Ugens Spiller – Mette Edlund (Uge 19)

0
2715

Jeg hedder Mette Edlund – er 40 år, alene mor til 3 banditter (Oliver 17 år, Zofia 13 år og Caya på 11 år – de 2 yngste spiller iøvrigt også padel. Bosiddende i smilets by, Århus.

Til dagligt er jeg salgschef for sweetdeal.dk. Tidligere gymnast, fitness atlet – har spillet tennis igennem en lang år række og så løber jeg alt mellem 10-50 km om ugen. Fuld af energi og elsker at være aktiv.


Hvad niveau spiller du på (1-7)?
Hmm svært at svare på – jeg har deltaget i et par enkelte turneringer og er derfor ikke ”rigtig” ranket men vil mene jeg er mellem 3,5 – 4.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg prøvede Padel for første gang for 8 år siden på Club La santa – og synes det var fantastisk sjovt. Det har ikke rigtig været en udpræget sport i Danmark, så de gange jeg har været i Spanien har jeg spillet men ellers er det først 1,5 år siden jeg sådan rigtig kastede min kærlighed (og 10-12 timer om ugen) over spillet.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller i Århus – mest i Matchpadel da de har udebaner og Corona har tvunget os ud under åben himmel. Jeg er klart mest til indendørs padel med højt til loftet – hvor vind, sol, vand og vejr generelt ikke har indflydelse. Elsker at spille udendørs sydpå dog. Lige nu går jeg og glæder mig til PadelPadel åbner lækre nye baner i Århus – her bliver jeg med garanti at finde MANGE timer om ugen. Jeg er i kbh ugentligt så mon ikke også jeg skal have et par kampe i hovedstaden.

Hvorfor spiller du padel? Hygge, det sociale, padel kampe?

Jeg spiller Padel fordi jeg elsker det. Jeg er udpræget konkurrence menneske og gør INTET halvt. Når jeg kaster mig over noget jeg synes er fedt, gør jeg det 200%. Spillet er både taktisk, hurtigt, socialt og det er tiltalende at man har en partner på banen. Som tidligere gymnast og atlet har jeg altid kun haft mig selv at stille til regnskab, det med at have en makker er en super god læring for mig – og jeg synes det er så fedt!
Padel kan det hele – og jeg synes det er så fantastisk at alle kan spille padel – bevares der er mange niveauer – men alle kan være med.

Jeg vil rigtig gerne avancere – og vil rigtig gerne ud og spille turneringer. Stillede op til DM i mix med min Mixmakker Mickey Oliver – og det var en super oplevelse som jeg helt sikkert skal have flere af.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

For mig er det konkurrence elementet – og selve spillet. Jeg nyder at det er så meget mere taktisk og teknisk end feks. Tennis (som jeg også elsker).
Det er motiverende for mig at jeg kan udvikle mig og jeg kan mærke at jeg for hver kamp jeg spiller lærer noget nyt.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Ja, jeg spiller fast med min mix makker Mickey Oliver. Men jeg synes også det er super fedt at spille med forskellige – både mænd og kvinder. Lige præcis det store netværk Padel har givet mig er jeg virkelig glad for. Padel er vel i bund og grund det nye golf når det kommer til netværk, det kan noget helt specielt.

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Jeg vil som sagt rigtig gerne ud og spille flere turneringer. Jeg er på liga hold med 7 skarpe mænd – og jeg glæder mig til at komme ud og møde nogle andre hold fra puljen.
Personlige drømme er konstant at forbedre mit spil. Min taktik, mine slag, – i det hele taget niveau. Jeg er som sagt ret ambitiøs når jeg kaster mig ud i noget, så stilstand er ikke en mulighed.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

1) Mine Nike court sko
2) Mit Dropshot bat
3) Som tidligere tennisspiller ser I mig spille i tennis kjole eller nederdel hele året – tennis/padel og nederdel hænger sammen for mig.

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Padel betyder socialt netværk. Det betyder 10-12 timers motion om ugen – og så betyder det at jeg får stillet mine konkurrencelyster. For mig er bevægelse vigtigt – og der er ingen bedre kombination end bevægelse og at have det sjovt – den kombi kan padel.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Lån et bat – køb et rør bolde og lej en bane. Prøv det. Jeg tror endnu ikke jeg har mødt én der har prøvet padel og ikke brudt sig om det. Som sagt er det for alle – så tag vennerne, kæresten, ungerne eller manden med en tur i buret og prøv det af.

De bedste hilsner,
Mette Edlund