Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – The Padel Professor (Uge 4)

Ugens Spiller – The Padel Professor (Uge 4)

0
692

Lad os så høre – hvem er the padel professor egentlig?

The Padel Professor hedder Nick Nordsøn, er 36 år, er uddannet Cand. mag. i historie og idræt samt master i positiv psykologi ved Aarhus Universitet. Jeg arbejder som padeltræner hos Pakhus77 i Aarhus og Smash Padelcenter Horsens.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
I 2013 læste jeg idræt på Aarhus Universitet. På den tid udforskede vi diverse sportsgrene og pludselig dukkede en mini tennis bane op med glasvægge og en hård bold ude ved AGF Tennis Center. Padel tennis kaldte de sporten. Siden den dag har jeg haft et padelbat i hånden. Men det var først fra 2019, at jeg begyndte at spille på ugentlig basis.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Hjemmebanen er Pakhus77, Aarhus Ø. Danmarks bedste placering for et padelcenter med det vildeste rå urbane miljø. Det er et fantastisk sted at arbejde og spille padel.

Hvorfor spiller du padel?
Det er en fantastisk mulighed for at være social samtidig med at du får styrket de aerobe og anaerobe energisystemer, mens du laver en sjov aktivitet med et konkurrenceelement.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
Det er spillets opbygning, der tiltaler mig. Der er så mange taktiske finurligheder krydret med diverse lækre slag, der kan sende modstanderen til tælling. Man bliver aldrig færdig med at nørde de forskellige taktiske og tekniske elementer ved padel. Og så er det en sport man kan dyrke langt op i alderen, hvilket også er fantastisk.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?
Jeg udvikler hele tiden nye koncepter sammen med mine samarbejdspartnere. Indenfor padeldelen sparrer jeg med Leandro Azagra, som jeg afholder boot camps sammen med i weekenderne, men jeg forsøger også at give min viden om padel og positiv psykologi videre til folk via min instagram profil, @thepadelprofessor. Der kommer helt sikkert flere tiltag til, men det vil alt sammen kredse sig om at udvikle padel og menneskenes udvikling indenfor sporten.

Hvad er dit favoritslag?
Det er helt sikkert kick smash – por tres. Følelsen af at gå ind under bolden, dreje battet til baghåndsgreb, fødderne pegende mod sideglas og så vippe lidt med håndleddet i eksekvenringen på bolden og se den bounce ud over 3 meter væggen – det er en fed følelse.

Har du et særligt padel minde?
Uha – hvilket drama der udspillede sig i Padel World Ikast, da Morten Bjørn og jeg mødte Kiss Padel brødrene Jeppe Hey og Nickolaj Thomsen. Kampen varede i to timer. Det var med knyttede nævner og høje råb ved hver en vunden bold. Ved stillingen 10-10 i tredje sæt får kiss padel parret smækket et smash klinet op af bagvæggen. Bolden var tydeligvis ude, men Nickolaj og Jeppe var uenige. Samtlige tilskuere gav medhold i, at bolden var out, men der var en enkelt tilskuer, som sagde ”Måske”. Det startede en lang diskussion, men Morten og jeg stod fast på, at bolden var out. Kampen endte 12-10. Morten og jeg kunne dårligt spille næste kamp i turneringen pga. krampe i musklerne. Men det er kampe som disse, der gør det fantastisk at spille padel. Intensitet og nerve i spillet, og den evige mentale kamp på banen. Man har bare ikke lyst til at tabe til nogle mennesker, man kender godt. Heldigvis trak Morten og jeg det længste strå mod DM sølvvinderne, Team Kiss Padel.

Hvad er dit bedste råd til folk, som først lige er startet med padel?
VARM OP inden I går i gang med at spille. Vi er begyndt at se nogle kedelige skader hos spillere, fordi der ikke er blevet varmet ordentlig op, inden man begynder at slå til bolden.

Og få tilmeldt jer noget træning så hurtigt som muligt. Alt for ofte møder jeg spillere, der har spillet i over et år uden at have mødt en padeltræner. Man tilegner sig for hurtigt dårlige vaner med forkert teknik. Problemet er ikke blot, at det går ud over dit padel spil, men man bliver også langt oftere skadet, når man anvender forkert teknik i sine slag.

En sidste ting du vil sige til padel freaks læsere?
Jeg glæder mig til at møde så mange af jer som muligt, når Leandro Azagra og jeg kommer rundt med vores boot camps til let øvede og øvede spillere. Det bliver både sjovt og lærerigt.