Indlægget er blevet opdateret d. 28/01/2021

Padelfreak har været så heldige at få historien om vejen til DM guldet i padel på damesiden. Vi har snakket med DM vinderne Jannie Overgaard & Betina Pedersen. Jannie fortæller herunder om vejen til guldet – samt lidt om fremtiden og hverdagen med Padel.

Introduktion til guld-duoen

At 2020 blev et år, man vil huske pga. virussen Covid-19, vil det også være året, hvor vi ikke kan få armene ned som Danmarksmester i Padel 2020 min storesøster Betina Pedersen og jeg.

Jannie Overgaard 42 år, fra Rudkøbing på Langeland og har spillet Padel i 1 1/2 år. Jeg startede til Padel, da den lokale tennisklub i Rudkøbing fik en Padelbane og efter flere gange, hvor min søster havde spurgt, om jeg ikke ville prøve og spille. Tiden havde ikke været til det med 3 små børn, men da jeg først fik battet i hånden, blev jeg fra start af grebet af det.

Min baggrund fra tennis gjorde det lettere at få rytme i spillet, selvom jeg lige skulle vænne mig til battet frem for tennisketcheren. Betina og jeg voksede op med tennissen, da vores forældre spillede meget og vi rejste begge rundt i Danmark med dem til stævner. Som 12 årig stod jeg som dobbelt Danmarksmester i både single og double.

Søster-makkerskabet

Så Padel går ret hurtigt fremad for mig og efter kun 1 måned på Padelbanen, stod jeg i min første turnering på Tåsinge. Det var en mix række og jeg kom på en 2.plads med min makker Anders Müller. Herefter startede meget mere spil i Tåsinge Tennis og Padelklub og efter 4 måneder blev min søster og jeg Fynsmestre.

Vi blev enige om at holde fast i makkerskabet og stille op til turneringer sammen. Både fordi vi synes, at det ville være sjovt at bygge et søster makkerskab op og se hvor langt det kunne række. Vi indser allerede efter 1/2 år, hvor vi er med i 2 dame turneringer, der giver en 1. og en 2.plads i december 2019, at det fungerer.

Så fra start år 2020 går vi i skarp træning frem til DM i december, men desværre får Corona sat en stopper for en del turneringer. Da vi kommer igang igen om sommeren og vi bl.a. vinder over de forsvarende Danmarksmestre Liv og Anna får vi for alvor blod på tanden. Samtidig kommer jeg med i DPF landsholdstruppen og får Bullpadel som sponsor gennem Enrumsporting ved Kim Enrum Bull padel DK.

Vi blev lykkelige for DM-titlen, som vi vinder i Padel Star-centeret i Aarhus d. 5/12. Den bliver ikke mindre af, at vi er sammen om triumfen. Jeg havde jo ikke spillet så længe, så mesterskabet var jo også lidt af en prøve og derfor en helt speciel følelse at vinde sammen. Når vi træner og spiller på Tåsinge, er det oftest med herrerne i klubben og det giver os rigtig meget. Vi bliver presset i kampene og kan bruge dette i de turneringer, vi stiller op i. Vores kendenavn Søsterpower kommer også af at være med i Den Sydfynske liga der er blevet lavet med klubberne omkring Tåsinge. Der ligger vi oppe blandt de bedste herre i klubberne.

Padel fremtiden

Det er fremover vores plan at spille turneringer i Danmark og bla. her, har de meldt sig til DPF Padel to the Medal. Der er flere turneringer og man spiller og opsamler point frem mod en turnerings finale. Den første skulle have været spillet her i januar måned, men er flyttet til marts pga. Corona. Vi har også planer om både turneringer i Sverige og Tyskland. Så afventer vi også at høre planerne for landsholdet.

Jeg var jo selv så heldig, at min mand Uffe også blev fanget af spillet og vores piger spiller.
Det er jo fantastisk, at ens mand bakker op og vil fungere som ens levende boldmaskine. Vi har sammen taget et par gange til Racket Club i København og fået træning af Søren Ørding. Det er jo skønt, når man har den samme interesse at dele og kan sætte sig ind i, at man gerne vil afsted og spille. Samtidig er han både mental coach og vores chauffør samt manager, når vi tager til kamp. Det sociale er bl.a. en stor del og en af grundene til at Padel er den største fremadstormende sportsgren, tror jeg.

Vi har selv familie medlemskab både i Rudkøbing Tennisklub og på Tåsinge, hvor vi er for både sammenholdet og forskellige spillere at spille med i klubberne. Her er der indtil videre kun udendørs baner og skal til Odense i Padelboxen, hvis vi vil spille indendørs.
Vi tror og håber stærkt, at der her på Sydfyn, om et år ligger en nybygget Padelhal på Tåsinge med 4 indendørsbaner. Der vil man kunne spille gennem et 1 års medlemskab og få den store fordel af klublivet og lokalt arrangement.

Er du bidt af en vild padel tennis bold, og har du en god padel historie?. Så er du velkommen til at kontakte os på [email protected], hvis du har lyst til at fortælle om netop din historie eller om dine padel bedrifter.