauet er passende og skønt – med plads til forbedringer.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg spillede det første gang i AGF Tennis og Padelklub i Århus i 2013, hvor jeg startede som tennistræner. Dog blev det aktivitetsmæssigt kun til én årlig turnering i padel, som var det eneste, jeg spillede på daværende tidspunkt. Senere flyttede jeg til Sydfyn og har oplevet padelsportens imponerende udvikling i og omkring Tåsinges fantastiske fællesskab. Så Tåsinge var min start og indgangsvinkel til sporten.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg har været så heldig at være med til at åbne et nybygget padelcenter i Holstebro (Padel Zone Holstebro), hvor jeg bruger de fleste af mine padeltimer. Men ellers har jeg spillet mest i Århus i Match Padel og Padel Star hvor jeg vil sige, at mit niveau har rykket sig mest, da man finder de bedste spillere i Jylland der☺ Derudover spiller jeg af og til i Odense, når arbejdet kalder som idrætskonsulent. Udendørs kan virkelig noget en sommerdag uden vind, men jeg er nok mest vild med at spille indendørs. Så når tiden er afsat, betyder vejret ikke noget.

Hvorfor spiller du padel?

Jeg elsker alt omkring det tekniske og taktiske i padel, hvor man kan komme langt, uden at det bliver for fysisk præget. Det legende element fangede mig helt fra starten, og jeg synes, jeg lærer noget nyt hele tiden. Men de der kender mig, ved at hyggen i og omkring padel betyder ALT for mig – jeg elsker at komme rundt til turneringer og arrangementer, samt lave træninger og kurser for at bidrage til padelsportens udvikling.

Efter at have spillet håndbold og tennis på et okay niveau, er det nu også meget rart at kunne dyrke konkurrence-genet, så nerverne og adrenalinen kan komme op. Og så er det jo lækkert, at man kan spille med i toppen, når kroppen ikke er helt ung og spændstig mere.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

I skrivende stund, sidder jeg og kigger ud på vores 4 baner i Holstebro; På den ene er der to piger på 11-12 år, på den anden en familie, på den tredje står der 4 gutter, som absolut ikke har flair for spillet, men har en kæmpe fest og jubler højt. Og på den sidste bane, er der gang i noget kollegahygge mellem 4 piger, der ser ud til at have spillet noget håndbold/fodbold sammen, med store don-joy skinner på for at holde knæet på plads. Fælles for dem alle er, at de virkelig smiler over hele hovedet og har nogle hyggelige timer – Dét er det fedeste ved padel, at ALLE kan være med og har en fest ☺

Personligt er det fedeste, at jeg kan holde til at spille, selvom jeg har et skidt knæ. Det betyder ALT for mig, at jeg stadig kan holde mig i gang, med noget der er SÅ sjovt og intenst. Og så er der bare en helt speciel stemning blandt padelspillere, som jeg ikke har oplevet andre steder.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg lærer rigtigt meget af at spille med forskellige makkere, for at se hvordan man passer sammen. Så til turneringerne, ser man mig med forskellige makkere. Men det vigtigste er, at man har en god kemi og forstår at finde det bedste frem i hinanden; Både taktisk, teknisk og mentalt. Men det helt optimale vil da være at have en fast makker, så jeg har dannet mest makkerpar med Emil Lilleøre inden for det seneste år – den danske udgave af Chingotto og Tello.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Jeg vil gerne holde mig i toppen og spille med om de sjove placeringer, så længe jeg nu kan. Så når jeg nu har mit eget center, så burde rammerne være der til at få trænet og lagt et niveau ekstra på 😉 Men når det så er sagt, så elsker jeg at undervise og vil gerne dygtiggøre mig indenfor padelsportens mange aspekter, så der kan komme så meget padelviden ud til folket som muligt – på alle niveauer.

Så planen lige nu er at gøre Padel Zone i Holstebro til et sted som man elsker at besøge i hverdagene, men som man også gerne vil besøge i forbindelse med camps, ferier, træningslejre, weekendophold, etc. Og så elsker jeg at udvikle nye tiltag i forbindelse med padel rundt omkring i landet og involverer mig gerne i spændende idéer.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Tænker at de vigtigste elementer er et godt bat, der passer til din spillestil (lige nu spiller jeg med et Osaka-bat 2022 model), et par gode sko (Yonex Eclipsion) i en hurtig farve og god stabilitet, samt et godt greb (Yonex Super Grab).

Hvad betyder padel for dig?

Som idrætsuddannet har det været enormt spændende at være med til at organisere en ny sport i en vild udvikling. Efter at jeg i 2017 var med til at stifte Dansk Padel Forbund, og siddet som næstformand indtil 2020, har padel været en kæmpe del af mit liv og er det stadig. I 2017 og 2018 mindes jeg, at vi kørte land og rige rundt for at skabe et forbund fra bunden ved at holde møder, afvikle turneringer, afvikle trænerkursus, skabe fundamentet for landshold, indgå i Trendforum i DIF og hvad der nu ellers kan være af arbejdsopgaver.

Det har været den travleste periode i mit liv, og den dyreste hobby, men også den mest lærerige – både erhvervsmæssigt, men i høj grad også personligt, med at få overbevist den danske befolkning om, at padel altså er kommet for at blive☺ Så jeg har mødt SÅ mange nye og spændende mennesker, og mødt en energi og gejst, som jeg ikke har oplevet før.

Så det giver helt sikkert mod på at gøre endnu mere for padelsporten fremover. Og så har det været spændende, at få æren af at repræsentere de danske farver i VM-Kval i Belgien i 2018, til EM i Portugal i 2019 og til FEPA EM i 2021 i Spanien – ikke kun sportsligt, men også at få nogle oplevelser med nogle mennesker, som jeg har mødt igennem padelsporten.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Lad vær med at købe et for billigt og hovedtungt bat bare for at komme igang – det vil du og din albue fortryde. Start med at benytte de lånebat, der er de fleste steder og kontakt så et sted, hvor du kan få lov til at teste dem, inden du køber. Tag på et begynderintroduktionshold, hvis muligt, og kom så i gang med at spille med og mod en masse forskellige, så du lærer det lige så stille.