Det er alment kendt, at teenagere generelt ikke er mange for at bevæge sig alt for meget. Der er altid lige nogle, man skal skrive med på telefonen eller noget søvn, der skal indhentes, og det leder til, at rigtig mange unge ikke får bevæget sig nok. Dette kan man forsøge at gøre noget for at forhindre ved at få ens teenager hevet med til en times sjov på padelbanen, hvis man selv elsker sporten.

Padel er en alsidig sportsgren, der ikke nødvendigvis kræver en masse timers træning ved siden af, og det er dermed en attraktiv sportsgren at hive teenageren med til, da det kun kræver engagement i en time eller halvanden ad gangen.

Væk interessen med videoer og influencere

Teenagere kan til tider være meget stædige og holde på, at deres synspunkter er de eneste rigtige. Derfor kan det være en hård nød at knække, hvis man gerne vil have dem med til padel for første gang – og der skal ofte mere end forældrenes gode argumenter til, førend de snører skoene og kommer afsted. Her handler det om at vende teenagernes eget våben mod dem selv ved at tage internettet til hjælp.

Der er mange måder at vække interesse hos en teenager, men de mest effektive er gennem de sociale medier, hvor de i forvejen opholder sig. Derfor kan det være oplagt at finde én eller flere kendte influencere, der selv går til padel og taler godt om det, ligesom man kan finde forskellige videoer med professionelle udøvere, der præsenterer sporten på bedst mulig vis. Det er et godt udgangspunkt for en dialog om sporten, og hvem ved, måske den næste gave til teenager bliver en padelketscher, så de kan starte på egen hånd.

Gør træningstimen til et højdepunkt i stedet for en pligt

Når man først har fået teenageren med til padel første gang, så er vejen banet for, at det kan blive et fast punkt i hverdagen én eller to gange om ugen – men det kræver noget arbejde at holde gejsten ved lige. Derfor handler det om at gøre træningstimerne til et af hverdagens højdepunkter, hvor man kan komme lidt væk fra de sure tjanser, som man ikke orker som teenagere. Hvis en teenager føler, at det er en pligt at komme til træning, så er lysten ofte ikke ret stor, og derfor kommer man længere med gulerod end med pisk.

Hvordan man konkret gør træningstimerne til højdepunkter kan være meget individuelt fra ung til ung, men det er altid en god idé at slå på, at det er sjovt og socialt at spille padel. Det kan godt være, at lysten ikke er ret stor til at spille med forældrene eller ens søskende, men hvis det er med kammeraterne, så er det ofte en helt anden sag. Derfor kan det være en god idé at forære teenageren et eller to gratis træningspas sammen med vennerne, så de kan prøve sporten sammen som gruppe.

Det er blot én af måderne, hvorpå man kan gøre padel til et højdepunkt i hverdagen, og det handler om at bruge den viden, man har om sit unge menneske til at motivere det mest muligt. Padel er en fantastisk sport, og det vil din teenager helt sikkert også komme til at synes, når han eller hun først kommer i gang.