Forside Ugens Spiller Ugens Spiller: Jonas Hee Ustvedt (Uge 10)

Ugens Spiller: Jonas Hee Ustvedt (Uge 10)

0
620

Indlægget er blevet opdateret d. 11/03/2022

Profil

Navn: Jonas Hee Ustvedt

Kaldenavn: Pacman (jeg elsker ost)

Hold: Hermanos Del Slices

IG: HermanosDelSlice_Padel

Rolle: Kronprins/El Pappi

Generel info

På Hermanos Del Slice holdet går jeg ofte under navnet El Pappi. Og netop det tror jeg faktisk er ret sigende for hvordan jeg er som person – omsorgsfuld, klog, energisk, lyttende og ikke mindst kærlig på den hårde måde. Gennem min rolle som El Pappi fungerer jeg også som en form for mentaltræner for de unge gutter på holdet, der ofte har behov for at laste sportslige og private anliggender af et sted. En rolle jeg glædeligt tager på mig.

At blive en del af Hermanos Del Slice har givet en hel ny dimension i mit liv. På en måde kan man nok sige at holdet har taget mit liv på en rejse fra dreng til mand. Fra Fest til Fokus. Fra Smirnoff Ice til State. Fra Clubben til Klubben. I forstår budskabet.
Jeg har nok søgt en form for dybere mening og beskæftigelse i hverdagen, som padel og ikke mindst Hermanos Del Slices har givet mig.

Hvad niveau spiller du?
Nu mener vores holdkaptajn jo at han sniger sig op på en 4’er – og siden jeg aldrig har tabt til ham kan jeg vel også godt smække den på bordet.

Hvordan fik du øjnene op for padel?

Jeg er en del af et community, hvor vi mødes 4 gange årligt, og vi på skift medbringer en sport der skal afprøves. Her var der for 3-4 år siden padel på menuen – og den ene gang mættede bestemt ikke nok. Jeg måtte have mere. Man kan roligt sige at jeg ikke har lukket øjnene efter den dag.

Hvad er det fedeste ved padel?

State of Mind. Jeg har arbejdet meget med personlig udvikling gennem tiden og har diverse certifikater i yoga, meditation osv. Og jeg må sige at jeg ikke kan finde ud af om padel komplimenterer min brug af meditation eller erstatter den. I hvert fald er det fedeste ved padel for mig, at jeg under en kamp kommer ind i en bobbel af fokus og zen.

Hvad er dine tre vigtigste produkter?

  1. Hårvoks (jeg har små svedige pølsefingre der kræver en klat voks, for at få det perfekte grip)
  2. Hermanos Del Slices T-shirt (når jeg først trækker i uniformen, får jeg øjeblikkeligt skudt energi ud i kroppen. Det kan sammenlignes med, når supermand tager sin dragt på 😉)
  3. Christopher Cloos solbrillen (Første ting på pakkelisten, når der står padel på programmet. Bæres i al slags vejr og under alle lysforhold)

Hvad er dit favorit slag?

100% en diagonal slice fra min position i højre side af banen. Dødbringende.

Hvordan lyder din sportsbaggrund før padel?

På en eller anden måde formår jeg altid at blive god til det jeg rører – så listen her er lang. Jeg vil dog tage et udpluk af de vigtigste.

I mine unge år havde jeg meget fokus på udspring, der blev en helt stor passion. Mine forældre beretter ofte om hvordan jeg fik trukket dem i svømmehallen i tide og utide og tillægger stolt hvordan deres evige opbakning endte med en sølvmedalje i klubmesterskaberne.

Herefter tog søspejder over, hvor jeg fokuserede rigtig meget på optimistdelen. Jeg elskede at sejle og navigere rundt ud fra varierende forhold.
Jeg tror sejladsen har givet mig gode forudsætninger, for at blive en vindende padelspiller. Når man sejler er det vigtigt at forholde til sig modstanderen (vejrforhold), hvor det er påkrævet at du har en klar gameplan, men samtidigt er omstillingsparat – det er meget det samme jeg slår mig op på som padelspiller. Jeg har en gameplan, men er klar over at den altid skal justeres til modstanderen.

Hvordan lyder dine ambitioner padelmæssigt?

Vi har en klar ambition på Hermanos Del Slices om i 2043 at være Danmarks bedste padelhold +50 år.

Herudover har jeg selvfølgelig også nogle personlige ambitioner jeg nok ikke har delt med holdet endnu. Men jeg drømmer da bestemt om at vi indenfor de næste 5 år får avanceret til den bedste række i Danmark og måske derfra begynder at deltage i internationale turneringer.

Hvad er dit bedste råd til at blive bedre på padelbanen?

Træning, refleksion og træning. Jeg kalder den ’udviklings-sandwichen’ – og den bygger sådan set ret simpelt på følgende steps:
1) Spil og træn
2) Reflektér over dine udviklingspunkter og nedfæld hvordan du kan komme i mål med udviklingen
3) Spil og træn
4) Repeat step 1-3

Hvor er du at finde når du spiller padel?

På Danmarks bedste baner:
Vinter: Padel Yard Reffen Udendørs
Sommer: Padel Yard Reffen Indendørs

Hvad er din rolle i Hermanos-crewet?

Nu har vi rørt lidt ved det ovenfor. Men jeg har nok to roller – El Pappi og Professoren.

El Pappi:
Her er min rolle at de unge gutter har en de kan komme at tale med både om private sager og i forhold til frustrationer ved padelspillet. Her forsøger jeg bedst muligt at sørge for at Hermanos gutterne altid er mentalt klar til næste opgør.

Professoren:
Inden kamp plejer jeg lige at samle gutterne og holde et taktisk oplæg. Jeg har meget fokus på det analytiske og på at blive en bedre padelspiller gennem tankevirksomheden. Jeg plejer at analysere på de unge gutters spil og give dem input de kan bruge under kampen.

Hvad er det fedeste ved padel?

Fokus og zen, klart. Jeg elsker at bruge min evne til at komme helt dybt ind i mig selv, hvor alle slag pludselig føles naturlige og de dumme fejl skæres væk.
Det sociale har selvfølgelig også en stor betydning og jeg er tit at finde i klubben selvom jeg ikke selv skal spille – der er altid nogen at tale med.

Hvem er din største sportslige inspiration generelt?

Det må være Stig Westergaard. En af Danmarks bedste sejlere gennem tiden jeg har fået æren af at blive uddannet af. Stig har en unik evne til altid at holde hovedet koldt og afvente den rigtige mulighed. Stig prædikede ofte ’hold skruen i vandet, kig dig omkring, angrib’. Det er nok først nu det egentlig helt giver mening for mig i min padel. Men det jeg tror han mente var at man skal have et grundspil og en gameplan, hvorefter man analyserer modstanderne og slutteligt indsætter angrebet hvor de er svagest.