Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Liv Deleuran-Skjold (Uge 44)

Ugens Spiller – Liv Deleuran-Skjold (Uge 44)

0
762

Indlægget er blevet opdateret d. 05/11/2021

Mit navn er Liv Deleuran-Skjold, et navn der forpligter, fordi det skiller sig ud. Jeg har derfor altid fået besked på at opføre mig ordentligt. Jeg er 32 år, kæreste med Mikkel og sammen har vi Nete på 2,5 år og Nohr på 9 måneder. Jeg vil beskrive mig selv som en energisk og glad padelspiller og træner, som altid glæder sig til at stå på banen. Der går mange padeltanker gennem mit hoved hver eneste dag og indimellem føler jeg mig helt besat (heldigvis på den positive måde 🙂). Jeg er dog superheldig, at jeg kan dele min padel glæde/besættelse med resten af min familie, både kæreste, forældre og storebror. Min lille datter er også helt med på, at hun snart skal til at svinge padelbattet ligesom mor og far. Lille Nohr er pt. altid med på padelbanen og her får jeg også et stort smil, når han hører lyden af boldene blive slået frem og tilbage.

Hvad niveau spiller du på (1-7)

Jeg er ikke super vild med niveauinddelingen, fordi mange vurderer sig selv meget højt og altid ender med at være på cirka på samme niveau. Derfor bliver skalaen for mig ligegyldig. Jeg vil hellere beskrive mit niveau ud fra, at jeg har spillet padel i 6 år (så lidt længere end de fleste på dansk jord, dog indeholdende to graviditeter, som har gjort mig mindre let på tå), jeg træner og spiller 3-4 gange om ugen og spiller turneringer, når det er muligt. Jeg forsøger mig også med turneringer udenlands, hvor jeg har spillet i både Spanien, Portugal og Sverige. Jeg spiller for at blive bedre, men jeg ville ikke bruge så lang tid på banen, hvis ikke jeg også hyggede mig.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg havde en tenniscamp i Malaga med min bror i 2016, hvor vi b.la. fik sponsoreret padelbat til vores deltagere. Padel var lige begyndt at få en voksende interesse herhjemme, trods få antal baner. Det var altså noget detailhandlen begyndte at se en forretning i og derfor ville vores sponsor gerne hjælpe med udbredelsen. Tore boede på det tidspunkt fast i Spanien og havde allerede fået øjnene op for den populære sport, så han har klar på at give vores deltagere en god introduktion. Jeg assisterede, men havde med min topspin forhånd og fokus på at vinde bolden, svært ved at få særlig meget ud af spillet. Da vi kom retur til Danmark, blev jeg tilmeldt det første introtrænerkursus for padeltrænere, hvor jeg fik muligheden for at få en dybere forståelse for spillet og prøve nye slag af. Nu var jeg helt solgt og har siden da lagt tennisketcheren på hylden.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Indtil nu er jeg mest at finde i Pro Padel Nordhavn og Racket Club Kløvermarken. Pro Padel har taget initiativ til at samle et damehold for et lille hold entusiastiske damespillere, og det er jeg super glad for at være en del af. Jeg har pt. det meste af min undervisning i Racket Club, som også har taget mig med på Hello Padel Academy, hvor jeg kan dygtiggøre mig endnu mere på trænersiden. I Racket Club hjælper jeg b.la. også med at skabe træningsmuligheder for kvinder gennem RC Chicas.

Hvorfor spiller du padel?

Padel giver mig fornyet energi, gode bekendtskaber og er den bedste måde at få et afbræk fra bleskift og snotnæser. Jeg har masser af ting i spillet som jeg kan arbejde på at forbedre, og det synes jeg er sjovt at fordybe mig i.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det som jeg særligt elsker ved padelspillet, er de mange forskellige variationer af slag og at det handler om at spille og tænke smart. Jeg er ikke en stor og høj kanon som kunne bombe mine modstandere ud af tennisbanen, som mange andre, så jeg har aldrig været vant til at være udholdende og klog. Dette får jeg endnu større glæde af i padelspillet, da man som udgangspunkt kommer længere med dette mindset.

Har du en fast spillepartner?

Jeg har længe spillet sammen med en fast makker, men da det er hendes tur til at være top højgravid, så har jeg benyttet muligheden for at spille sammen med mange forskellige. Det kan helt sikkert også noget for at udvikle spillet, da der opstår nye spilsituationer. Jeg har på det seneste været rigtig glad for at spille med Maria R, fordi hun i vores padelkampe, samtidig magter at hjælpe mig med gode tekniske og taktiske detaljer, så vi under spillet kan korrigere ind.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

For mig er padel ikke bare en dille, men en sport som kommer til at følge mig resten af livet. Jeg glæder mig særligt til at få mine børn med på banerne, så vi kan være aktive sammen og få nogle gode stunder. Jeg har selv elsket, at sport har fyldt så meget i hele min opvækst og det har givet mig et hav af vigtige værdier. Det håber jeg også, at padel kan gøre for mine børn.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Jeg har fra begyndelsen spillet med NOX og har faktisk ikke prøvet af have mange andre bat i hånden. Jeg har været så heldig at få et sponsorat hos dem og jeg er stolt af at repræsentere et så stærkt og godt padelmærke. Jeg er helt vild med mit bat MP10 fra Luxury serien, da det passer godt til min spillestil. Jeg elsker også lyden af kvalitet, når man rammer bolden lige i sweetspot. Det må være der, hvor jeg kommer helt i flow. NOX har også for nyligt begyndt at lave sko, og her er jeg meget forfængelig. Jeg synes hurtigt, at de kan blive for tunge og stive, og så får jeg hurtigt ømme fødder. NOX skoene tilpasser foden, er bløde at træde på og super lette. Med en meget broget nattesøvn har jeg også særligt haft brug for at have en STATE energidrik med på banen. Den har lige fået mig lidt hurtigere ud af starthullerne, så tusind tak for det 🙂

Hvad betyder padel for dig?

Jeg har vist understreget det et par gange, men padel gør mig glad. Dog spiller jeg for at vinde og kan derfor også ses med mundvigene hængende nede, hvis du møder mig lige en tabt match. Det varer typisk ikke så længe.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel

Lige meget hvad dit udgangspunkt for spillet er, så kan jeg næsten love en god oplevelse på padelbanen fra første kamp. Hvis du stadig er lidt tøvende, så kan jeg anbefale at starte med et par timers træning, som hurtigt vil bidrage positivt til dit spil. Tag gerne fat i mig, hvis du ønsker et par sessioner, da jeg inden længe slutter min barsel.