Indlægget er blevet opdateret d. 29/08/2022

Vi har taget et kig på udvalget af padelbat fra det nye skandinaviske padelmærke – Cabra.

Med lidt hjælp fra Ketcherspecialisten har vi haft battene med i buret, til en intens omgang padel, for at se, hvad det nye mærke har at byde på. Battene er testet af spillere på forskellige niveauer, og sammen er vi kommet frem til disse anbefalinger.

Det Bedste Allround Cabra Bat

Cabra Prestige Energy

Skal vi pege på blot ét Cabra bat, der i sandhed er allround — så bliver det Cabra Prestige Energy.

Når vi siger allround, så mener vi allround på alle facetter. Det er i alt fra spillestil til prisen. 

Og her hopper Cabra Energy lige et nøk over de andre.

Battet har en 3K Carbon overflade og carbon ramme for at give dig stivhed og lidt mere power i dine slag. Et rundt hoved, Frost Grip og lav tyngde for at give dig god kontrol. Kombineret har du et rigtig allround bat, der er klar på alle situationer, du bliver sat i.  

Hovedform: Rund
Niveau: Øvet
Type: Allround

Pros

3K Carbon overflade
God kontrol
Fin Power

Cons

Vi ville gerne have lidt højere balance

Den bedste pris på Cabra Prestige Energy:

Det Bedste Premium Cabra Bat

Cabra Premium Wizard

Cabra Premium Wizard
Cabra Premium Wizard side

Skal du have fat i et bat fra absolut øverste hylde, så kan vi stærkt anbefale Cabra Premium Wizard. Battet har en uovertruffen kontrol, der giver dig gode muligheder for at sætte alle slag, præcis som du vil. Det får battet igennem sin runde hovedform, mellem balance, og sit utroligt gode ‘bid’ i bolden, med både Frost Grip og Raw Grip. Du kan dog stadig få god power i dine slag, da battets overflade er lavet af 12K Carbon, der giver battet den sidste stivhed og slagkraft man eftersøger. 

Hovedform: Rund
Niveau: Øvet / Turnering
Type: Allround / Kontrol

Pros

12K Carbon
Super kontrol
Fin power

Cons

Pris

Den bedste pris på Cabra Premium Wizard:

Det Bedste Cabra Power Bat

Cabra Pro Predator

Cabra Pro Predator
Cabra Pro Predator side

Hvis du skal have et rigtig power bat fra Cabra, kan man ikke kigge mange andre veje end Cabra Pro Predator. Vi har desværre ikke selv haft fornøjelse af at have battet i hænderne, men at dømme ud fra de tekniske specifikationer, er det klart battet, der hælder mest til power. Det er selvfølgelig også holdt op imod, at vi ikke rigtig føler, du får så meget power ud af de andre Cabra padelbat. Så vi sætter vores lid til Cabra selv og tænker, hvis du vil have power, så skal du gå Predator.

Battet har modsat mange af de andre Cabra bat en dråbeform. Dertil får du en middel balance og en 3K Carbon overflade, der er med til at give dig lidt mere power i slagene. Multilayer kernen er med til at sikre en god kraftoverførsel, og så har man på dette bat droppet Raw Grippet, for ikke at suge for meget fart ud af bolden. 

Hovedform: Dråbe
Niveau: Øvet / Turnering
Type: Power

Pros

3K Carbon overflade
Power
IntelliCore

Cons

Mindre kontrol

Den bedste pris på Cabra Pro Predator:

Det Bedste Cabra Kontrol Bat

Cabra Pro Master W

Cabra Pro Master W
Cabra Pro Master W side

Hvis du skal bruge et bat til at sætte skuddene, præcis som du vil, og er kontrol dit redskab til at vinde point? 

Så er Cabra Pro Master W måske noget for dig. 

Vi ser meget battet som en lillebror til Premium Wizard modellen, da den har utroligt mange af de samme features. I stedet for 12K Carbon, får du 3K Carbon, men ellers er alt fra hovedform, til belægning, kerne og vægtfordeling ens. W’et i Master W står for ‘weight’, og det er, fordi battet er i den helt lette ende. Battet vejer ind mellem 340-350 g, og er derfor en del lettere en storebror Wizard. Den lettere vægt gør det ikke kun lettere at manøvre rundt på banen, men skåner også albue og håndled ved længere spil. 

Alt på dette bat er skruet, justeret og tilføjet for at give dig maksimal kontrol — og det får du også. Så er du til kontrol er dette battet for dig.

Hovedform: Rund
Niveau: Øvet / Turnering
Type: Kontrol

Pros

Utrolig kontrol
Frost Grip & Raw Grip
Letvægt

Cons

Savner power

Den bedste pris på Cabra Pro Master W:

Det Bedste Billige Cabra Bat

Cabra Active Epic

Cabra Active Epic
Cabra Active Epic side

Hvis vi skal bevæge os ned i den modsatte ende af prisskalaen og have fat i de mere begyndervenlige bat, så har vi et godt øje til Cabra Active Epic. 

Carbon ramme, klassisk glasfiber overflade, og et dråbeformet hoved, er noget af det der er med til at gøre dette til en klassisk begynder bat, men samtidig give det lidt ekstra ‘spice’. Du får her lidt mere power end mange andre begynder bat, og du vil derfor kunne udvikle dig med battet i en god rum tid, før du skifter. 

Hovedform: Dråbe
Niveau: Begynder / Øvet
Type: Power / Allround

Pros

Pris
Carbon ramme
Begyndervenlig

Cons

Savner lidt kontrol
Holdbarhed

Den bedste pris på Cabra Active Epic:

Om Cabra Padel

Cabra er et nyt skandinavisk padelmærke, der skaber sine produkter gennem et stort internationalt netværk af spillere, designere og udviklere. Cabra ønsker at tilbyde spillere gennemgående kvalitet uden at skulle gå på kompromis med noget. Dette er i alt fra materialerne til følelsen og oplevelsen af produkterne. I Cabras produkter finder du materialer fra øverste hylde, der ikke kun giver dig en fordel på banen, men også sikrer levetiden af dit padeludstyr. 

Et navn der forpligter

Cabra ønsker at være de bedste nogensinde. 

Ordet Cabra betyder ged på spansk, og er en reference til det engelske slangudtryk ‘GOAT’, som er et akronym for ‘Greatest Of All Time’.  

Kvalitet til en god pris

Hos Cabra synes man ikke, at premium produkter nødvendigvis også skal koste en premium pris. Der er fokus på at kunne tilbyde høj-performance produkter til den moderne padelspiller, til priser hvor alle kan være med. Du finder derfor Cabra produkter i alle prisklasser, således der er noget for enhver. 

Cabra Padelbat serier

I Cabra’s padelbat kollektion finder man 4 forskellige bat serier. Serierne har alle noget forskelligt at byde på, så der både er til de nye og rutinerede, men også til de der er power- eller kontrolfreaks. 

Active

Cabra’s Active-serie er serien til de nye padelspillere. I serien finder du modellerne Epic, Explorer, Genesis og Grace W, der alle har stort set samme materiale, men lidt forskellig opbygning og derfor noget forskelligt at byde på. Active-serien har alle en kulfiber ramme og en overflade lavet af 100% glasfiber. Kernen af battet består af blød sort EVA skum, der giver en god absorbering i battet og en udmærket kraftoverførsel. Materialerne er velkendte materialer, du finder i mange bat i samme prisklasse, og det vil derfor ikke være en helt ny oplevelse at få et Active-serie cabra padelbat i hånden. 

Prestige

Går vi til Prestige-serien, hopper vi også lige et nøk op af trappen i forhold til niveau og tekniske specifikationer. Allerede på Prestige-serien har Cabra valgt at bruge kulfiber, ikke kun i rammen, men også i overfladen. Dette giver dig mere power og respons i dine slag. Derudover har overfladen Cabra’s unikke Frost Grip, der er en tekstureret overflade på battet, som giver dig ekstra “greb” i bolden. Kernen på Prestige er den samme som i Active. Serien består af battene Addict, Energy, Spark Air og Spider.

Pro

I Pro-serien begynder vi for alvor at se, alt hvad Cabra har at byde på, og modellerne er pakket med alt det teknik, som Cabra har i arsenalet. Rammen består af 100% kulfiber, hvilket giver en rigtig god stabilitet og stivhed i battet. På overfladen får man enten Cabra’s 3K Silver teknologi eller en 3K Carbon, afhængig af hvilken model man vælger.

Derudover går disse modeller over til at bruge Cabra’s IntelliCore kerne, der giver en helt unik kraftoverførsel i battet, med et meget ensartet output hver gang. Du kan derudover i serien både finde Cabra’s Frost Grip og Raw Grip overflade, der tilføjer maksimalt “greb” i bolden, og dermed en rigtig god kontrol. Pro-serien består af modellerne Ghost, Pro Master W, Master og Predator. 

Premium

Premium-serien er, som navnet antyder, Cabra’s Creme de la Creme, Toppen af poppen, the best of the best. Battene er spækket med alt det bedste Cabra har at byde på, og der er benyttet de mest eksklusive materialer for at sikre performance i topklasse. De to modeller — Virtuoso og Wizard — har henholdsvis en Kevlar eller 12K Carbon overflade, der giver en helt eminent stabilitet og power.

Kernen er igen deres egen IntelliCore, der er eftergivende og tilpasser sig din måde at spille på. For at sikre dig optimalt greb i bolden, og dermed bedre kontrol, får du i Virtuoso Frost Grip overflade og i Wizard både Frost Grip og Raw Grip. 

Cabra Teknologier

I Cabras padelbat kan du støde på mange forskellige teknologier, du ikke nødvendigvis finder andre steder. Du finder dog også velkendte padel materialer, som er gennemtestet og som er at finde i et hav af gode bat. 

IntelliCore

Cabras IntelliCore er en speciel lavet kerne, der består af flere forskellige lag skum. De forskellige lag har hver deres egenskaber, og bliver aktiveret på baggrund af, hvordan du rammer bolden. Kernen tilpasser sig derfor din spillestil, og sikrer dig en god respons i dine slag. 

Frost Grip

Overflade belægningen Frost Grip er Cabras bud på en overflade der giver en smule mere greb end den helt flade overflade – dog uden at ‘bide’ sig for meget fast i bolden. Dette gøres med et gennemgående mønster af små “snefnug”, der stikker en lille smule op over battets overflade. Dette giver battet lidt tekstur og er med til at tilføre kontrol til battet. 

Raw Grip

Raw Grip er en sandpapirslignende overflade struktur, som giver maksimalt greb i bolden. Med Raw Grip har man maksimalt kontrol over bolden og du kan få mere spin i bolden end ved normale overflader. 

3K Silver

Cabra’s 3K Silver ligner en aluminiseret glasfiber overflade. Overfladen er altså ikke lavet af sølv, som navnet ellers kunne antyde, men derimod glasfiber der er forstærket med aluminium. Dette giver dig en overflade, der i sin stivhed, ligger imellem normal glasfiber og kulfiber. Dette giver et lidt blødere feel en ren kulfiber, men lidt mere power en klassisk glasfiber.

12K Carbon

Kulfiber overflader er bestemt ikke noget unikt til Cabra, ej heller er 12K varianten. Det gør den dog ikke dårligere, og 12K Carbon er den højeste Carbon variant, du finder hos Cabra. 18K beskriver, hvor mange tråde kulfiber der er pr. cm2. Jo flere tråde der er, jo mere hårdført er materialet, og jo stivere bliver battet dermed også. Du får altså rigtig meget power her samt et padelbat, der holder i lang lang tid. 

Kevlar

Kevlar overfladen er et ret unikt påfund fra Cabra, som man ikke ser mange steder. Kevlar kendes nok mest for dens brug i militærindustrien og især skudsikre veste. Men materialet bruges faktisk også mange andre steder – grundet dens lette vægt, hårdførhed og slagfasthed.

Hvorfor vælge Cabra?

Hvis du leder efter et bat med uovertruffen kontrol — så er Cabra noget for dig.

Selvfølgelig kan du finde forskellige modeller med forskellige egenskaber i Cabra’s udvalg, men god kontrol er noget, vi synes, du finder i alle Cabras bat. Kontrollen er noget, der understøttes af den gennemgående runde hovedform, samt de to kontrol belægninger – Frost Grip og Raw Grip.    

FAQ

Vores vurdering

Alt i alt synes vi, at Cabra har sammensat en række rigtig gode padelbat. Vi kunne godt savne lidt mere variation i hovedform, vægtfordeling og materialesammensætning — men det kan være det kommer. Cabra må i vores optik siges at være primært for de tekniske kontrol spillere, da man igennem alle serierne ser et stort fokus på kontrollen. Men da mine kollegaer og jeg selv ser os i den kategori af spillere, så er vi bestemt ikke utilfredse.

Mit navn er Andreas, og igennem mine 29 år har jeg prøvet kræfter med et virvar af sportsgrene! Senest er kærligheden faldet på Padel, hvor jeg elsker at spille med vennerne, teste bat og udstyr, samt nørde mærker og teknologier.