Ugens Spiller – Maria Rasmussen (Uge 2)

0
796

Indlægget er blevet opdateret d. 14/01/2022

Jeg er 43 år, mor til en dreng fra april 2021, en pige fra august 2019 og endnu en pige fra december 2017!

Jeg er uddannet politibetjent, og er på barselsorlov indtil medio marts. Jeg har spillet tennis, siden jeg var ganske lille, og var en del af det danske tennislandshold som junior og senior i mere end ti år. Efterfølgende var jeg Fed Cup kaptajn (pendanten til herrernes Davis Cup) i 3 år.

Jeg har flere tennistræner uddannelser i DTF og ITF regi (International Tennis Federation), og jeg har også DGI/DTF’s padeltræner uddannelse.

Sport har altid været en stor del af mit liv, og er omdrejningspunktet for mange af mine bekendtskaber den dag i dag. Jeg har boet på Club La Santa i to år, fra 2014-2016, hvor jeg bl.a. var manager/afdelingsleder for deres sportsafdeling.

Før jeg fik børn kørte jeg meget motorcykel, men den passion er lidt gemt væk til en tid, der kommer efter små børn. Derudover har jeg tre racercykler og en MTB hengemt i vores anneks, hvoraf den ene med elektroniske gear havde en plads på væggen i huset, inden børnene kom til. Cykelpassionen er også gemt lidt væk for en stund af samme årsag…

Hvad niveau spiller du på?

Det vil jeg snige mig udenom at forsøge at besvare. Det kan hurtigt skabe en unødig debat. Dem jeg spiller med, bruger ikke den niveauinddelte skala (det er i hvert fald ikke noget vi snakker om).

Man kender efterhånden de fleste i miljøet og vi formidler med/modspillere til hinanden på spillere, der kunne være relevante at spille med.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

For ca. 1 1/2 år siden, lige inden Corona. Jeg havde kun prøvet padel et par gange inden da på Club La Santa og her syntes jeg, at det var enormt sjovt.

Jeg tog kontakt til Gitte Haxen, som bl.a. tilbød kvindeholdtræning i Match Padel Ballerup, og efter et par måneder begyndte jeg ligeså stille at blive aktiv i padelmiljøet. Her blev jeg hurtigt mødt af en masse padelentusiaster, som gerne ville dele ud af deres know-how og erfaring med spillet. Så kom Corona, og herunder blev jeg gravid med mit 3. barn. Jeg fødte i april, hvor tingene stille og roligt blev mindre restriktivt, og jeg gik igang med padel igen i Juni. Så alt i alt under et år med “seriøst” padel.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller primært i ProPadel i Nordhavn, men er at finde de fleste steder i Storkøbenhavn og i særdeleshed også oppe i Padelhuset i Gilleleje, hvor Gitte og Josefin er de mest fantastiske arrangører og værtinder af alt, hvad der kan sættes padel foran og bagved 😊. Herudover spiller jeg også udendørs i DTU Forskerparken i Hørsholm.

Hvorfor spiller du padel?

Af alle tre årsager. Jeg elsker spillet og har savnet at være udøvende atlet på konkurrence plan. Padel har nogle flere facetter end tennis, og det er okay at “lege” lidt mere, end i tennis, hvis man skal vinde pointene. Mit konkurrencegen er ret stort, men når det er sagt, så har jeg også savnet fællesskabet der findes i sportens verden og jeg elsker frirummet fra hverdagens mange forpligtelser, og glemmer alt om tid og sted på banen.

At genfinde denne særlige stemning under træning og turnering er enormt givende og berigende for mig.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Man kan hele tiden lære noget teknisk og taktisk og udvikle sig. Det er ikke som i tennis, hvor der teknisk hurtigt kan være nogle begrænsninger i forhold til hvem man kan give passende modstand. I padel forholder det sig anderledes. Som kvindelig spiller har man nogle flere muligheder for at finde nogen at spille med/imod, end de bedste herrer har, hvilket selvfølgelig er megafedt for os. Det kan være ret fint med en træningskamp mod nogle herrer, som giver mere fart. På trods af at der er mange facetter og nuancer i padel, gør den ekstra fart og god spilforståelse, at det kan være et ganske smart setup at kamptræne imod.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har ikke en fast makker. Jeg har spillet i relativt kort tid, så jeg “makkershopper” lidt. Til EM i Bilbao spillede jeg med Gitte (Haxen), til VM i Qatar med Line Irby og Julia Wiese. De få turneringer jeg har spillet herhjemme har mest været med Gitte og Trine (Bassett). For mig er personlighed, temperament, dedikation og kommunikation på banen enormt vigtigt. Det er desuden vigtigt for mig med seriøsitet og at hver spiller tager ansvar for sig selv – men også for selve makkerskabet. At man hver især anerkender og løfter hinanden, og ikke det modsatte. Hvis man ikke respekterer hinanden, kan man ligeså lade være at spille sammen. Udfra bl.a. de forudsætninger, har jeg min egen lille “rangliste” i hovedet ift. hvem jeg vurderer, at vi som makkerpar ville præstere bedst sammen, men det kan være, at de tænker noget andet 😀.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg vil meget gerne prøve at se, hvor meget jeg kan dygtiggøre mig indenfor den ramme, der hedder 24 timer/døgnet, arbejde, 3 børn, kæreste, familie, venner m.m. Tit tager familien med til turnering i weekenden, og det er jo to fluer med ét smæk at have familiesamvær i en padelhal, haha, men det er svært at tage arbejdet og vennerne med…

Derudover satser jeg på flere internationale slutrunder i de kommende år… jeg viger ikke pladsen frivilligt på landsholdet 😀. Derudover vil jeg meget gerne videregive den padelviden, jeg til stadighed får mere og mere af, til andre med passion og interesse for sporten. Derfor tilbyder jeg både privattræning og holdundervisning.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

  • Min families opbakning! Min kæreste og mine forældre smider (næsten) alt hvad de har i hænderne for at få padellogistikken til at gå op med vores tre børn i regnestykket! Uden dem, ingen padel til mig i det omfang som nu.
  • Sprint Pro 2.0 Women Head sko,
  • Min Club La Santa drikkedunk, som er med mig overalt år jeg spiller padel

Hvad betyder padel for dig?

In this moment betyder padel ret meget – udover at jeg får motioneret en masse på en sjov måde, giver det mig en masse energi at komme hjem med i det hverdagssetup vi, nødvendigvis, har i en småbørns familie. Derudover får jeg en masse god energi ved at konkurrere.

Endvidere har det givet en kæmpe ekstra dimension i min kærestes og mit forhold, idet vi er startet i padelverdenen sammen, og vi har derfor meget af det samme netværk her…

Desuden har vi startet eget firma “MR Padel” (Maria & Raúl, og ikke Maria Rasmussen), hvori vi bl.a. tilbyder padel træning i forskellige former. Drømmen med dette er på sigt at starte vores eget familie padelsted op, hvor omgivelserne er børnevenlige, så børnefamilier også kan komme der sammen og ikke er afhængige af at den ene evt. skal blive hjemme og passe børn.

Padelboxen har bl.a. været helt fænomenale til at afvikle “børnevenlige” turneringer. Der var ikke det, der ikke kunne lade sig gøre, når vi har haft børnene med. Det er sådan noget, der gør det muligt at spille turnering, også med småbørn…

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Hvad venter I på? Tøv ikke – tag fat i en af de mange centre der tilbyder padeltræning og få styr på regler og basic, og så er det bare ud over stepperne og begynde at danne et netværk så man kan få spillet en masse fede kampe. I vil få så meget igen fysisk og mentalt.