Ugens Spiller – Henriette (Uge 20)

0
472

Jeg hedder Henriette Lillelund Hansen, 33 år, og arbejder som fysioterapeut hos Nordfyns kommune.
Jeg har spillet badminton hele mit liv og på højt niveau.

Sidste år blev jeg mor til min dejlige datter, som får det meste af min tid. Dermed er jeg stoppet med badminton, men har dog spillet padel istedet under det meste af min graviditet samt efter fødslen.

Har dog været skadet med mit knæ og har derfor desværre ikke kunne spille siden januar. Men jeg håber på snart at vende tilbage.

Hvad niveau spiller du på?
Før jeg blev skadet har jeg spillet nogle b-rækketurneringer, samt et par a-række turneringer. Der er dog lang vej til niveauet op til de bedste kvinder endnu.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Jeg startede med at spille for sjov med nogle kollegaer og jeg synes bare, det er vildt sjovt. Så jeg startede til nogle tøsetræninger i Padelboxen i Odense, hvor det virkelig fangede mig. Jeg elsker sport, og pga. badminton havde jeg allerede en føling med ketchersport.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Jeg har spillet lidt forskellige steder: Middelfart, Søndersø og Padelboxen i Odense. Så i coronatiden spillede vi meget ude, i alt slags vejr – for padel skulle vi spille.

Hvorfor spiller du padel?
Jeg spiller padel, fordi jeg synes, det er sjovt – og for konkurrenceelementet, som jeg får ved padel istedet for badminton nu.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
Det fedeste ved padel er helt klart, at det er for alle. Alle kan spille det på alle niveauer og så er det bare sjovt at spille.

Har du en fast spillepartner?
Jeg har en fast padelmakker, Maria Vestergaard, og vi kender hinanden rigtig godt, hvilket jeg synes er vigtigt i vores partnerskab. Vi ved begge, hvad vi vil og hvad vi kan, samt hvad vi bør udvikle.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?
Lige nu er min drøm bare at komme igang med at spille igen. Men ellers vil jeg gerne udvikle mig, så jeg kan få et rimeligt niveau til måske at kunne drille nogle af de rigtig gode par i danmark.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Mine padelsko fra Asics
  • Mit Head bat
  • Mit sportstøj fra Eyda – fx tights med lommer

Hvad betyder padel for dig?
Padel har givet mig en ny glæde til sport, som jeg ellers havde i badminton. Jeg er dog nået til et punkt, hvor jeg synes, at padel er sjovere.
Jeg har mødt en masse søde mennesker, som også brænder for padel.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel
Kom afsted! For I vil ikke fortryde det. Tag evt. en med, som kender lidt til spillet, så I lærer det grundlæggende til at starte med.