Ugens Spiller – Jesper Simo (Uge 34)

0
1189

Indlægget er blevet opdateret d. 27/08/2021

Mit navn er Jesper Simo, jeg er 36 år og bor på Amager. Til daglig arbejder jeg hos TV3 Sport, primært som fodboldkommentator, men fra tid til anden også som vært og reporter.

I denne sæson kommer jeg primært til at beskæftige mig med den engelske Premier League, men også vores egen Superliga samt Champions League. Fodbold er selvsagt også en af mine store hobbyer, selvom det jo smelter meget sammen med arbejdet.

Jeg spiller ikke selv, da jeg hellere vil dedikere min tid til padel. Derudover har jeg løftet lidt vægte i hele mit voksne liv, og i sommerhalvåret nyder jeg også at tage en ugentlig løbetur, stort set altid nede ved Strandparken.

Hvad niveau spiller du på (1-7)

Jeg har fortsat vanskeligt ved for alvor at bedømme mig selv på skalaen, da min erfaring er, at mange værdisætter sig selv højere end de reelt er. Jeg plejer at sige et sted mellem 3,50 og 3,75 alt efter dagsform. Med en god makker kan jeg nok godt sidde nogenlunde med i en 4,00-kamp, men så skal jeg heller ikke strække den mere.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padel sporten?

Jeg prøvede første gang padel i december 2018. Det var min tidligere chef Anders Bay, som inviterede mig ud til Nordhavn for at prøve sporten. Jeg var tidligere samme år nogle gange stødt på padel via min ven og kollega Stig Tøftings Facebook-profil, men jeg anede ret beset intet om selve spillet. Jeg blev stort set omgående hooked, og så var det ellers bare at klø på for at blive bedre.

Hvor er du at finde, når du spiller padel? (Hvilket center, indendørs/udendørs, osv)

Jeg spiller stort set udelukkende hos ProPadel i Nordhavn eller Racket Club ved Kløvermarken. Jeg bor et stenkast fra sidstnævnte, så det er mest oplagt at cykle derhen, men jeg kan stadig rigtig godt lide at komme ude hos Jan Bitterhoff i ProPadel. Det er stadig det sted, jeg føler mig mest komfortabel på banen. Under corona-nedlukningerne måtte jeg til Dragør for at spille udendørs, og det fungerede OK som erstatning, men jeg vil alle dage foretrække indendørs – også når det er rigtig varmt her om sommeren.

Hvorfor spiller du padel? Hygge, det sociale, padel kampe osv

Padel tilbyder en rigtig god pakke. Spillet er enormt sjovt, man får en masse sved på panden uden at være fuldstændig smadret efter to timer, og så er det sociale aspekt fantastisk. Har efterhånden fået et ganske stort netværk af mulige med- og modspillere, som jeg udelukkende kender gennem padel. Og så er det fedt, at man sagtens kan spille på tværs af både køn og alder.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

Jeg tror, at padels fortsat voksende succes og udbredelse i høj grad skyldes, at sporten er nem at komme i gang med, men svær at mestre. Der er hele tiden noget helt konkret, man kan arbejde på. Banens udformning gør også, at man selv efter få spillede timer ofte vil have både lange og sjove dueller.

Personligt er jeg vild med det aspekt, der handler om at læse boldens bane og ageren; altså at man næsten lige efter modstanderen har sendt bolden ned mod dit hjørne allerede dér kan begynde at positionere sig optimalt samt forberede sit modslag. Det tager en del tid (eller gjorde i hvert fald for mig:-) ), før man har spillemæssigt overskud til den del af sporten, men det er fedt at mærke fremgangen med tanke på, at man helt i starten har rigeligt at gøre med at få en fuldstændig standard forhånd i bagglasset tilbage over nettet.

Har du en fast spille partner? Hvad er vigtigt for dig i en padel partner?

Jeg har en håndfuld venner, som jeg nok alt i alt har spillet med markent flere gange end de resterende i mit padelnetværk, men har ikke én fast. Mig og en tidligere kollega spillede med i anden sæson af STATE Padelligaen, men rent logistisk blev det for bøvlet til, at jeg tog flere sæsoner, selvom det var supersjovt at møde nogle modstandere, man aldrig havde duelleret med før.

Jeg har ikke de store krav til en medspiller udover at man selvfølgelig skal kunne kommunikere klart samt være god til at bakke sin makker op, hvis det ikke lige kører optimalt. Jeg er også ret fleksibel når det kommer til side, men foretrækker at stå til venstre.

IG @jespersimo 

Hvad er dine drømme og planer indenfor padel sporten?

Egentlig bare at fortsætte med at forbedre mit spil samt hygge mig med sjove kampe i godt selskab hver eneste uge. Og så glæder jeg mig helt vildt til at prøve at formidle sporten professionelt, når jeg søndag den 5. september skal være vært og kommentator til Viaplay Padel Open International Finals direkte fra Racket Club Kløver. Turneringen skulle egentlig have været spillet tilbage i november, men det satte corona en stopper for. Vi glæder os helt vildt til at levere det hidtil klart stærkeste TV-setup til padel på dansk grund. Så sæt endelig et kryds i kalenderen den dag, når der er timevis af padel med både herre- og damepar fra Sverige, Norge, Finland og naturligvis Danmark.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Nr. 1 er naturligvis mit bat, som min gode ven Thomas Gravesen var så venlig at forære mig. Det er et Adidas Adipower Soft 1.9, som jeg har været helt vildt glad for. De andre produkter er svære at rangere, da jeg nok i ret høj grad er ”man må ikke gå ned på udstyr”-typen, så har jævnt mange forskellige T-shirts, shorts, svedbånd og caps, så man altid kan skifte til noget mindre fugtigt på de varme dage i centeret. Derudover naturligvis mine sko, et par Head Sprint Pro 3.0. Generelt skal man bruge de relativt få penge, som et par gode padelsko koster. Det er ikke stedet at spare.

Hvad betyder padel for dig?

Padel har helt klart givet mig rigtig meget allerede. En masse nye bekendtskaber samt masser af god, sjov og motiverende motion hele året rundt. Sporten passer alle tiders som supplement til min styrketræning. Og så er jeg heldig at have så tilpas fleksible arbejdstider, at jeg kan spille meget morgen og formiddag, hvor jeg klart foretrækker at dyrke min motion. Derudover kan jeg godt lide at følge World Padel Tour, der bliver fremragende kommenteret af Henrik Hansen. Selvom spillerne jo er på et nærmest umenneskeligt niveau, så kan man godt lure et trick eller to af fra tid til anden, som man så kan prøve af i sin egen match. Har fx for nylig med ganske fin succes fået overført angrebsslag med overhånd via sideglasset til mit spil.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?

Det er bare at komme i gang. Og hvis I er en gruppe, som starter sammen, så få meget gerne en person med erfaring fra padel til at introducere jer til sporten. Ellers står man bare og slår grundslag til hinanden og venter på, at modstanderholdet laver en fejl. Og når man så synes, at man er blevet vildt god og er klar til at møde nogen, som rent faktisk har bedre styr på taktik og placering, så bliver man kvast, fordi de formår at dominere nettet.