Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Nicoline Pihl (Uge 16)

Ugens Spiller – Nicoline Pihl (Uge 16)

0
2703
Nicoline Pihl

Lidt om dig

Jeg hedder Nicoline, er 26 år, og er bosat på Amager. Jeg har arbejdet med økonomi og finansiel rådgivning i snart 7 år, men arbejder også som personlig træner, og er faktisk så småt i gang med at starte egen virksomhed indenfor personlig træning/coaching. Jeg interesserer mig for ketchersport, styrketræning, i det hele taget bare fysisk aktivitet og rejser så meget som muligt.

Hvad niveau spiller du på (1-7)
Det er svært at score sig selv på padel ranglisten, især når man hører at mange virker til at vurdere sig selv lidt for højt. Mit bud på mit niveau er ca. 3,25-3,5.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg havde arrangeret en tur til Club La Santa i august 2019 med min badmintonklub KMB2010 og skulle i den forbindelse planlægge en række aktiviteter for os. Så jeg lavede en padelturnering og vandt den med min daværende mix makker, og syntes det var sjovt, men var egentlig ikke klar over det var noget man kunne spille i Danmark. Så det var først da jeg gentagende gange havde set billeder og videoer fra Gitte Haxen, som jeg også tidligere har spillet i badmintonklub med i Ikast, at jeg til sidst skrev til hende, og spurgte hvordan man kom i gang med det der padel. Så jeg er først begyndt at spille oftere omkring august 2020, og lagde vel badminton på hylden i løbet af efteråret.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Pt. hvor det er muligt at få baner udendørs, men ellers spiller jeg nok primært i Racket Club og Ballerup, så dermed normalt indendørs. Racket Club er klart nemmest, da det er tæt på hvor jeg bor, men det er jo ikke altid lige let at få baner, som de fleste vist kan genkende.

Hvorfor spiller du padel? Er det hyggen, det sociale, padel kampene?

Det er nok en god kombi af det hele – jeg synes padel er en super sjov sport, og jeg glæder mig hver gang jeg skal spille. Jeg har spillet badminton i 17 år, og trænet rigtig mange timer om ugen, og det var klart det sociale og holdkampe, som stadig holdt mig kørende. Når man har spillet og trænet den samme sport i så mange år, så skal der også rigtig mange timers træning til for at rykke sig yderligere, og jeg havde simpelthen ikke træningsglæden længere, kun spilleglæden. Med padel, har jeg genfundet træningsglæden, og jeg elsker at se, at det rent faktisk rykker noget, når man træner og spiller.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved padel, er at man har mulighed for at vende et angreb til ens eget angreb hvis folk ikke lige tænker sig om. Det kan man ikke på samme måde i badminton, så jeg synes klart at det er væggene der giver spillet et virkelig sjovt aspekt. Så f.eks. at man kan løbe en bold op, hvis der ikke smashes klogt, at man skal dreje i hjørnerne og ikke mindst: hvor fed en følelse er det ikke når man lykkes med at slå bolden ud af buret?

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg har ingen fast makker, men jeg skal da til at prøve at spille lidt turneringer, når først der åbnes op igen, og det glæder jeg mig til – især til også at mærke niveauet imod nogle flere spillere. Kort fortalt, har det også noget at gøre med at jeg flytter minimum 6 måneder til Spanien i juni måned. En drøm jeg længe har gået med, og sidste år tog jeg beslutningen, planlægningen gik i gang og i februar sagde jeg mit job op med lang opsigelse. I badminton har jeg dog de sidste mange år kun spillet mix og double, så for mig er det vigtigt, at spille med en der gerne vil vinde når vi går på banen, men samtidig har roen til at spille sit spil en bold af gangen, og kan holde humøret højt.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Jamen nu tager jeg jo til Spanien, og sjovt nok har jeg været i Spanien mange gange om året de sidste mange år uden at padel har været på min radar. Det er det dog nu, og så er Spanien ovenikøbet et af de lande der er virkelig dygtige til padel. Så jeg tænker jeg skal spille en masse mens jeg er afsted, og så vil jeg rigtig gerne lære noget mere både teknisk og taktisk. Så jeg vil ”bare” gerne se hvad niveauet kan blive til, og så vil jeg rigtig gerne være med til at vise andre hvor skøn en sport det er!

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Faktisk har jeg ikke rigtig forstand på diverse padeludstyr endnu – men i og med jeg døjede med en tennisalbue nærmest i det jeg gik i gang med at spille padel (pga. noget overbelastning fra anden fysisk aktivitet), så er det vigtigt for mig at battet ikke er for tungt, så jeg belaster albuen mindst muligt. Så generelt spørger jeg andre til råds, og prøver mig ellers lidt frem.

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Padel er det eneste der nogensinde har kunne få mig til at lægge badminton på hylden, hvilket føles ret vildt efter så mange år. Det betyder nye venner, det er en ny passion, og det føles på en eller anden måde som utrolig god timing, at jeg er faldet pladask for sporten inden min forekommende tur til Spanien.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel.

Prøv første gang at booke en bane med nogle venner, og få ramt bolden en masse gange. Hvis man gerne vil have styr på det basale, ville jeg også investere i nogle trænertimer til en start, for også selvom man har spillet en anden ketchersport er der bare nogle ting der er anderledes. Jeg selv meldte mig også til nogle forskellige americanos, og skrev i de forskellige grupper om der var nogle der ville spille, fik sat nogle kampe op, og så var man ligesom i gang.