Ugens Spiller – Michael Tannis Beck (Uge 33)

0
590

Hej, jeg hedder Michael Tannis Beck, 40 år, atter bosat i København efter 2,5 års forrygende eksil i Odense. Er oprindelig fra Falster og brugte studietiden i Århus.

Karrieremæssigt har jeg tidligere beskæftiget mig med sport, folkesundhed, idrætspolitik etc. som journalist på Berlingske Tidende (2004-2005 og 2006-2008), presseansvarlig og tovholder for kommunikationsenheden i Dansk Tennis Forbund (2009-2016) samt kommunikationskonsulent i Dansk Firmaidræt (2017-2021).

I dag er jeg kommunikationsansvarlig i BKD (Bager- & Konditormestre i Danmark).

Hvilket niveau spiller du på?

På den forvirrende padel-skala er jeg vel niveau 4,07. Med hjælp fra en krøllet venstrehånd og vedvarende turneringsaktivitet har jeg tænkt mig at kæmpe for en plads i top 117 på DPF’s rangliste. Min spilintelligens overstiger blot klart de praktiske færdigheder og resultaterne i buret 🙂

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

I barn- og ungdommen blev der spillet fodbold og badminton. I voksenlivet har jeg cyklet (Team Rynkeby / bjergkørsel) og brugt timer på spinning samt skumtennis. Altså… Indtil jeg for alvor ramtes af såvel crossfit- som padel-bacillen i 2015.

Min padel-mødom røg imidlertid allerede i Grøndal MultiCenter, dengang der kun var EN bane i Hal A (måske i 2013). Padel er utvivlsomt den sjoveste sportsgren, jeg nogensinde har stiftet bekendtskab med. Padel er leg med bold og fantastisk lir.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Overalt. Jeg er måske den padelentusiast herhjemme, som i løbet af de seneste tre år har deltaget i flest DPF-sanktionerede turneringer, og det skal ses som en ren kærlighedserklæring.

Tak til samtlige implicerede parter i denne sport. Vi har i fællesskab – i rekordfart – skabt miljøer, som giver mening. Sportsligt og menneskeligt. Et forsigtigt bud er, at jeg siden efteråret 2019 har fået 400 forrygende padelbekendte – herunder mange jeg betragter som særdeles gode venner. Det er sgu da en af de ting, livet i hvert fald handler om.

Jeg er altså en padel-nomade, og jeg spiller i de centre/på de baner, hvor der (på et givent tidspunkt) er plads og sat sjove kampe/events op. Jeg kører gerne langt for en padel-oplevelse med forskellige makkere, og jeg ser ikke mindst frem til den nye Lunar Liga-sæson med Team ZERV-folket.

Nu hedder det ikke længere Elitedivisionen på Fyn for Team ZERV II, men forhåbentlig 2. division på Sjælland med Team ZERV V (krydret en klar ambition om oprykning til 1. division).

Hvad er dine top 3-padelprodukter?

På padel-banen er jeg altid iført et svedpandebånd, og i tasken ligger 4on TotalGrip Spray samt minimum en State (helst Pernille Harder-edition).

Hvad er dit bedste råd til folk derude, som overvejer at begynde til padel … og hvad er ellers dine tanker om padel i Danmark?

Jeg siger til samtlige mennesker med flig af sportsinteresse, jeg møder på min vej: Prøv padel, book en bane i det nærmeste kommercielle center – du vil ikke fortryde. Og du er hooked på 17 minutter. Padel er en sportsgren, hvor du kan bruge facetter af alt det, du hidtil har lært på denne jord.

Helt overordnet. Med den ildhu, de midler og kompetencer, vi padelentusiaster samlet råder over, har vi alle muligheder (en unik chance) for at skabe det mest moderne, sunde, agile, konkurrencebetonede samt sociale sportsfællesskab nogensinde set i Idrætsdanmark. Og det skriver jeg i ramme alvor.

Dansk Padel Forbund skal naturligvis være den samlende motor, der tilgodeser, anerkender og understøtter et bredt spektrum af aktører og incitamentsstrukturer. Padel-kærlighed har heldigvis flere formler, og hver mand m/k bestemmer selv.

Om du finder lykken (og lægger ressourcer) i en forening, under syv meter til loftet i Ballerup, på toppen af Fisketorvet, i FB-kommentarsporet hos Danske Padel Entusiaster, i Gravesens center i Vejle eller i en kombination, så er vi forenet.

Vamos.