Indlægget er blevet opdateret d. 07/01/2024

Har du været hooked på padel tennis bare nogle måneder, så må du have stødt på Babolat i en eller anden form. Mærket er blandt de mest anerkendte, i ikke blot padel, men også i andre populære ketchersporte såsom badminton og tennis – sidstnævnte sport lagde fundamentet for mærkets vækstrejse, som nogle af de første producenter af strenge til tennisketchere.

Men udover badmintonketchere, tennisketchere samt, selvfølgelig, en lang række populære padel bat som du kan læse om her, så producerer Babolat også padel tilbehør i højeste kvalitet og til stort set ethvert niveau.

Og især på skotøj har de udviklet og udgivet en række vindere inden for de seneste år. Med deres mange års ekspertise inden for ketchersport, har de kombineret størstedelen af de faktorer der udgør en god padel sko – og skoene tager derfor højde for:

  • Komfort
  • Stødabsorbering
  • Holdbarhed
  • Stabilitet og support
  • Lethed og fleksibilitet

På nogle af Babolat padel skoene har de desuden formået at kombinere deres ekspertise, med teknologisk know-how med bl.a. Michelin!

I de næste sektioner vil kigge nærmere på udvalget af Babolat padel sko, så du kan få et indblik i både de mest populære, de billigste og hvilke der er bedst til både forskellige køn og niveauer.

De mest populære Babolat padel sko 

Når vi taler om populære Babolat padel sko, så har vi her på redaktionen svært ved at komme udenom Babolat Movea og Babolat Jet Premura. De var blandt topscorerne i vores padel sko artikel, og med god grund. Udover disse to, så er Babolat Propulse serien også værd at tage et kig på. Serien har flere af de samme teknologier som Movea og Premura Jet, og har en række fede styles til enhver type. 

Bedste Premium Babolat Padelsko

Babolat Jet Premura

Babolat Premura Jet har ligesom Movea modellen, også inkorporeret Michelin’s gummi teknologi og KPRSX i hælen. Der er i det hele taget rigtigt mange ligheder mellem de to sko, men der hvor Babolat Jet Premura skiller sig ud, er at Babolat har haft en række World Padel Tour spillere med inde over udviklingen af skoen. Babolat tog elite spillerne med ind over udviklinge, da de ville sikre 100% komfort og funktionalitet i skoen inden lancering – derfor var skoen også længe undervejs fra udvikling til endeligt produkt. Skoen blev dog også kåret til ‘Best Padel Shoe’ i både 2019 og 2020.


Pros

Best Padel Shoe ’19 & ’20
Greb
Kvalitet

Cons

Pris

Den bedste pris på Babolat Jet Premura:

Bedste Allround Babolat Padelsko

Babolat Movea

Babolat Movea er en sko der skaber tryghed og stabilitet i dine bevægelser, selv i de sværeste situationer hvor du kommer ud i yderpositioner. I sådanne situationer er det vigtigt med støtte og et stærkt greb på underlaget – og præcis det, er hvad Babolat Movea giver. 

Det stærke greb i tæppet – uanset hvor stor en mængde sand der er – kommer gennem en af de brugte teknologier der ligger bag produktionen af skoen. Her har Babolat nemlig allieret sig med Michelin, som har udviklet det gummi der omfavner skoen. 

Til at give den mængde støtte og stabilitet som kræves, har Babolat brugt power straps til midtfods-sektionen, og KPRSX teknologi til hælen der giver en fantastisk stødabsorbering, så dine fødder og led skånes for større komplikationer ved en presset situation. 


Pros

Holdbarhed
Stabilitet
Komfort

Cons

Lidt små i størrelsen

Den bedste pris på Babolat Movea:

Mest Holdbare Babolat Padelsko

Babolat Propulse Fury

I Babolat Propulse serien har vi kigget på Fury modellen, som i vores øjne er en af de mere interessante. Skoen er blandt de mest holdbare på markedet, men derfor går de absolut ikke på kompromis med komforten. Babolat Propulse Fury siges nemlig at være den mest komfortable og holdbare sko i Propulse serien, og det er blandt andet grundet materialerne som gør skoen mere letvægt, men slidstærk, end de andre modeller. 

Udover komfort og holdbarhed, så tager Propulse Fury også højde for stabilitet i skoen, så du ligesom ved Movea og Premura Jet føler en sikkerhed om anklen ved vendinger og glidning på banen. Det eneste man skal være lidt opmærksom på ved Propulse Fury skoen, er at skoen har et lidt snævert fit i starten. Men som andre lignende sko med snævert fit, så kan man arbejde på at bløde det op, så du i sidste ende har en komfortabelt siddende sko. 


Pros

Holdbarhed
Support
Komfort

Cons

Sål til tennis

Den bedste pris på Babolat Propulse Fury:

Babolat Movea, Babolat Propulse Fury og Babolat Premura Jet er i den dyre ende af skalaen når vi snakker padel sko. Men i dette tilfælde hænger pris og kvalitet i den grad sammen, og vi tør godt sige, at erhverver du dig en af de tre modeller – så har du en padel sko der oser af kvalitet, og som holder!

Bedste Babolat dame padelsko

På kvindesiden finder du lige så kvalitetsprægede sko som på herre siden, og bl.a. Movea findes også til kvinder. Udover Movea finder du modeller som Jet Ritma, Sensa, Propulse og Jet Mach.

Den opmærksomme læser vil se, at der er et par gengangere fra herremodellerne. Movea og Propulse kommer altså også i kvinde padel sko, og det er derfor mange af de samme teknologier vi ser i kvinde modellen – altså er komfort, holdbarhed og stabiliet i skoen i højsædet fortsat. 

Med Movea og Propulse skoene får du sko designet til padel, og teknologier der er brugt kun for det formål at give dig den konkurrencemæssige fordel i en enhver position på banen. 

Bedste Babolat Dame Padelsko

Babolat Movea Women


Pros

Holdbarhed
Stabilitet
Komfort

Cons

Lidt små i størrelsen

Den bedste pris på Babolat Movea dame:

Kigger vi lige udover Movea og Propulse, som vi har skrevet om i første sektion i denne artikel, så er Babolat Sensa også en yderst interessant kvinde padel sko. Babolat Sensa har flere af de samme teknologier, blandt andet KPRSX som giver dig god stødabsorbering, hvilket dine led, fødder og knæ vil nyde godt af. Sensa modellen har desuden power strappen fra Movea modellen som give røget support til foden og Michelin gummi til ydersålen som sikrer dig det bedst greb på græstæppet. 

Bedste Babolat Dame Alternativ

Babolat Sensa

Der hvor Babolat Sensa skiller sig ud, er i det unikke hvide/pink design, og mesh materialerne der gør skoen lettere, og dig mere flytbar i pressede situationer. 


Pros

Stødabsorbering
Øget support
Stabilitet

Cons

Slides lidt hurtigt

Den bedste pris på Babolat Sensa:

Vil du tage dit padel spil til næste niveau, og have en sikkerhed på banen i selv de sværeste press bolde, så er en Babolat kvinde sko et sikkert valg. Nøjagtigt ligesom herre modellerne, så får du teknologier i skoen, som er skabt til det formål at sikre dig godt greb, komfort, beskyttelse og holdbarhed. 

Bedste Letvægt Babolat Padelsko

Babolat Jet Mach 3

Endnu en model der findes til både herre og damer — Babolat Jet Mach 3. Udover teknologierne der går igen fra de fleste andre babolat padel sko, så tilfører Jet mach modellen mere fart og fleksibilitet. Jet Mach trækker meget inspiration fra Propulse serien, men har i tilføjelse til dette, inkorporeret mere support og og sidder utroligt godt på foden, så der er sikret godt greb til enhver tid. Det er blandt andet MatryxEVO teknologien der tilføjer den øgede support og komfort – men også lethed og beskyttelse. 


Pros

Fart & fleksibilitet
Øget support
God pasform

Cons

Pris

Den bedste pris på Babolat Jet Mach 3:

Bedste Billige Babolat Padelsko

Babolat Pulsion

Hvis du skal bruge en billige padelsko til at skyde din padel karriere igang, så er Babolat Pulsion ikke et helt dumt valg.

Selvom det egentlig er en tennissko, så får du ,især med Clay bunden, en sko der gør sig rigtig fint på padel banen. Du får mange af Babolat’s gode kvaliteter, hvor man holder sig til basics, så du ikke behøver at sprænge budgettet, for at være godt kørende på padelbanen. Du får stadig michelin gummi i sålen, men i overdelen er der fokuseret mere på support og holdbarhed, end fart og fleksibilitet.

Så skal du finde din første padelsko, er juniorspiller eller blot på et budget? — så er Babolat Pulsion måske noget for dig.


Pros

Pris
God support
God holdbarhed

Cons

Vægt
Lidt små i størrelsen

Den bedste pris på Babolat Pulsion:

Babolat Padel Sko teknologier

Babolats massive erfaring i tennissporten – og tidlige erfaring i padel, gør at de har gennemgående kendskab til hvilke elementer der skal tages højde for i en sko, samt hvad fødderne udsættes for i denne form for sport. Derfor har de brugt mange ressourcer på produktudvikling, og konstant søgt teknologier der har en mærkbar effekt for padel spillere. 

Nogle af disse teknologier vil vi beskrive nærmere herunder. 

Powerstraps

På flere af Babolats modeller finder du de to powerstraps der går fra sål til snørrebånd på midterfoden. Power strap’sne er designet specielt til at yde den bedste support til netop midterfoden, både generelt men især i de tværgående bevægelser som man oftest benytter i padel – og tennis generelt. 

Powerstraps tilføjer support, stabilitet og dermed også sikkerhed til Babolats sko. 

KPRSX

KPRSX er EVA skum materialet der er placeret i skoens indersål, som støtter især din hæl ved hårde stød. Det er et ultra blødt sål-indlæg der sikrer en massiv stødabsorbering, som i padel er vigtig i mange situationer. Helt konkret består EVA materialet af skum, og små skum bobler som gør skoen let og fleksibel – og når du lander på foden “puster” skoen den gas ud der ligger i boblerne, og “lader op” igen når du løsner fodfæstet igen.

KPRSX teknologien er altså brugen af en indersål med EVA, som sikrer dig lethed, fleksibilitet og god stødabsorbering. 

MIchelin gummi 

Denne teknologi behøver næsten ikke nogen større introduktion. Michelin er et verdenskendt inden for specielt dæk, og for Babolat har Michelin været en essentiel partner i gummi til deres Babolat padel sko med teknologien “soles by Michelin”. 

De fleste Babolat sko har altså Michelin gummi integreret i sig, og det ses i grebet og holdbarheden på de sko hvor teknologien er brugt. Der er utroligt meget slid på padel sko, ikke mindst grundet mængden af sand som varierer fra bane til bane, samt det underlag padel baner er bygget med. 

Michelin’s teknologien giver dig altså Babolat sko der holder! Og som samtidigt sikrer dig et godt greb uanset sandmængde. 

Hvorfor vælge Babolat padel sko?

Som vi har gentaget et par gange efterhånden i denne artikel, så er du næsten 100% sikker på at få en sko der holder! Og dét, sammenlagt med de andre fordele vi har nævnt såsom komfort og stabilitet, gør at Babolat padel sko generelt er en rigtig god investering til padel spillere. 

Der er selvfølgelig forskellige behov i en sportssko, og nogle vil måske kunne performe i et par klassiske Adidas speciel – men ønsker man at have det mest ideelle udstyr til at kunne performe 100% dag ind-dag ud i padel buret, så bør man investere i en padel sko. Og der er Babolat padel sko blandt de absolut bedste, også på den lange bane.