Ugens Spiller – Peter Gøggaard-Clausen (Uge 47)

0
813

Indlægget er blevet opdateret d. 26/11/2021

Jeg hedder Peter og er en 27 år gammel nordjyde fra Hjørring. Jeg har altid interesseret mig for sport, især fodbold og ketchersport. Til dagligt driver jeg webshoppen Padelspecialist.dk sammen med Niklas Bruun. Vi har solgt padeludstyr i +1 år, og det fede ved at sælge padeludstyr er, at jeg kan kombinere min hobby med forretning.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg rejser en del rundt til de danske padelcentre, og møder derfor mange forskellige niveau-inddelinger. Derfor synes jeg, at det kan være svært at placere mig selv på et specifikt niveau. Jeg har god erfaring med at placere mig lidt over middel, så jeg altid sikrer mig, at jeg kan vinde ;-). I dette tilfælde vil det betyde niveau 4, så der også er plads til lidt trick-shots.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

I sommeren 2018 boede jeg i Århus, og blev inviteret til padel af en af mine kammerater. Som så mange andre fandt jeg næsten badebukserne frem, da jeg troede det var “stand up paddle”.

På dagen fandt jeg dog ud af, at vi skulle spille padel, som jeg aldrig før havde stiftet bekendtskab med. Vi skulle spille i Match Padel Risskov på én af de 2 udendørs baner. Det var en kanon sommerdag med høj sol og ingen vind, så det var perfekte omgivelser for min første padelkamp. Mine første 10 skud fløj i øst og vest, som alle andre nybegyndere, men jeg fandt relativt hurtigt fidusen til spillet. Efter min første succesoplevelse, begyndte jeg at arrangere padel-arrangementer for min daværende arbejdsplads.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller primært mine kampe i Padelclub Hjørring, Padel Lounge Aalborg og Match Padel Aalborg. Jeg rejser også en del rundt i primært jylland kva mit arbejde, hvorfor jeg efterhånden har spillet i de fleste centre og foreninger i Jylland. Så fortvivl ikke med at udfordre mig, jeg kommer gerne forbi dit lokalområde, for at tage en kamp.

Hvorfor spiller du padel?

Padel er for mig en blanding af mange gode ting. Det er en social sport, som jeg spiller med mine bedste kammerater, så humøret er altid højt. Derudover synes jeg det er fedt at afholde forskellige arrangementer, bl.a. holdte jeg for nyligt min fødselsdag i et padel-center, hvor mine venner og familie havde en kanon dag. Padel har også givet mig mange nye bekendtskaber, så jeg bruger også padel til at udvide mit netværk.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det bedste ved padel er, at læringskurven for mange er stejl, så alle kan få nogle gode dueller i gang ret hurtigt. Når jeg afholder træningstimer nyder jeg det øjeblik, hvor det går op for den nye spiller, at padel er fedt og nemt at komme i gang med.

Hvilke centre kan du anbefale andre padelspillere at besøge?

Smash Padelcenter Horsens
Mega god stemning i centret, hvor man kan sidde i loungen efter kampen og få en snak om kampen over en kold fadøl. Centret er ideelt til hygge aftener, da man kan blive hængende og benytte de øvrige aktiviteter som raceroom, shuffleboard mv.

Padel Arena Hedensted
Super fedt center, hvor særligt det tykke glas giver en god oplevelse, da det er med til at reducere støj og giver god bounce fra væggene.

Padel Club Hjørring
Min hjemmebane skal selvfølgelig med på listen. Det er et hyggeligt center i høj kvalitet, der indbyder til god padel. Er du i området, så giv lyd.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Jeg kører som regel blåt/hvidt tema og det bærer mine top 3 produkter også præg af 😉

  • Babolat Air Viper
  • HEAD Davies Polo
  • HEAD svedbånd 5” Hvid

Hvad er vigtigt for at forebygge skader?

Da jeg selv pådrog mig en skade forholdsvis tidligt i min padel-karriere, vil jeg gerne give et par vigtige råd videre, så du kan undgå tilsvarende:

Lyt til din krop og husk at hvile dig
Vi kender alle sammen til dét, at man bliver grebet af stemningen, og pludselig har man padel i kalenderen 5 dage i træk. Og hvis kroppen ikke er vant til 10 timers hård motion på 5 dage, er der stor risiko for skader. Husk derfor, at det kan være en god investering at sige nej, selvom jeg godt ved, at det kan være svært.

Placering og teknik
I 2019 fik jeg en skulderskade, som har påvirket mit spil lige siden. I duellen lavede jeg en smash, som jeg ikke var i den korrekte position til at udføre, og derved pådrog jeg min skade. Derfor, jo hurtigere du lærer den rigtige teknik og placering, desto hurtigere lærer du hvilke situationer på banen, du skal undgå.

Valg af udstyr
De første 2 år spillede jeg selv padel i løbesko og almindelige strømper. Efter en upgrade af udstyr blev jeg klogere og kunne tydeligt mærke forskellen. Her vil jeg især fremhæve padelsko, strømper (LiiteGuard) og et bat, der passer til din spillestil.

Hvis du, som jeg, allerede har skavanker, er ovenstående punkter særlige vigtigte, så du ikke pådrager dig yderligere.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Mit vigtigste råd, som man ofte overser er, at du første gang har mindst én erfaren spiller med til at introducere dig til spillet. Sådan sikrer man, at man spiller med de korrekte regler og dermed får en god start på padel-karrieren.

Når du er kommet i gang med padel, er mit bedste råd at overveje at købe eget udstyr. Det forbedrer både spil og oplevelse at have eget bat, sko og nye bolde.

Se nogle af vores Black Friday favoritter her.