Ugens Spiller – Mathias Bjørn (Uge 39)

0
867

Indlægget er blevet opdateret d. 01/10/2021

Jeg hedder Mathias Bjørn, 33 år og bosat i Esbjerg med min skønne datter Matilde på snart tre år. Til dagligt arbejder jeg i Kolding som digital salgschef for virksomheden Nümph A/S.
Har brugt det meste af min fritid på tennisbanen – 25 år for at være mere præcis. Regner med at bruge de næste 50 år på padelbanen istedet ☺

Hvad niveau spiller du på (1-7)

Jeg bliver altid konfronteret, når jeg søger modstandere på niveau 5, så jeg må nok hellere sige 4,75 ☺ Det afhænger 100% af om Bandejaen sidder lige i skabet!

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg har været bekendt med padel i en del år efterhånden, da mine tidligere tenniskammerater så småt var begyndt at spille. For at være helt ærlig, så opfattede jeg padel som en sport for alle afdankede tennisspillere ☺ … en ”klub” jeg selv blev en del af for to år siden, da jeg pådrog mig en skade i hoften og blev nødsaget til at stoppe med tennis.
Jeg prøvede padel for et år siden og blev ret hurtigt grebet af spillet! Desuden var min daværende chef begyndt at spille, og snakkede om padel uafbrudt på arbejdet ☺

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Esbjerg, PadelClub Kolding eller PadelPadel i Århus. Generelt spiller jeg de fleste steder nær E45 og E20.
Spiller pt. holdkampe for PadelClub Kolding.
Der findes efterhånden mange lækre centre i Danmark, men intet slår en god omgang udendørspadel i solskin. Brugte en uge i Portugal i sommer sammen med min kammerat Adam, hvor vi fik spillet en pokkers masse padel på de lækreste anlæg i bagende sol. Bedre fåes det ikke!

DM med Rafael van der Vaart

Hvorfor spiller du padel?

Fordi padel er skidesjovt ☺ Kombineret med det sociale aspekt. Og så er det skønt at kunne konkurrere igen og få sit konkurrencegen styret.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det er svært kun at pege på én ting!
Selve spillet er vanvittig sjovt! Fede dueller, høj intensitet, sved på panden, at vælge det rigtige slag hver gang osv osv. Jeg kunne blive ved. Selvom spillet kan virke ret simpelt er der enormt meget at lære, både taktisk såvel som teknisk.
Padel samler folk. Uanset niveau, alder og køn. Alle kan spille med hinanden! Og så skaber sporten en enorm glæde. Jeg har endnu ikke overværet en padelkamp uden folk på et eller andet tidspunkt griner højlydt over en sjov duel.
Derudover møder man en masse nye mennesker, der alle deler samme passion for sporten. På relativt kort tid er der skabt et enormt stærkt community indenfor padel – det er fantastisk at være en del af.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har efterhånden spillet med rigtig mange forskellige makkere. Det er ikke altafgørende for mig at have den samme partner, hvis blot vi har samme spilforståelse og supplerer hinanden på banen. Når det er sagt, så har jeg en fast makker i Esbjerg (Allan Theils) og i Aarhus (Claus Lassen), som jeg forsøger at teame up med.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Den ultimative drøm må være at nå en bold uden for buret og holde den i spil ☺ ☺
Jeg håber at kunne være med til at sprede kendskabet til sporten, så endnu flere kan få del i de mange fede oplevelser (jeg har snart haft hele min omgangskreds lokket med på banen, og ALLE er blevet bidt af sporten). Desuden tog jeg padeltræneruddannelsen i sommer og går med planer om at tilbyde træning, når muligheden opstår.
Personligt vil jeg gerne deltage i flere turneringer og bruge flere timer på træningsbanen.

DM med Rafael van der Vaart

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Mit elskede NOX ML10 Pro Cup Arena – masser af kontrol. Det kan vi li’ ☺
  • Min NOX padeltaske, som jeg fik i afskedsgave af mine tidligere kollegaer
  • Min Robin Söderling kasket (tak Bjørn Hugger). Uden den vil mine øjne drukne i sved!

Hvad betyder padel for dig?

Padel har allerede skabt en masse nye venskaber og givet et hav af sjove oplevelser. Det er blevet min primære hobby, som fylder tomrummet ud efter tennis.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

PRØV DET! Jeg vil gerne vædde min gamle hat på, at du bliver bidt af sporten – uanset om du har erfaring med ketchersport eller ej ☺ Og så vil jeg klart anbefale at få noget træning med det samme for at få det fundamentale på plads.