Hej alle padelglade folk derude!

Mit navn er Jacob Bølle. Jeg er 26 år og til dagligt arbejder jeg hos Padelshoppen i vores fysiske butik i Odense. Her hjælper og rådgiver jeg med at finde udstyr til andre spillere, så de kan stå skarpe og bedst muligt på de mange baner, der efterhånden kommer frem i Danmark.

Inden jeg startede hos Padelshoppen studerede jeg idræt & Sundhed på Syddansk universitet. En skade i hoften gjorde, at jeg måtte søge andre veje.

Nu er jeg så endt hos Padelshoppen og det er jeg bestemt glad for.
Udover at padel er blevet en stor interesse i min hverdag, så har ketchersport og især badminton været en stor del af min familie og jeg.

Størstedelen af os i Bølle familien har spillet badminton i mange år – dog er jeg ikke startet op til badminton her til sæsonstart, da padel virkelig har fanget min store interesse og derfor har jeg ikke tid til både padel og badminton på samme tid.

Hvad niveau spiller du på?
Hvilket niveau, jeg spiller på, synes jeg er svært at sige. Hvis vi går efter den nuværende rangliste på Rankedin ligger jeg 117, hvor jeg skifter lidt mellem DPF200 og DPF 400, når jeg spiller turneringer. Hvis vi skal kigge på den omdiskuterede 1-7 skala, vil jeg nok mene, jeg ligger på 4,5-5 ish. Da jeg har erfaring fra anden ketchersport, har det nok givet mig en fordel i at forstå spillet noget hurtigere.

For en lille måneds tid siden vandt jeg en DPF 200 turnering i Kolding sammen med min makker Oliver Gram.
Mit nuværende hold i Lunar Ligaen “Team ZERV” ligger lige nu i 1. divison på Fyn.

Håbet og målet er oprykning til elitedivisionen til næste sæson. Vi startede godt ud i første kamp med en 6-0 sejr. Søndag d. 25/9 stiller jeg op i Varlion Open i samarbejde med Padelshoppen i DPF 400.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Først og fremmest fik jeg øjnene op for padelsporten i og med, at jeg arbejder med det til dagligt. Jeg kunne derfor se den stigende interesse for spillet hos mange af vores kunder.

Derfor begyndte jeg også selv at spille lidt for sjov for et års tid siden på hyggeplan, for at se om det var noget for mig – og det var det helt klart!

Jeg er blevet helt bidt af padel og et år senere spiller jeg gerne 3-5 gange om ugen. Op til turneringer spiller jeg rigtig meget, så jeg står bedst muligt og forberedt til turneringerne.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Jeg foretrækker helt klart at spille indendørs padel. Jeg synes, spillet (og lyden) er bedst, når jeg rammer den, lige som jeg skal. Det er virkelig lækkert, når man spiller indenfor. Primært spiller jeg i Padelboxen i Odense, som jeg personligt synes, er det bedste og hyggeligste sted at spille.

Der er plads til alle niveauer og aldre, hvilket jeg synes er super fedt. Jeg synes netværket i Padeboxen bliver større og større og omgivelserne er virkelig hyggelige. Det er ikke lædersæder og designermøbler man sidder i rundt om banerne, men atmosfæren og omgivelserne dernede kan bare noget.

Jeg er dog altid åben for at tage ud i andre centre og spille. Det er sjovt at komme rundt til forskellige centre og se forskellen på de forskellige centre, baner osv.

Hvorfor spiller du padel?
Jeg spiller padel, fordi jeg synes, spillet er super sjovt og meget intenst, når de lange dueller er igang. Man får sved på panden og man har en god fornemmelse i kroppen efterfølgende – specielt når man har vundet 😉 Det, jeg har savnet i starten med padel, er foreningsklubberne, som der ikke har været noget af.

Nu er der oprettet Team ZERV, som har 6 forskellige hold på tværs af rækkerne i Lunar Ligaen. Det har været med til at gøre det sjovere at spille padel og samtidig også udvide mit netværk markant siden man startede.

Hyggen omkring spillet både før, under og efter kampen tiltaler mig også helt bestemt. Jeg føler, at alle er glade og glæder sig til at spille, når man tager sine padelsko på og padelbat i hånden.

Man hilser og snakker med mange forskellige spillere, hvilket jeg er stor fan af, da jeg normalt er rimelig socialt anlagt som person. Man udvider sit padelnetvært hele tiden og spiller mod mange forskellige spillere løbende hele tiden – Det synes jeg er fedt!

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
Det fedeste ved padel er selve spillet og dens opbygning. Når vi spiller, vil vi vinde (jeg vil ihvertfald). Man kan få en øl eller vand efterfølgende og hygge omkring det og snakke om sjove detaljer fra den netop færdigspillede kamp. Men ellers et kicksmash ud af buret eller hente bolden udenfor banen giver også en fed følelse 😉

Har du en fast spillepartner?
Jeg har spillet de fleste af mine turneringer med to forskellige makkere – nemlig Oliver Gram og Mikkel Normann. Vi ligger godt til hinanden og spiller noget rigtig fint padel sammen. Dog er jeg slet ikke fastlåst på en fast makker og er åben for at spille med forskellige spillere til diverse turneringer.

Det vigtige for mig i en makker er kommunikationen på banen, at vi begge vil vinde, når vi er i gang med kampen og at vi kan hygge os efterfølgende uanset resultatet. Nogle gange skal jeg dog lige have 2 minutter for mig selv, hvis resultatet ikke var som håbet. Jeg er stort konkurrencemenneske og vil altid vinde!

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?
Hvad mine drømme er indenfor padelsporten, er svær at sige. Målet er at komme så højt på ranglisten som muligt og forhåbentligt prøve at drille nogle af de aller bedste vi har herhjemme. Der er meget lang vej op til toppen, så vi må se hvor langt det rækker.

Jeg vil helt klart spille en masse i fremtiden og forhåbentligt vinde endnu flere turneringer rundt omkring i landet.

Ellers tror jeg det kunne være rigtig sjovt at lære fra mig og dermed måske blive noget padeltræner på et tidspunkt. Det ville være lidt sjovt, hvis man begyndte at træne en eller flere personer, som nåede langt på landsplan.

Tiden må vise, hvad der sker.
Oliver Gram, som jeg har spillet med en del gange, mener, vi er i top 50 i Danmark inden årsskiftet, så det går vi efter i første omgang 😉

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Noget, jeg synes, mange undervurdere er overgrip. Derfor spiller jeg altid med Tourna Mega Tac overgrip, som jeg synes, er det bedste greb. Og altid i hvid!
  • Mine Babolat Jet Premura padelsko som jeg har slidt et par stykker op af, er en fremragende padelsko, som jeg synes er virkelig lækker at spille i.
  • Det sidste produkt og måske lidt kedelige svar, må nok være padelbattet. Jeg har et fast Zerv bat, jeg spiller med, men det seneste stykke tid har jeg testet mange forskellige, hvilket jeg synes er meget spændende, da jeg skal rådgive omkring padelbat til dagligt, men også så man kan mærke forskellen på de mange forskellige bat, der laves rundt omkring fra de forskellige mærker.

Hvad betyder padel for dig?
Padel er begyndt at betyde meget for mig og min hverdag. Jeg har fået rigtig mange nye og gode bekendtskaber gennem padel og bruger mange timer på det efter arbejde.

Da jeg også spiller så meget, som jeg gør, har det da også medvirket til, at øl-maven og lårbasserne er blevet en smule mindre og dermed er der blevet smidt en del kg, siden jeg startede med at spille padel. Det er kun en bonus, så man samtidig også kan være endnu hurtigere på banen fremover 😉

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel
Mit bedste råd til alle derude, der tøver lidt med at komme igang, I skal virkelig bare kaste jer ud i det. Alle starter fra et udgangspunkt og noget af det bedste ved padel er, at udviklingen går super hurtigt.

Det er altså klart den nemmeste ketchersport at starte på, hvis man er forholdsvis ny indenfor ketchersport. Stort set alle centre har padelbat og bolde man kan leje, så det er bare med at få booket en time eller to og få spillet en masse efterfølgende.

Jeg takker hermed af og jeg håber, vi mødes på banerne ude i de forskellige centre rundt omkring i Danmark. Hvis ikke, kan jeg nok godt fanges hos Padelshoppen eller nede i Padelboxen. Ha’ det godt!

/Jacob Bølle