Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Sofus Enrum (Uge 23)

Ugens Spiller – Sofus Enrum (Uge 23)

0
686

Hej, Jeg hedder Sofus Enrum. Jeg er 24 år. Jeg bruger det meste af min tid på banen. I de sidste par år har jeg haft en del undervisningstimer i padel og tennis. Men lige nu arbejder jeg primært på mit eget spil.

Hvad niveau spiller du på?
Jeg ved faktisk ikke, hvilket niveau jeg ville sætte mig selv på. Dem jeg spiller med bruger sjældent skalaen.

Men jeg spiller for et af Racket Clubs hold i Elitedivisionen. Vi har kvalificeret os til Final4, der afholdes ude i Racket Club lørdag d. 11 juni, så kan I komme forbi og vurdere 😄

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Jeg var relativt tidligt med på vognene. Jeg havde min første dans rundt i hjørnerne i Frankrig, da jeg var nede på et tennis akademi tilbage i 2014. Efterfølgende gjorde vi det til en familieting at spille ude i Herlev efter aftensmad.

Det tog rigtig fart i 2017, hvor min bror, Gustav, og jeg spillede i Grøndalscenteret, alle de morgener vi kunne finde modstandere til. Siden da er det blevet mere og mere seriøst. Nu har jeg fået base ude i Racket Club Kløvermarken.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Jeg er oftest i Racket Club Kløvermarken.

Hvorfor spiller du padel?
Jeg elsker padel. Padel er enormt sjovt og vildt liret. Jeg bliver helt høj efter en god omgang. Jeg er også et stort konkurrence menneske, så det at udvikle sig og sætte nye mål er klart også en af grundene til, at der bliver brugt så mange timer på det.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
For mig er det taktikken. Jeg sidder tit og ser padel på mobil eller TV. Det kan der gå mange timer med 😅

Jeg elsker, hvordan man holder hinanden i skak og venter på en åbning. Leder efter modstanderens svage punkter. Prøver at skabe plads til et angreb. Der er mange taktiske facetter i padel, jeg elsker.

Har du en fast spillepartner?
Jeg har lige haft en rigtig god periode med Jesper Haugaard. Men siden 1 Maj har jeg spillet med Oscar Gormsen. Vi har første turnering i Kolding d. 4 juni til DPF1000. Det har jeg glædet mig meget til.

Hvad er dine drømme og planer inden for padel?
Jeg drømmer om et træningssetup i Danmark, der gør det muligt at konkurrere mod spillere fra øverste hylde internationalt. Jeg var i Hillerød forleden for at se WPT.

Der var super energi omkring den svenske spiller Windahl. Det er sejt at der er skandinaviske spillere helt oppe i verdens toppen. Jeg håber at jeg kan nå at spille mig derop. Gad godt drille Paquito med en fed chiquita.

Hvad er dine top 3 padel produkter?
Mit bat Robin Soderling X Simon Vasquez.
K-Swiss sko
RS Grip improver

Hvad betyder padel for dig?
Padel betyder rigtig meget. Det er min hverdag, hvis man følger lidt med på Instagram, vil man også kunne opleve, hvor meget tid og hvor stor en del af mit liv padel er.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel
Kom igang! Du fortryder det ikke. Padel er enormt socialt. Du vil altid blive mødt med smil og åbne arme. Hvis du ikke selv kan finde tre spillere, så hop ind på en af de mange Facebook sider eller ned i dit lokale center.

Der er altid nogen, der står klar til hjælp, en snak, en træning eller en kamp. Der er virkelig mange fantastiske mennesker omkring sporten. Så kom igang!