Forside Nyheder Turneringskategorierne på World Padel Tour

Turneringskategorierne på World Padel Tour

0
923

Indlægget er blevet opdateret d. 15/03/2022

Følger man med når verdens bedste padelspillere duellerer, har man måske oplevet, at de forskellige turneringer har forskellige betegnelser. Det kan være forvirrende at finde rundt i, så derfor giver vi her et overblik.

Kigger man på den officielle turneringskalender for WPT, ser man fire forskellige kategorier, inddelt i fire forskellige farver.

Master og Master Final

Master-turneringer – som er markeret med farven rød – er de mest prestigefyldte på touren. Denne turneringstype har det højeste antal af deltagere, den højeste præmiepengesum og det er ligeledes her der er flest ranglistepoint på højkant.

Hos kvinderne kan 60 par stille op, mens tallet er 100 hos herrerne. Vindere af en Master-turnering honoreres med 1700 ranglistepoint.

Hver sæson bliver afslutningsvist afrundet med Master Final, som er den mest prestigefyldte turnering overhovedet. Her får kun de 8 bedst-rangerede par lov at deltage, og selvom vinderne kun honoreres med 1300 ranglistepoint, bliver turnering – i skrivende stund – stadig anset som den prestigefyldte af slagsen.

Årets fem Master-turneringer vil bliver afholdt følgende steder: Marbella, Valladolid, Madrid, Mellemøsten (afventer lokation) og Buenos Aires. Sæsonfinalerne i december vil blive afholdt i Barcelona.

Open

Den hyppigst forekomne turneringstype er navngivet Open, og er markeret med farven blå. Her ser vi typisk 96 registrerede spillere hos mændene og 56 hos kvinderne. Vinderne honoreres med 1000 ranglistepoint for en finalesejr.

Der vil i år blive spillet Open-turneringer i mere end 10 forskellige lande, heriblandt Danmark og Sverige. Se linket nederst i artiklen for det fulde overblik.

Challenger og Challenger Final

Ved de orange Challenger-turneringer honoreres vinderne med 120 ranglistepoint, og det figurerer hermed som det laveste turneringsniveau på WPT. Her har lavere rangerede spillere spillere mulighed for at generere point til på sigt at kunne deltage regelmæssigt ved de højere turneringskategorier.

Der vil i 2022 være fem af slagsen, som alle afholdes i Spanien. Ligesom med Master-turneringerne, har Challenger-kategorien fået sin egen sæsonfinale, hvor de bedste par fra årets fem events mødes til sidst på året.

Exhibition

De grønne Exhibition-turneringer er af en lidt særegen kategori, da der her ikke kæmpes om rangliste point, og de skal i stedet ses som en slags opvisningsstævner. I år vil der være tre af slagsen i henholdsvis Acapulco, Finland og Belgien.

Se et samlet overblik over alle årets stævner her.