Ugens Spiller – Martin Andersen (Uge 7)

0
620

Mit navn er Martin Andersen og jeg er 23 år. På nuværende tidspunkt bor jeg i Aarhus, hvor jeg til dagligt studerer erhvervsøkonomi og erhvervsjura.
For at jeg bl.a. kan finansiere mit store forbrug af padel, arbejder jeg ved siden af studiet som studentermedhjælper i forsikringsbranchen.

Hvad niveau spiller du på?

Der er stor forskel på folks opfattelse af niveauerne hvorfor jeg ikke synes at de er helt optimale, men jeg tror at det er et problem som er svært at komme 100% til livs.
Vi er dog kommet godt på vej i Aarhus-området, efter at vi er skiftet fra farve-niveauer over til tal-skalaen ligesom resten af Danmark.
Heri ligger de fleste af de kampe jeg spiller på et niveau omkring 4,0 eller det der svarer til DPF-100 klassen.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg opdagede sporten gennem min svigerfamilie for ca. 1,5 års tid siden, hvor jeg blev hevet med på en lokal udendørs bane og med det samme blev bidt af sporten.
Derfor begyndte jeg efterfølgende selv at opsøge sporten og miljøet i Aarhus, og fik hurtigt dannet mig et bredt netværk af ligesindede.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller absolut mest i PadelPadel Aarhus, men alt efter hvor der er ledige baner, er jeg periodisk rundt hos de andre centre i Aarhus.
Derudover rejser jeg gerne landet rundt for at konkurrere i forskellige turneringer.

Hvorfor spiller du padel?

I starten var min intention bare at blive bedre end min svigerfar, så jeg kunne slå ham i familiekampene – men jeg blev lynhurtigt fanget af sporten og hele miljøet omkring den.
Jeg mødte en masse forskellige mennesker, som gjorde det sjovt og fedt at blive ved med at spille, og så gik det bare hurtigt derfra.
Nu spiller jeg flere gange om ugen, og har et relativt fast netværk som jeg spiller en masse gode kampe med.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det fedeste ved padel er klart de lange og intense dueller, som også er dem der er med til at gøre mig til en bedre spiller.
Derudover er det nok ikke kun mig, som der synes at kicksmashen gør noget helt særligt, men som kun kan overgås af at hente bolden ude af buret.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har ikke en fast partner som sådan, men jeg har to-tre spillere som jeg ofte spiller sammen med.

En kvalitet som er rigtig vigtigt for mig i en medspiller, er at personen kan holde humøret oppe på banen. Jeg synes at det mentale spil udgør en stor faktor for kvaliteten af ens samlede spil, og det er derfor vigtigt for mig at man som partnere kan løfte hinanden hvis man er bagud.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Mine planer er at blive ved med at spille og forbedre mig, og så tage det som det kommer. Jeg håber på at kunne spille mange flere turneringer, og få mere erfaring derigennem samt udvide mit netværk yderligere.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Head Alpha Pro/-Motion. Jeg har fra første dag været tæt på forelsket i Head Alpha-serien af padelbat, og jeg har derfor igennem stort set hele min tid spillet med Head Alpha Pro eller Motion som klart må indtage førstepladsen.
  • Babolat Jet Tere Clay. Disse padelsko er klart de letteste, hurtigste og bedste padelsko jeg har ejet.
  • Toalson Ultra Overgrip. Et meget populært overgrip, som jeg ved at jeg ikke er den eneste der foretrækker.

Hvad betyder padel for dig?

Før jeg begyndte at spille padel, gik altid min aktive tid stort set udelukkende til træning af styrkeløft/powerlifting. Jeg har altid haft en forkærlighed for at løfte tungt og konkurrence-aspektet heri, men det er desværre en sportsgren som tager ekstremt tungt på kroppen og som ikke nødvendigvis træner konditionen ret meget.

Derfor har padel været et perfekt supplement til konditionstræning, samt at jeg har genfundet kærligheden for ketchersport som jeg altid havde i min barndom og teenageår. Derudover har padel gjort den forskel, at jeg får meget mere socialt ud af at være aktiv end før, og møder flere nye mennesker.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

I et land hvor vi ellers har svært ved at tale med hinanden, så er padel perfekt til at danne nye relationer og endda skabe venskaber, hvorfor jeg kun vil råde alle der overvejer at give sporten et skud, til at komme afsted snarest. Det er super nemt, at benytte makkerbørs grupperne på facebook til at finde nogen at spille med – og derefter er det bare at booke en bane og komme afsted!