Ugens Spiller – Julia Isabella Wiese (Uge 13)

0
2173

Lidt om dig

Jeg hedder Julia Wiese, jeg er 23 år og kommer fra København. Til dagligt studerer jeg en finansbachelor på Copenhagen Business Academy, og arbejder både som studentermedhjælper i PFA Pension og som tennistræner i Kløvermarkens Tennis Klub.

Jeg vil beskrive mig selv som et positivt og optimistisk menneske med et stort gå-på-mod og et konkurrencegen, der siger spar to.

Hvad niveau spiller du på (1-7)
Den danske padel rating er jo et meget omdiskuteret emne. Mange vil mene (inklusiv mig selv), at de fleste spillere kommer til at vurdere dem selv lidt for højt. Jeg vil nok vurdere mig selv til det klassiske niveau 3,5-3,75, men hvis jeg skal ud og finde makker eller modstander på de sociale platforme, ville jeg nok skrive at jeg søger en spiller med højere niveau for netop ikke at ramme en spiller, der vurderer sig selv for højt. Indtil vi får et mere retvisende billede ud fra den danske padelrangliste, vil min anbefaling til andre være at spørge medspillere og modstandere, hvilket niveau de vurderer, man har.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg spillede padel for første gang i 2018 i Match Padel Ballerup, hvor jeg var rigtig vild med det. Dog prioriterede jeg stadig tennis på daværende tidspunkt, og jeg fik ikke gjort mere ved det.
Så fik jeg et padel bat i julegave af min kæreste Søren i 2019, og det var først, da corona lockdown i marts 2020 startede, at jeg for alvor gik i gang med at spille. Der spillede jeg 4-6 gange ugentligt udendørs i Herlev. Derefter kunne jeg ikke slippe det igen, og har efterfølgende lagt tennis på hylden. Dog ikke som træner.
Så man kan vel godt give Søren credit for at have givet mig et skub i gang med padel.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?

Jeg spiller hovedsageligt i Racket Club ved Kløvermarken, da jeg synes de har de fedeste baner, og det er nemt for mig at komme derhen. Jeg kører dog gerne rundt på hele Sjælland efter en god padelkamp, og det sker nok også flere gange ugentligt.
Jeg vil foretrække at spille indendørs, da man ikke skal tage højde for det danske vejr, men det har dog også en charme at spille under åben himmel og kunne få lov til at sende et lob op omkring skyerne.

Hvorfor spiller du padel? Er det hyggen, det sociale, padel kampene?

Først og fremmest synes jeg, at padel er en rigtig sjov sport, og jeg nyder hvert et øjeblik på banen. Det er en fantastisk følelse, at man i de to timer, man står på banen, kun fokuserer på øjeblikket og glemmer alt der sker i verdenen udenfor.
Efterhånden som tiden er gået, er jeg begyndt at spille turneringer, og nu vil jeg rigtig gerne blive bedre og bedre. Noget af tiden spiller jeg for hyggen, men ellers spiller jeg for at blive bedre og for at træne op til at spille turneringer. Jeg synes, det er vigtigt at man kan begge dele – hygge sig og have det sjovt samt koncentrere sig og træne intensivt. Balance is key.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Det fedeste ved padel, er spillets opbygning samt det sociale aspekt. Det er ikke mange sportsgrene, hvor man spiller så meget på kryds og tværs. F.eks. er det sådan i tennis, at man typisk kun spiller med sine klubkammerater. I padel spiller man med alt og alle, og man kan altid finde et modstanderpar på under 15 minutter på de sociale platforme. Man får et bredt netværk og finder ud af, at man kan have meget til fælles med personer, man ellers ikke normalt ville tale med.
Angående spillets opbygning, så synes jeg, at padel indeholder de sjoveste elementer fra tennis plus lidt ekstra: Lange dueller, hurtigt spil, masser af flugtninger og smashes, masser af angreb, korte pauser mellem duellerne, og til sidst med ikke mindst, så er det en team-sport.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Ja, det har jeg. I dame double spiller jeg altid med min makker Kitte Kry, og i mix spiller jeg hovedsageligt med min kæreste Søren Thomsen eller med Frederik Hansen. Det betyder meget, at man kender sin makker og ved hvor man har hinanden på banen. Og med disse tre spillere har jeg fundet en god kemi.

Det er vigtigt for mig, at man har et godt personligt forhold med sin makker og fungerer godt socialt. Det er essentielt i padel, at man er gode til at tale med hinanden – både under boldene og mellem duellerne. Derudover har det også stor betydning, at man supplerer hinanden godt spilmæssigt. Hvis begge spillere er fuldstændig ens, kan der opstå komplikationer. Så det er vigtigt at finde sin rolle på banen, at forventningsafstemme med sin makker samt at give hinanden plads til at gøre det, man er god til

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Først og fremmest vil jeg rigtig gerne have den nødvendige tekniske træning for at blive en bedre padelspiller. Som forhenværende tennisspiller kan man tage rigtig mange gode ting med sig på banen fra denne erfaring, men der er også nogle ting, man skal vende sig af med, for at blive en bedre padelspiller.

Jeg drømmer om at være i toppen i Danmark, og efter en sølvmedalje til DM i damedouble sidste år, stræber jeg selvfølgelig også efter at løbe med titlen en dag. Jeg vil i fremtiden gerne deltage i internationale turneringer, og i 2021 skal jeg i hvert fald prøve at deltage i en enkel, hvis corona tillader det. Det satser vi på.

Til sidst men ikke mindst vil jeg gerne bidrage med de midler, jeg har, til at udbrede kendskaben til sporten og hjælpe med at gøre det til en folkesport. Herunder vil jeg gerne være et forbillede for kvinder, der godt kunne tænke sig at prøve kræfter af med Danmarks fedeste sportsgren.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Nr. 1: Det helt rigtige bat. Efter en udtømmende battest med min sponsor Drop Shot, har jeg fundet et bat der fungerer perfekt for mig: Drop Shot Conqueror 8.0 W. Som gammel tennisspiller fungerer et dråbeformet bat godt til mig, idet sweet spot sidder lidt højere oppe på battet ligesom på en tennisketcher. Dette bat kombinerer både fart og kontrol med 60/40, og fungerer godt til mit offensive spil på banen.

Nr. 2: En god padeltaske. Udover tasken har plads til alt det praktiske padeludstyr, så har jeg altid min taske fyldt med snacks og drikkevarer, og derfor er det nødvendigt med rigeligt plads. Dette kan min makker Kitte også skrive under på. Så hvis I står derude og er ved at gå sukkerkolde, så kom endelige forbi Sjællands bedste snack bag.

Nr. 3: Et lækkert outfit. Det er de små ting, der tæller. At føle sig godt tilpas i dagens påklædning bidrager til forhøjet selvtillid på banen. Det kan altså betale sig at have styr på udstyret!

Hvad betyder padel for dig? Har det gjort en forskel for dig, ændret noget i dit liv?

Siden jeg var helt lille, har jeg altid været meget aktiv og holdt af at dyrke sport i alle former. I det meste af mit liv har jeg haft en stor passion for tennis, hvilket jeg stadig har i en vis grad, men efter jeg er gået i gang med padel, er min interesse skiftet derhen.
Det er vildt fedt det der med at lære noget nyt, både teknisk og taktisk. Derudover er det fedt at samarbejde med en partner, hvor jeg i tennis er mest en single spiller og kun skal tage højde for mig selv. Det gør også, at jeg lærer at arbejde med mig selv mentalt på en anden måde, end jeg er vant til. Og det er dejligt at blive udfordret på den måde.

Padel fylder rigtig meget i mit liv, og jeg tænker på det på daglig basis. Det er ligesom en form for “nyforelskelse”, og det er bare helt vildt spændende at have det sådan med noget. Specielt i en tid, hvor verden er lidt kedelig og begrænset. Så jeg vil da helt klart sige, at det har gjort en forskel i mit liv, og det har gjort at jeg nedprioriterer noget andet, jeg normalt ville bruge tid på.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel.

Mit råd til folk, der overvejer at begynde til padel er, at de skal finde en buddy på samme niveau, og så skal de springe ud i det. Selvom man ikke har erfaring med en ketchersport, er det rigtig nemt at komme i gang med padel, og holde dueller i gang på trods af, at man er fuldstændig nybegynder – Modsat tennis hvor man bliver nødt til at have nogle tekniske færdigheder, for at kunne få bolden over nettet mere end én gang. Afhængigt af om man er fuldstændig ny inden for ketchersport, vil det måske være en god idé at booke et par tider med en padeltræner for at få styr på det basale. Og så gælder det ellers bare om at komme ud og røre bolden så meget som muligt og lære væggen at kende.

Der er et helt specielt fællesskab blandt padelspillere, selvom man ikke kender hinanden. Folk er simpelthen så open-minded og klar på at hjælpe, hvor de kan. Så man skal ikke være bleg for at søge makkere, søge hjælp/sparring eller råd til diverse. Udnyt dette til at få hjælp til at fastsætte ens niveau af spillere, der har lidt mere erfaring. Det vil gøre det en del nemmere at sætte nogle gode kampe op, hvis man skal til at finde makkere på de sociale platforme.

De bedste hilsner,
Julia Isabella Wiese