Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Thomas Fabäch (Uge 27)

Ugens Spiller – Thomas Fabäch (Uge 27)

0
1793

Jeg er 48 år og bor i Køge med min kone og 2 voksne børn. Jeg arbejder til dagligt som servicetekniker for Bosch/Siemens Hvidevarerservice. 

Da jeg selv er gammel fodboldspiller (Dansk mester med Herfølge år 2000), har jeg stor interesse for fodbold – gerne på tv. Begge mine børn spiller også fodbold på eliteplan og de bliver fulgt tæt. Så enten er min kone Anni, som også spiller padel, og jeg ude og se dem spille fodbold, ellers så er vi til padel. 

Hvad niveau spiller du på (1-7)?
Mit padel niveau er en ustabil 3,5 engang imellem. Synes dog selv, jeg spiller på niveau 7 (sagt med et smil).


Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg opdagede padel på en sommerferie på Mallorca for 4 år siden, hvor familien tog et par kampe uden helt at kende reglerne. Her troede vi, at man godt måtte ramme ruderne direkte, så det blev en lidt farlig oplevelse.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Når jeg spiller padel til dagligt, er det i Køge. Her fik vi 2 udendørsbaner for et år siden. Min makker Kenneth Sverker Nilsson og jeg startede Køge Padel Klub op i november 2020. Sidenhen er vi blevet over 100 medlemmer, og til august står der endnu 4 padelbaner, som forventes at blive til indendørs baner i 2022. 

Hvorfor spiller du padel? Hygge, det sociale, padel kampe?

Jeg spiller padel, da det er den sport, jeg er faldet mest for, efter jeg er blevet 40. I min panikalder har jeg efterhånden prøvet snart alle sportsgrene; cykling, svømning, tennis, badminton og løb. Ved padel nyder jeg de mange uforudsigelige dueller, den individuelle præstation, sammenspillet med ens makker og det sociale har også en kæmpe betydning. Ligemeget om man kommer til Padel i Tåsinge eller Ballerup, så er folk utrolige søde og byder alle velkomne. 

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det fedeste ved padel er, at man kan føle sig ung igen. Fællesskabet er fedt og selve spillet kan bare noget. Og selvom bolden går forbi dig, lever den stadig – det er fedt!

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg har ikke nogen fast makker. Jeg nyder at spille med mange forskellige! Men mange har spurgt mig, om jeg vil være deres makker 😂 Men vigtigt for mig ved en makker er, at vi har en god kemi, samme spilforståelse og at vi hjælper hinanden i kampen.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Min store drøm indenfor padel er at være med til at gøre padel stor og tilgænglig for alle i Køge padelklub. Vi vil gerne gøre sporten tilgængelig for børn og unge, så de kan komme igang tidligt med padel. På den måde har de lige så store chancer for at blive dygtige til det, som andre har det, ved allerede mere etablerede sportsgrene. Som spiller vil jeg bare gerne kunne lave en lækker Bandeja.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

  • Mit NOX NEXO WPT bat! Det er jeg utrolig glad for.
  • Head Pro S bold
  • Hesacore greb, skåner min albue

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Alt! Motion, fællesskab, konkurrence. At være med til at starte en klub op og se den vokse, samt se glæden hos alle vores medlemmer – det er jeg dybt taknemmelig for.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Bedste råd til folk, der vil igang med padel – bare kom igang! Er du nervøs for at starte alene op? Se om der ligger en klub nær dig, ræk ud til dem og jeg er sikker på, at de vil hjælpe dig igang. Ingen er for dårlige og ingen er for gode – der er plads til alle i padelsporten. 

Med venlig hilsen
Thomas Fabäch