Ugens Spiller – Rikke Tangholm (Uge 11)

0
1021

Jeg hedder Rikke Tangholm og er 46 år gammel. Bor i Skovlunde og til dagligt arbejder jeg som Ingeniør for Staten. Min største interesse er pt. padel. Dog forsøger jeg at få tid til yoga og køre i skoven på min MTB, hvilket jeg også holder meget af, men padel tager meget af min fritid, så er det svært at få tid til andet pt.

Jeg gør en del i frivilligt arbejde pt. hjælper jeg i mødrehjælpen, hvor jeg står i deres butik en til to gange om mdr. Ellers afholder jeg padel events, Jeg har til d.d. været med til at afholde DK største kvindeevent, hvor 80 kvinder deltog. Det var en stor succes så det gentages igen til juni.

Jeg kommer ikke rigtigt fra nogle tidligere ketcher sport, men har tidligere spillet masser af håndbold og fodbold.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg syntes mit niveau afhænger af mange faktorer, så som min fysiske form, mit humør på dagen, sammenspillet med min makker og hvordan modstanderne spiller. Men jeg spiller en del turneringer, og her spiller jeg helst DPF100 rækken, men kommer af og til i DPF 200/DPF400, da jeg har samlet en del point nu. Men tænker at et sted imellem 3 & 3,5 passer nok meget godt på mit spil og ja det er efter den ”gamle” skala.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Første gang jeg prøvede padel, var på en ferie i 2018 på Club la Santa. Derefter begyndte jeg at spille nogle gange om mdr. i Ballerup padelcenter. Men for 1 ½ år siden, så kunne jeg mærke, at jeg havde lyst til at spille noget mere, og ville gerne blive bedre, lære at bruge glasset, hele banen m.m.

Jeg startede på nogle af de ugehold som Match padel Ballerup tilbød og meldte mig ind Ballerup padel klub, som i dag hedder Hovedstandens padel klub. 

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller for tiden mest i Padelpadel Brøndby og Match Padel Ballerup. Som vejret er i DK så foretrækker jeg at spille indendørs. Men om sommeren er det skønt at spille udendørs.

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller padel fordi jeg syntes det er sjovt og socialt. Det er et spil som kan læres hurtigt og min erfaring er at Padel mennesker generelt er i super godt humør, når der spilles på banen, om de er mine modstandere eller medspiller. Det giver mig rigtigt god energi at spille. Jeg spiller meget, nogle gange er det socialt padel, hvor vi først spiller padel og derefter hygger os bagefter – som vi i håndbold/fodbold verden kalder den 3 halvlege. Andre gange er det turneringer og vi spiller om point og gaver, her er det vigtigt for mig, at der er positiv energi imellem min makker og jeg, så det tæller mest hos mig.

Derefter gode dueller som gerne skulle give en sejre til sidste. Jeg spiller turneringer for at blive en bedre padelspiller og for at få et bredere padel netværk.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Padel er en fed sportsgren da det både kan være en social sport og konkurrence sport. Det er let at finde spiller og få sat en kamp op. Facebook padelgrupper gøre det nemt at finde spiller, hvis man mangler spiller til en kamp eller hvis man mangler en kamp.

Har du en fast spillepartner?

Jeg spiller med nogle forskellige, om det er damer eller herre betyder ikke så meget for mig, vigtigt er at vi har en god energi imellem os på banen, gør hinanden bedre, har det sjovt og sidste men ikke mindst at vi kan vinde kampe.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg drømmer om, at blive en bedre padelspiller og ved med at udvikle mit padelspil, vinde kampe og gerne vinde en turnering. For padelsporten drømmer og arbejder jeg på at få flere kvinder til at stille op til turneringer, da det ofte er de samme som spiller kvindeturneringerne.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Mit Babolat viper bat
  • Mine Babolat padelsko
  • Svedbånd fra Wristwrist

Hvad betyder padel for dig?

Padel sporten har givet mig et stort netværk af padelspiller, hvor nogle af dem er blevet til venskaber, hvor vi bl.a. tager på padel ferie sammen. Så jeg vil sige padel betyder meget for mig, og jeg har fået masser af mennesker ind i mit liv, som jeg er sikker på at jeg ikke ville have mødt uden for padel verden.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Find et center som tilbyder begyndertræning eller andre hold som er til begynder. Der vil være stor sandsynlighed for at møde andre spiller på ens niveau, som man efterfølgende vil kunne aftale at spille kampe med/mod. Jeg vil også sige at på de sociale medier, her ligger der meget info omkring padelspillet, hvor spillet præcentres, teknikker med mere.

Og en sidste ting, Spil ikke i løbesko, jeg har set for mange komme til skade når de spiller i løbesko, anvend tennis, badminton, padel eller anden indendørssko.

Så er der vist blot at sig VAMOS 🙂