Ugens Spiller – Rikke Andersen (Uge 12)

0
1041

Jeg hedder Rikke Andersen og er 29 år gammel. Jeg er bosat i Kolding og til dagligt arbejder jeg i Teknik & Miljø i Vejen Kommune, hvor jeg sælger og markedsfører vores byggegrunde.
I min fritid spiller jeg selvfølgelig meget padel og ellers kører jeg lidt MTB, tager i fitnesscenteret og ellers prioriterer jeg tiden med min familie og mine veninder.

Hvad niveau spiller du på?

Mit padeleventyr er først rigtig begyndt at tage fart her i 2023.
Så på nuværende tidspunkt vil jeg kategorisere mig selv som let-øvet på den nye skala. Afhængig af dagen ligger jeg vel på en 2,0 – 2,5.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg stiftede bekendtskab med padel for ca. to år siden – hvor mine kollegaer i Teknik & Miljø begyndte at arrangere kampe i Vejen Idrætscenter.
Folk var på forskelligt niveau, men alligevel var der ALTID plads til alle. Det betød meget og det resulterede i, at jeg ofte deltog.
I 2021 og 2022 spillede jeg måske padel med mine kollegaer en gang om måneden, og nogle gange gik der længere tid i mellem.

I januar 2023 fik jeg for alvor øjnene op for padel, da jeg og en kollega tog springet og meldte os ind i We Are Padel Kolding/Haderslev.
Vi meldte os til næsten alle de Americano/Mexicano turneringer som vi kunne. Nu er jeg medlem af flere padelgrupper, som dagligt planlægger kampe på kryds og tværs.
Nu spiller jeg padel mellem 2-4 gange om ugen og er netop begyndt på et fire ugers padeltræningsforløb, så jeg kan lære endnu mere 🤓

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller tre forskellige steder:
We Are Padel – Kolding
We Are Padel – Haderslev
Vejen Idrætscenter (Udendørsbaner under overdækning).

Hvorfor spiller du padel?

Jeg spiller padel af flere årsager, men mest fordi jeg synes, at det er en virkelig sjov og udfordrende sport. Det er en af de få motionsformer, som jeg faktisk altid glæder mig til.
Derudover er det sociale aspekt også kanon vigtigt for mig – det er altid hyggeligt og der ofte plads til en god snak før og efter kampen.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Listen er lang – men det fedeste må være det netværk det har skabt – det er jeg helt blown away over 🤯
Først styrkede det båndet på kryds og tværs af kollegaer og nu på kryds og tværs af hele Syddanmark.
Så udover at padelsporten i sig selv er super fed, så har jeg også fået nogle fantastiske padel-venskaber.

Har du en fast spillepartner?

Jeg spiller med mange forskellige. Vi er dog fire piger, på nogenlunde samme niveau, som spiller oftere sammen. Vi spiller dog sjældent med den samme partner hver gang.
Det er vigtigt for mig, at der er en god energi på banen og at vi kan kommunikere konstruktivt, både når det går godt og skidt.
Og gerne med et smil på læben – for hold da op, hvor kan jeg stadigvæk svinge meget i niveau og have rigtig dårlige dage.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg har ingen konkrete planer som sådan, jeg ønsker blot at blive bedre og udvikle mig – gerne imens jeg har det sjovt 😊
Drømmen må være at kunne deltage i turneringer og vinde dem, men der er et stykke vej endnu.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Et godt all-round bat, da jeg søger både kontrol og power. Jeg havde tidligere et rigtig powerbat uden ru/mønstret overflade, det var helt skidt for mig.
  • Ekstra grip
  • Et par gode padelsko

Hvad betyder padel for dig?

Padel er blevet rigtig vigtigt for mig – det er et frirum, hvor jeg får mig rørt, tømt hovedet og får energi.
Jeg er en af de personer som lader op blandt mennesker, så for mig er det federe at træne SAMMEN med mennesker, end at stå alene på et løbebånd nede i træningscenteret.
Padel giver mig derfor så meget ekstra og som sagt tidligere, så har jeg fundet en motionsform, som jeg altid glæder mig til – og det er en gave i sig selv.

Derudover er min kæreste og jeg også begyndt at introducere sporten for min 5-årige bonussøn og han er allerede fuldstændig bidt af det, han har fået sit eget bat og det hele.
Padel er en fantastisk fællesaktivitet, som nemt kan samle flere generationer på banen – det synes jeg er helt unikt og det betyder noget for mig.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Mit bedste råd er at kaste sig ud i det og prøve det af.

Jeg kan anbefale at arrangere et personalearrangement for kollegaerne, det er en god måde at få sporten prøvet af på og der vil med stor sandsynlighed være andre nybegyndere.
Alternativt book en bane med vennegruppen, gerne hvor minimum én person kender reglerne.

Og ellers er der nybegyndere i alle klubber og jeg tror de fleste ville blive overrasket over, hvor let det er at blive inkluderet i padel-fællesskabet.