Ugens Spiller – Sandra Borgensgaard (Uge 41)

0
939

Jeg hedder Sandra Borgensgaard Johansen, jeg er 28 år gammel, og til hverdag arbejder jeg som Performance & Customer Experience Manager hos Telia Erhverv.

Min helt store interesse er blevet padel, så det er svært at finde tid til mere end det. Jeg elsker generelt at prøve nye ting af og at møde nye mennesker, og så elsker jeg at drikke vin og cocktails! Det går bare ikke så godt i spænd med sport. Derudover bruger jeg meget tid på at drille mine venner og at hygge med min hamster, Flemming.

Hvad niveau spiller du på?

Niveauet er jo en svær størrelse, eftersom det efterhånden er blevet meget subjektivt (især på Facebook). Hvis jeg søger modstandere på mit niveau, vil jeg nok søge efter 3.75+, og jeg spiller DPF200 til turneringer. Jeg vandt min første DPF400 mix-turnering forleden, men det var samme weekend, som der var DM i mix, så det var nok mere held end en afspejling af mit reelle niveau.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg begyndte at spille for et års tid siden, hvor min bonus-far hev mig med i Ballerup på en single bane. Jeg ELSKER at spille bold, så jeg blev hurtigt hooked. Derudover er det en mandsdomineret sport, så damerne er i høj kurs, og det kan vi jo ikke klage over.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg er lidt rundt omkring, når det kommer til padellokationer. Jeg spiller i Vallensbæk, Match PadelBallerup, Racket Club Kløver, Padel Yard Reffen, Match Padel DGI og nu også Padel Club i Køge. Når PadelPadel åbner i Brøndby, skal jeg helt sikkert også derover!

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller padel, fordi jeg elsker at udvikle mig, og det er virkelig en sportsgren, hvor man konstant kan forbedre sig teknisk. Jeg har aldrig dyrket ketchersport før, så jeg skulle lære det hele fra bunden. Jeg elsker desuden at være aktiv, og jeg kan virkelig få pulsen op til padel. Det sociale er helt klart også et vigtigt aspekt for mig. Jeg har allerede på et år mødt så mange skønne mennesker, og gennem udvikling i mit spil, møder jeg konstant nye og dygtige modstandere, som hurtigt bliver en del af mit padelnetværk. Sidst men ikke mindst, så elsker jeg at konkurrere, og der er en helt speciel og hyggelig stemning til padelturneringer, som jeg virkelig er faldet for. De bedste turneringer er selvfølgelig dem, hvor man ender øverst på podiet, hvor man har spillet vanvittig godt.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Tiden flyver, når man har det sjovt, og jeg føler mig aldrig færdig med at spille, når tiden er gået. Padel er en enorm sjov sport, hvor det mentale spiller en kæmpe rolle for udfaldet af kampen eller træningen. Det er en sport, hvor jeg både skal træne fysisk, teknisk og mentalt for at blive dygtig, og det synes jeg personligt, er det fedeste ved sporten.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har verdens bedste padelmakker, der hedder Nicolai Bay Hollmann.

Det, der er vigtigt for mig i en god makker, er primært kommunikation, ambition og at man svinger på det personlige plan. Jeg har brug for en makker, der ikke lader sig rive alt for meget med emotionelt, da jeg er ret sensitiv, og at det derfor vil påvirke mit spil. Det er også vigtigt for mig, at vi begge går op i at forbedre os, og at vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre.

Nico adopterede mig på en padeltur i Spanien, som Padelsol havde arrangeret. Han er en del bedre end mig, men han manglede en mix-makker, og jeg tror, at han kunne se, at vores spillestile supplerede hinanden ret godt, og at jeg ikke var fuldstændig tabt bag en vogn. Vi begyndte henover sommeren at træne fast en gang om ugen, og han har været med til at rykke mit niveau helt vildt. Sidst men ikke mindst, så har vi det virkelig sjovt sammen – både på og uden for padelbanen, og det er med til at gøre, så jeg glæder mig til vores træningssessioner hver eneste gang.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Min plan er at blive ved med at udvikle mig, indtil min udvikling stagnerer. Når den tid kommer, ender jeg sikkert med at skifte til en sport, hvor jeg igen skal starte forfra, så jeg har noget at gå op i. Min drøm er at blive bedre end Nico, så det er hans tur til at arbejde lidt ekstra!

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

 • Min Drop Shot Conqueror 9.0 Soft
  Det har gjort en enorm forskel for mit spil, da jeg tidligere har spillet med et kontrolbat, der ikke rigtig passede til mig. Det her bat giver mig mere power (når jeg en sjælden gang i mellem skal slå hårdt), og battet giver mig overraskende nok mere kontrol og renere slag end mit tidligere bat.
 • Mine Nike Court Victory skirts
  Ens padel outfit er ofte undervurderet. Der er intet værre end en padelunderdel, der sidder for stramt, løst eller mangler lommer, og så giver det lidt ekstra mentalt overskud, hvis man ser godt ud, mens man spiller.
 • Mizuno Wave Exceed Tour 5 CC sko fra Padellife
  Jeg fik hurtigt slidt mine tidligere sko fra Head ned, og jeg gled rundt i dem, da de ikke passede helt til min fodform. Nu har jeg købt et par Mizuno sko fra Padellife, og de passer fuldstændig perfekt. Jeg har haft bestilt et utal af sko online, der ikke har siddet ordentligt, så at komme ned i en fysisk butik, der specialiserer sig i padel, og hvor man kunne prøve skoene på, var den rette løsning for mig. Jeg har også fået 3D printet såler til min sko, der giver ekstra støtte til mine fødder, hvor de er særligt udsat.

Hvad betyder padel for dig?

Padel er for mig et enormt tiltrængt frirum fra en travl hverdag, hvor jeg har mulighed for at være sammen med mine venner, mens jeg får brugt min krop. Det er også en passion, der er med til at give mig glæde fra jeg står op, til jeg går i seng. Hver dag ser jeg frem til næste gang, jeg skal ud at spille, og den glæde kan man ikke sætte en pris på. Det er også årsagen til, at jeg har mødt nogle skønne mennesker, som jeg ellers ikke ville have haft i mit liv.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Jeg har ikke kun et, så I får 4 – især råd nr. 2 er vigtigt

 1. Kast dig ud i det. Det er mega sjovt og vanedannende, og det er ikke svært at komme afsted, ligesom det kan være, hvis man skal i fitness.
 2. Tænk dig om, inden du begynder at date med- og modspillere. Date helst modspillere, så du kan slippe for dem, hvis det ikke går👌🏼
 3. Få træning så tidligt i forløbet som muligt, så du ikke tilegner dig nogle begrænsende vaner, da de bliver sværere og sværere at slippe af med.
 4. Husk god adfærd på banen og god sportsånd. Vi spiller for at have det sjovt 😊