Ugens Spiller – Ole Jessen Hansen (Uge 43)

0
692

Indlægget er blevet opdateret d. 29/10/2021

Lidt om dig

Jeg er 50 år gammel og bor i Kastrup på Amager. Jeg arbejder i IKEA som IT Tekniker og har arbejdet i IKEA i over 25 år.
Padel er min store interesse, men elsker også at bruge tid med min bonusdatter Simone. Derudover er jeg frivillig i Dragør Bio som operatør.

Hvad niveau spiller du på?

Jeg syntes, det er vigtigt at være realistisk, når man bedømmer sig selv. Så når man ser på beskrivelsen af de forskellige levels på 7 skalaen, så vil jeg bedømme mig til et sted i mellem 3.0 og 3.5 med et snit på 3.25. Der er dage, hvor man topper på 3.5, og så er der dage, hvor det hele går skidt og man ligger på 3.0

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg mødte padelsporten for første gang, som mange andre danskere, på Club La Santa på Lanzarote. Kiggede nysgerrigt på de store bure ved siden af tennisbanerne på Club La Santa og da først jeg fik taget springet fra tennisbanerne, var der ingen vej tilbage. Da jeg så kom hjem til Danmark, kiggede jeg efter baner, men der gik et stykke tid, før jeg opdagede, at en padel hal var åbnet i Ballerup, og så var jeg solgt.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Det sted hvor jeg tilbringer mest tid, er i Match Padel Ballerup, hvor Ballerup Padel Klub hører til og hvor jeg er medlem.
Jeg er aktiv i klubben, som spiller, men også som børne- og juniortræner. Vi forsøger at starte træning op for børn og unge, for der er alt for mange middelaldrende mænd i padel, og alt for få børn og unge. Så dem skal vi have igang.

Jeg spiller tit sammen med “Padel for Gentlemen”, som spiller i Racket Club på Amager, hvor der altid er god og positiv stemning.
Søndag formiddag med “Padel for Gentlemen” er klart en prioritet.

Men jeg spiller padel alle steder, hvor der er padel baner. Jeg elsker at spille udendørs, og gerne i Herlev hvor der er to fantastiske baner i smukke omgivelser. Udendørspadel har bare noget specielt over sig, og da de indendørs baner var lukket under første bølge af corona, spillede jeg i minusgrader i blandt andet Herlev og Holbæk.

Jeg har fornyligt været i Vilnius, Litauen og spille padel, og har også været i Grækenland og selvfølgelig Spanien.
Elsker at spille på nye baner og møde nye mennesker.

Hvorfor spiller du padel?

To ord der vigtige for mig, når jeg spiller padel: “Positiv padel”. Man går selvfølgelig på banen for at vinde, men at spille padel skal være i en positiv atmosfære. Man skal have respekt for sine modstandere, der skal være fair play på banen, og hvis man er i tvivl om en bold er ude eller inde, så spiller man den selvfølgelig om. Hvis modstanderen laver en god bold, serv eller bare spiller godt, så skal i min optik anerkende det.

Jeg spiller både Lunar Liga kampe med mit hold ” Rebellerne” og masser af hygge / rangliste kampe. Det sociale er klart det vigtigste og padel spillere er bare de meste positive og fantastiske mennesker.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Padel har for mig åbnet et helt ny verden og et møde med en masse dejlige mennesker.
Det er sjældent at man som 50 årig kan skabe sig en helt ny venne- beskendskabs kreds.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har ikke en fast spillepartner, men i en periode spillede jeg meget sammen med Nicolai Gauger, som er et stort talent i Ballerup Padel Klub.
Men hvis en ung spiller som Nicolai skal udvikle sig, så skal skal han spille sammen med en jævnaldrende fast partner.
En ting der undrer mig meget i padel, er at meget få har en fast partner, men tit skifter partner. Jeg tænker, at en fast partner klart har sine fordele. Man lærer hinandens stærke og svage sider, og kan hjælpe hinanden. Et godt eksempel er Danmarks bedste mandlige par: Esben Hess-Olesen og Nils Skajaa som har spillet sammen i mange år. Det er vigtigt for mig, når jeg spiller sammen med en partner at der er god kommunikation og at man bakker hinanden op, selv når man laver fejl.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Rent spillemæssigt er mine drømme at blive bedre til stort set alt. Men jeg spiller padel på motionsniveau og det bliver jeg ved med.
Jeg har taget padeltræner uddannelsen 1 og 2, og vil gerne tage del 3 og 4, når det bliver muligt. Jeg vil gerne fortsætte med at træne børn og juniorer, så vi kan få den næste generation i gang. Jeg har også uddannet mig som padeldommer, og fik min debut ved finalestævnet i Viaplay Open. Det var en stor oplevelse, og hvis der kommer flere turneringer, er jeg klar til at træde til som dommer igen.

Derudover vil jeg gerne skabe kontakt til padelklubber i Sverige, så vi kan besøge hinanden og spille imod hinanden. Jeg er sikker på at vi kan lære meget af vores svenske naboer, som er et par år foran os på det fleste områder inden for padel.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Jeg er meget glad for mit Starvie Raptor bat. Det er virkeligt et godt kontrolbat, som jeg har meget glæde af.
Hesacore grippet til mit bat kan jeg heller ikke undvære og min Nox padeltaske XL til alle mine padel ting.

Hvad betyder padel for dig?

Padel betyder alt for mig. Det har gjort en kæmpe forskel i mit liv og det gør, at jeg altid har noget positivt at se frem til, selv på de mest mørke dage. Hvis ikke 2 timers positv padel kan gøre dig i godt humør, så er der ingenting der kan. Jeg har lært de mest fantastiske mennesker at kende og det er en kæmpe gevinst.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Se at komme igang, du vil ikke fortryde det. Og så kan det klart betale sig at investere lidt i noget træning. Du behøver ikke at købe træning for flere tusind kroner, men book en træner i dit lokale padel center, og du vil se resultater indenfor kort tid. Lad være med at købe dig fattig i padel udstyr. Et par gode padel sko er en god investering og et godt kontrolbat så er du igang.