Ugens Spiller – Tine Naja Hauth Larsen (Uge 23)

0
1994

Mit navn er Tine Hauth Larsen – jeg er 49 år – er vokset op i en sportsfamilie som har 33 Danmarksmesterskaber bag sig i bordtennis, så min barndom har stort set mest været omkring et bordtennisbord, på en tennisbane eller til en selvvalgt tredje sport. Jeg elsker selv kombinationen af spinning, crawl og løb – at træne op til triathlons og har gennemført nogle stykker i mine 40ere – men Padel er helt klart vokset så meget på mig, at jeg nu spiller eller træner 3-4 gange om ugen.

Hvad niveau spiller du på (1-7)?
Jeg synes, det er svært at sætte sit eget niveau. Når jeg søger andre spillere, er det ca. niveau 4, men de fleste jeg spiller mod/med, kender jeg i forvejen og ligger nogenlunde lige med.


Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg startede med at spille i slutningen af 90erne i Manolo Santanas tennisklub i Marbella. Han er tidligere wimbledon-mester i tennis og var en af de første til at bringe Padel ind i sin tennisklub i Sydspanien. Det var heldigt for os – for vi lejede samme hus i samme urbanisation lige ved siden af hvert år, hvis vi kunne slippe afsted med det. Men ulempen var, at vi nåede lige at komme ind i spillet – så skulle vi hjem fra ferie igen. Helt indtil vi begyndte at spille i Danmark i 2017 for alvor.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller mange steder – da vi også farer rundt til turneringer i hele Danmark. Men til daglig spiller jeg mest i Xpadel i Helsingør eller på udebaner i Nordsjælland.

Hvorfor spiller du padel? Hygge, det sociale, padel kampe?

Jeg spiller Padel, fordi jeg er dybt afhængig af sporten. Jeg elsker alt ved det. Både træningen og det sociale, hyggen, konkurrencen, grinene på banen. Og fordi jeg kan se, at man endda i min alder kan udvikle sig og blive bedre hele tiden.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Jeg synes, det fedeste ved Padel er, at det bringer folk sammen på en helt ny måde og meget hurtigt, som jeg ikke helt har oplevet i nogen anden sportsgren før. Nye spillere kommer hurtigt til at få en stor omgangskreds indenfor Padel og så er der noget ved den monotone måde at lave de samme slag på, som gør folk trygge ved spillet. Der er ikke rigtig en rød tråd ift, hvem man lærer at kende – det er både yngre og ældre spillere – høj som lav – og alle med vidt forskellige baggrunde.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Ja jeg har en fast makker, som hedder Janne Theilgaard. Vi stiller op sammen til turneringer, så vidt det er muligt. Janne er en dygtig tennisspiller, men har hurtigt taget padelsporten til sig. Det er enormt vigtigt for mig, at der er en god stemning på banen og at man bakker hinanden op – også i modgang. Man må godt gå op i at vinde og komme med udbrud osv – men det må ikke tage så meget overhånd, at det bliver ubehageligt at stå der.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Lige nu har jeg fået opfyldt alle mine drømme i Padel undtagen en ting. Vi har været så heldige, at vi igennem nogle år er gået all in og har skabt en fornuftig virksomhed “The Padel Club” indenfor padel mht salg af baner og næste år afholdelse af “Danish Padel Open” som er den første World Padel Tour turnering, der bliver afholdt i Danmark. Nu arbejder vi på at åbne vores eget center efter at være gået ud af det, vi åbnede i 2019 i Slagelse. Og det håber vi lykkes i år. Derudover går jeg selvfølgelig efter guldet til DM for veteraner efter at have vundet sølv i 2019. Men den nok største oplevelse for mig i 2021 bliver helt klart, at jeg skal deltage til VM for veteraner i Las Vegas til oktober. Der sætter jeg et kryds på min bucket list i det hele taget at få lov at deltage til et VM.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

HEAD er helt klart mit foretrukne mærke indenfor al Padel udstyr. Jeg synes det er checket og god kvalitet og det er nemt at overskue battenes forskellige funktioner.
Jeg har altid mit HEAD bat, mine HEAD bolde, min drikkedunk, solhat og støtte til albuen med i tasken til kamp.

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Padel betyder meget for mig, da det giver mig enormt meget glæde i hverdagen. Det holder mig meget aktiv og udvider samtidig mit sociale netværk ekstremt – ikke bare med spillere og samarbejdspartnere fra Danmark men også fra udlandet. Man kan godt sige, at Padel har ændret mit liv så markant fra en arbejdsplads i en helt anden branche til kun at omhandle nye padelprojekter, salg af baner, afholdelse af World Padel Tour turnering i Danmark og meget meget mere.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Alle kan spille og være med de første gange de prøver og jeg har endnu ikke hørt nogen sige, de ikke synes det er sjovt. Jeg har utallige gange stået og smilet til nye spillere på en bane, som flækker af grin, når først de er gået igang, selvom bolden styrter rundt helt ude af kontrol.
Når man er klar til at købe bat – så pas på vægten af battet. Mange, selv de stærkeste mænd, har for høj vægt i battet og ender desværre med tennisalbuer og stærk smerte. Specielt når man starter i en senere alder, har vi alle vores dårlige vaner ift., hvordan vi skyder til bolden – og det kombineret med et tungt bat kan gøre stor skade. Det er værd at tage en bat-test eller til en professionel bat udbyder og ikke bare købe det første og bedste bat på nettet.

De bedste hilsner,
Tine Naja Hauth Larsen