Ugens Spiller – Morten Jaksland (Uge 24)

0
1779

Jeg hedder Morten Jaksland, 29 år og bosiddende på Frederiksberg. Jeg lever et liv, der er fyldt med ketchersport stort set alle årets dage. For godt og vel 10 år siden kastede jeg mig sportsgrenen racketlon, som er en 4-kamp i hhv bordtennis, badminton, squash og tennis. I 2019 havde jeg min hidtil bedste sæson, hvor jeg vandt VM guld i herredouble og jeg overtog førstepladsen på verdensranglisten.

Til daglig er jeg medejer og bestyrer af Squashlife.dk og Padellife.dk, som er specialbutikker for hhv. squash og padel.


Hvad niveau spiller du på (1-7)?
Jeg syns skalaen er enormt svær at bruge, da folk skal bedømme sig selv ud fra udsagn, som kan tolkes meget forskelligt. Min egen vurdering er nok et sted omkring 4,2.


Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg deltog i en social padelturnering på club la santa i 2017 og har siden da haft et øje på padel. I starten insisterede jeg på at jeg ikke behøvede flere sportsgrene, men stille og roligt har padel fået mig overbevist. Siden vi stiftede Padellife i 2019 har jeg spillet regelmæssigt.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg ser min hjemmebane som Racket Club ved Kløvermarken da mit padel hold “Padel To The Medal” har hjemmebane her. Yderligere har Padellife også et godt samarbejde med Match Padel-centrene i København og Ballerup, hvorfor jeg også kommer en del her.

Morten Jaksland

Hvorfor spiller du padel? Hygge, det sociale, padel kampe?

Jeg spiller padel pga. det sociale. Jeg har mange venner og bekendte på tværs af ketchersportsgrene og padel er en suveræn mulighed for at lave noget sammen hvor alle får noget ud af det. Når det så er sagt, så er jeg konkurrencemenneske, hvilket betyder jeg altid spiller for at vinde 🙂

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Padel tager alle de sjove elementer fra tennis og squash, således at der kommer mange lange og sjove dueller. Jeg kan sidde i timevis og se highlights fra World Padel Tour, da padel bare er garanti for god underholdning.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg spiller mest med (og mod) Kasper Pedersen, som både er den person jeg nyder at vinde med som makker, men omvendt også ham jeg absolut ikke kan tåle at tabe til.

For mig er det vigtigt med en makker der udstråler energi og lyst til at vinde.

Morten Jaksland

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Jeg nyder at arbejde med padel til daglig og jeg drømmer om at padel udvikler sig til en form for folkesport lidt ligesom man ser i Sverige.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Enormt svært at vælge da jeg er KÆMPE udstyrsnørd.
1. Mit padelbat: Babolat Technical Viper
2. Overgrips – Tourna Tac i hvid
3. Friske padelbolde der passer til forholdene – Head Padel Pro/Head Padel Pro S

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Padel fylder mere og mere i min dagligdag gennem mit arbejde med Padellife.dk. Jeg nyder meget at beskæftige mig med padelfolket til daglig og det er en kæmpe fornøjelse at arbejde med noget man brænder for.

Morten Jaksland

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Kast jer ud i det! Spillets natur gør det meget let at gå til og det er let at få spillet igang uden avancerede tekniske færdigheder. Hvis man ønsker at gøre mere ud af sit padel, så vil jeg til enhver tid anbefale at man opsøger en træner og begynder at spille med mange forskellige spillere, så man ikke kun spiller med de samme 3 personer hver gang.

De bedste hilsner,
Morten Jaksland