Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Sebastian (Uge 35)

Ugens Spiller – Sebastian (Uge 35)

0
915

Jeg flyttede til København i Februar og er rigtig glad for det. Jeg bor sammen med min kæreste og min roomie.

Jeg arbejder fuldtid i kundeservice, men i weekenderne står arbejdet på Padel. I weekenderne primært om søndagen, er jeg at finde ude i Racklet Club Kløvermarken.

Jeg interesserer mig rigtig meget for fodbold, og har spillet det lige siden, jeg kunne gå. En slem kårsbåndskade har dog sat en stopper for det meste, hvorfor Padel fik min store interesse. Jeg har spillet i ca. 9 måneder.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg synes, det er svært at finde sit nøjagtige niveau. Forsigtigt skudt, vil jeg mene, at jeg er på en stabil 3-3,25 i gennemsnit, og på de gode dage sagtens kan være med på 3,5. Heldigvis synes jeg, at niveau kun går en vej!

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg startede med at spille Padel for alvor, da mit knæ ikke kunne holde til fodbold længere. At gå fra en hverdag med træning 3-4 gange om ugen samt kamp i weekenden, til ikke at lave noget er forfærdeligt. Det er derfor dejligt, at Padel kan tage så stor en del af min hverdag.

Det hele begyndte på Bornholm i Matchpadel. Jeg havde været der et par gange for sjovt, og syntes faktisk meget godt om det. Efter en måned med dagligt spil investerede jeg i et bat fra Dropshot.

Dertil begyndte jeg for alvor at gå op i det, og finde de rigtige spillere til de rigtige kampe.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Nu spiller jeg mest I Racklet Club Kløvermarken, Vamoz Padel i fields eller ude på reffen. DGI-byen har jeg også spillet et par gange. Så det er en rigtig god kombination af både uden- og indendørs Padel.

Jeg elsker at spille udenfor, når solen bare bager på en, det er squ det bedste!

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller primært, fordi jeg elsker sporten, men også for at have noget at gå op i, nu hvor fodbold ikke længere er min topprioritet. Jeg elsker at gå op i sporten, i udstyret, i gearet og i teknikken som hele tiden kan forbedres. Her er det også en fordel for mig, at være ude i Racklet Club.

Der er alle folk, som hjælpsomme og flinke, og man får en masse sparring derude, både af andre spillere, men også de kollegaer jeg har mig. Når jeg går op i noget, så hygger jeg mig også, og så er det jo bare en bonus, at man også får alt det sociale med, og på den måde kan skabe sig et netværk.

Det fedeste vel Padel er helt klart de forskellige slag og teknikker der er, samt selve spillet. Det er fedt altid at kunne øve sig på nye slag, og forbedre sig på de gamle. Hvis alle 4 parter er lige gode, kan man virkelig spille hurtigt og længe. Jeg elsker glasset på banen, der formår at holde spillet mere i gang end som i tennis.

Har du en fast spillepartner?

Lige pt. Spiller jeg med en fast makker. Det vigtigeste for mig i en fast makker er ikke niveauet, da det altid kan forbedres, men den connection vi har. Man kan også forbedre kommunikationen mellem hinanden, men hvis connectionen ikke er der, tror jeg squ ikke på det.

Jeg føler, det er vigtigt både at kunne give kritik, men også at kunne modtage dette. Samtidig er det utroligt vigtigt at have en makker, der bakker en op, også på de rigtig dårlige dage..

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Indenfor padelverdenen er jeg nok ikke lige så ambitiøs, som jeg var med fodbold. Jeg tror ikke på det helt store, men jeg vil gerne udvikle og arbejde mig op til at være en top spiller, og kunne være med der hvor det er sjovt.

Dette kræver dog mere tid og arbejde i mit spil, end hvad jeg kan smide i det lige pt. Undskyldningerne er der nok af 🙂

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

Ift. mine top 3 Padel produkter, så er jeg rigtig glad for mit padelbat fra Adidas. Jeg spiller pt. Med Adidas Metalbone CTRL, og vi ved er ved at lære hinanden rigtig godt af kende. Derudover er jeg også utrolig glad for mine Padel briller fra MCxRC, de er perfekte, når man spiller udenfor i solen!

Til sidst har jeg et Toalson grip, der virkelig hjælper en med at holde fat på battet, hvis man i forvejen har svedige hænder!

Hvad betyder padel for dig?

Padel betyder mindst lige så meget for mig, som fodbold har gjort. Det er det, jeg laver, når jeg keder mig, eller når tankerne blot skal være på noget andet. Padel er mit GO TO.

Det har uden tvivl ændret mit liv, at jeg har kunne spillet padel, nu når fodbold ikke længere var en mulighed. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skulle have foretaget mig, hvis ikke jeg havde fundet sporten.

Ikke nok med at jeg udvikler mig som spiller, så udvikler jeg mig også som person, hvilket betyder ekstremt meget for mig.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Mit bedste råd til folk derude, er klart at springe ud i det. Det behøver ikke at være så teknisk og smukt i starten, bare I får spillet, prøvet det af og mærket selve spillet.

Derfra kan man langsomt begynde at finjustere osv, og tage sit spil til nye niveauer.

Jeg har svært ved at give råd, når mit niveau ikke er mere end hvad det er, men alligevel så synes jeg altid, at man skal have basis tingene på plads, før man begiver sig ud i kicksmash og de andre former for slag. Alt dette kommer efter, at man har fået spillet til at køre.

Vamoz!