Indlægget er blevet opdateret d. 10/12/2021

Hvis du leder efter et padelbat, er det vigtigt at vælge et, der passer til dig. Der er mange muligheder på markedet, men der findes ikke ét, der passer til alle.

Der er stor forskel på folks niveau, spillestil og øvrige individuelle faktorer. Derfor er det ikke muligt at designe og udviklet ét bat, der harmonerer med alles krav. Netop derfor er det vigtigt at vælge med stor omhu.

I forbindelse med dit valg af padelbat, er der flere parametre, der har betydning, hvilket du kan blive klogere på herunder.

Hovedform

Når du skal købe et padelbat, skal du især kigge på hovedformen. Her kommer du til at skulle vælge mellem cirkelformede, diamantformede og dråbeformede modeller.

  • Cirkelformet: Et sådant bat har et stort slagfelt og sweetspot, og henvender sig derfor til begynderen. Det er et bat, der kan sikre en god boldkontrol, hvilket er en fordel, hvis du er ny indenfor padel.
  • Diamantformet: Denne type bat henvender sig til øvede og erfarne spillere. Sammenlignet med et cirkelformet bat, har det et mindre sweetspot og mere slagkraft. Derfor er det også en kende sværere at kontrollere.
  • Dråbeformet: Et meget alsidigt bat, der kan bruges af de fleste. Det har en god kombination af fart og kontrol, hvorfor det lettere at bruge end det diamantformede bat. Derfor kan det betragtes som en god mellemting mellem de to førnævnte muligheder.

Flade

Et padelbat med en ru overflade egner sig bedst til den tekniske spiller, som godt kan lide at levere skruebolde. Hvis et padelbat har en glat overflade, har det direkte kontakt med bolden. Det er med til at gøre det lettere at kontrollere bolden.

Skal du have et padelbat til en nybegynder, bør du derfor gå efter et bat med en glat overflade. Heldigvis findes der mange muligheder i begge tilfælde, hvorfor du ikke skal være bekymret for, om du kan finde et ideelt bat.

Hvad enten du har besluttet dig for, at du vil vælge blandt det store udvalg af padelbat med ru eller glat overflade, så se de bedste her.

Vægt

Det er heller ikke uden betydning, hvad dit padelbat vejer. Mange tror dog, at et let padelbat er bedre end et tungt. Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke er tilfældet.

Der findes ikke en specifik vægt, der er den rette for alle. Den ideelle vægt afhænger derimod af dine personlige præferencer og af din spillestil. Derfor er det også meget individuelt, om man foretrækker et let eller tungt bat.

Et let bat er at foretrække, hvis du har brug for at bevæge dig hurtigt. Vil du gerne kunne levere hårde slag, er du bedre tjent med et tungt padelbat.

Derfor er der fordele og ulemper forbundet med begge vægtklasser. Er du helt grøn, når det kommer til valg af padeludstyr, er det dog ikke sikkert, at du ved, hvornår et sådant bat er let eller tungt. Som udgangspunkt er opdelingen således:

  • Let: Under 375 gram
  • Tungt: Over 375 gram