Indlægget er blevet opdateret d. 07/01/2024

På redaktionen er vi af den overbevisning at sko – næstefter battet – er det vigtigste padelprodukt at tage stilling til. 

Sporten stiller med sine mange retningsskift, sprint og hop store krav til det rette fodtøj, og det vil vi i denne artikel hjælpe dig på vej med, ved at give et overblik over vores favoritmodeller fra mærket Asics.


Nye favoritter – 2023

Asics GEL-GAME 9 PADEL

Hos Padelfreak har vi haft GEL-GAME 9 PADEL modellen fra Asics i hænderne, og har testet dem af på det blå græstæppe. Gel-game 9 modellen er en solid sko, der giver den maksimale støtte og stabilitet, som ønskes i de mange skarpe vendinger og stop igennem kampens forløb. Skoen falder også i vores smag rent designmæssigt. Asics har valgt et blåt tema i farver der nemt genkendes og springer i øjnene i padel centeret.

Det eneste som vores tester Morten oplevede af negative ting, var den smalle pasform i skoen. Men her skal der tages hensyn til skostørrelse og egen foretrukne skoform. Morten burde i dette tilfælde være gået en størrelse op, men vil stadigvæk vurdere skoen som værende smal henover vristen.


Pros

Stabilitet
Godt greb
Masser af støtte

Cons

Smal pasform

Læs mere om Asics GEL-GAME 9 PADEL:

Bedste allround Asics padelsko

Asics Court FF 2

Asics Court FF2
Asics Court FF 2 - skråt

Når vi skal pege på det bedste bud på en allround sko fra Asics, er det svært at komme udenom Asics Court FF 2. Netop behovet for eksplosivitet på banen bliver i denne model tilgodeset til fulde!

I Asics Court FF 2 har Asics blandt andet implementeret deres famøse gel-teknologi for optimal affjedring, så eksplosive afsæt i duellerne bliver smooth. Solyte indersålen øger skoens levetid, optimalt til den ivrige padelspiller.

Skoen benytter sig af et væld af Asics teknologier, og det er derfor vi tillader os at sige, at skoen giver en fornemmelse af “power” på banen. Alt i alt en slidstærk kvalitetssko, med særlig fokus på komfort, stabilitet og ‘boost’ til de mange afsæt. Det giver derfor god mening, at denne model er tennisspilleren Novak Djokovics skovalg.


Pros

God levetid
Super stødabsorberende
Masser af støtte

Cons

Høj pris

Den bedste pris på Asics Court FF 2:

Bedste Asics padelsko til kvinder

Asics Gel Padel Pro 5 Dame

Asics-lyseroed-dame skråt
Asics-Dame Padel skråt bagfra

Selvom vi generelt vil pege på Asics Court FF, som også fås i en kvindeversion, som det ypperste fra Asics overall, mener vi at Asics Gel Padel Pro 5 Dame er et fremragende alternativ specifikt til kvinder – pris, design og kvalitet taget i betragtning.

Skoen er designet specifikt som padelsko, og kommer i et attraktivt rose/pink-design. God stødabsorbering og komfort over en hel kamp bliver med denne model ikke et problem, da den kommer med Asics famøse Gel-teknologi.

Således at det flotte design holder så længe som muligt, er skoen produceret i nogen slidstærke materialer, og Trusstic-teknologien giver en letvægtsfølelse ved de mange sprint og hop. Alt i alt et godt bud på en padel sko til kvinder.


Pros

Lækkert design
Sko specifikt til padel
Høj komfort

Cons

Skal spilles til

Den bedste pris på Asics Gel Padel Pro 5 Dame:

Bedste Asics udendørs padelsko

Asics Solution Speed FF 2 Clay

Solution-Speed-FF-2-Clay SKRÅ
Solution-Speed-FF-2-Clay-BlackGreen-Gecko SÅL

Denne sko fra Asics er velegnet til både tennis og padel. Skoens bund har et mønster der især tilgodeser et godt greb til spil på f.eks. grus eller padelbaner med meget sand på. Selvom skoen er letvægtig, og dermed ikke føles tung når man sprinter rundt på sandkornene, sørger “Dynawrap”-teknologien for, at der alligevel er god stabilitet i forfoden når man hopper og ‘slider’ på padelbanen.

Der er naturligvis også sørget for høj komfort, som det generelt er tilfældet med sko fra Asics. Så er man en spiller der primært spiller på baner med meget sand, og gerne vil være sikker på at ens greb er så optimalt som muligt, er Asics Solution Speed FF 2 Clay et fornuftigt bud på en potentiel investering.


Pros

Godt greb
Høj stabilitet
God ‘acceleration’

Cons

Mindre fleksible
Lidt smalle

Den bedste pris på Asics Solution Speed FF 2 Clay:

Bedste billige padelsko fra Asics

Asics Gel-Game 8

Asics-Gel-Game-8-White-Black SKRÅT
Asics-Gel-Game-8-White-Black-SOLE

Søger man et mere prisvenligt alternativ til ‘flagskibsmodellen’ Asics Court FF Novak, vil vi her på redaktionen gerne pege på Asics Gel-Game 8-serien. Serien kommer i forskellige varianter, med forskellige design, nogen med fokus til spil på clay/sand-bund, og andre med allcourt-fokus.

Fælles for dem er at Asics specielle Gel-teknologi – som her er placeret i forfoden – giver god stødabsorbering under de mange afsæt i en kamp. Derudover blive skoen rost for dens fleksibilitet.

Alt i alt et glimrende valg til begyndere / mellemniveau spillere, der vil have et simpelt, sikkert og godt valg til en yderst favorabel pris. Ved Asics Gel-Game 8 får man masser kvalitetssko for pengene.


Pros

Prisvenlig
Komfort

Cons

Mindre støtte
Holdbarhed

Den bedste pris på Asics Gel-Game 8:

Asics teknologier

Gel-teknologi

Asics er i særdeleshed kendt for deres gel-teknologi, som de benytter i flere af deres modeller. Det går ud på at Asics bruger ‘gel’ som polstring i forskellige områder af skoen, hvor det gør mest gavn for stødabsorbering og afsæt. Over en hel kamp giver det en bedre komfort og stabilitet.

Ortholite-teknologi

Derudover er mange af modellerne spækket med Ortholite-teknologien der holder skoen tør så længe som muligt, og Monosock-teknikken giver dels komfort, og sørger samtidig for at foden ikke ‘skrider’ i skoen. 

Hvorfor vælge Asics?

Asics er langt fra kommet ud af det blå, og har længe været blandt de førende producenter af sko til sportslige formål. I særdeleshed har tennis – og nu også padel – været en prioritet for brandet, så man kan roligt regne med at der er styr på håndværk, kvalitet og egenskaber når man køber sko fra Asics. Derudover ses Asics ofte som skovalg hos professionelle atleter – som blandt andet en af tennissportens mest vindende stjerner Novak Djokovic. Så hvis erfaring er noget man tillægger en hvis etos hos en producent, rammer Asics bestemt inden for skiven.

Som artiklen gerne skulle illustrere er der altså alt mulig grund til at overveje Asics hvis man står overfor sin næste investering af sko til padel. Deres mangeårige erfaring, alsidige designs og imponerende fokus på komfort og support ved stød, gør dem til et oplagt valg for udøvere af sporten.