Ugens Spiller – Eric Svendsen (Uge 18)

0
597

Mit navn er Eric Svendsen, jeg er lige fyldt 25 år og til daglig bor jeg på Østerbro.

Jeg er landechef for ADIDAS padel/tennis sektionen i Danmark, samt ansvarlig for TRETORN SWEDENS andre produkter i Danmark. Min store interesse er generelt alt sport.

Hvad niveau spiller du på?
Jeg er ikke dygtig nok til selv at vurdere det og har hørt, at skalaen er ret misvisende. Når jeg spiller med nogle, som er en del bedre end mig, nævner de mig som niveau 3. Nogle siger 3.5, men det griner mine svenske kollegaer af 😃

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Jeg blev for første gang introduceret for padel i Sverige for mange år siden. Det var før, man havde en fornemmelse af, at det ville blive stort i Danmark. Men der gik lang tid, før jeg prøvede at spille igen. Så jeg har først, inden for lidt over 1 år siden, rigtig fået øjnene op for sporten, vil jeg sige.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
Oftest på Sjælland. Og så forsøger jeg altid at spille steder, som er ADIDAS samarbejde. Når jeg er til møder Fyn/Jylland, kan det også godt starte/slutte af med en kamp. Jeg nyder også at have møder i centrene til lyden af padel.

Nu har TRETORN/ADIDAS også deres eget padelcenter i Helsingborg, så det bliver også benyttet, når jeg er der engang imellem.

Hvorfor spiller du padel?
Jeg spiller hovedsageligt for det sociale. Jeg kan godt lide, man lukker andre ting ude, når man endelig er på banen. Så er der fokus på at spille godt og den koncentration kan jeg godt lide at have. Men det er det sociale, som fylder for mig – selvfølgelig også motionen, men det får jeg lidt mere igennem en god løbetur.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?
Som der er blevet sagt så mange gange før omkring padel, så er det en rigtig sjov og social sport, hvor alle kan være med – uanset niveau og alder. Det er en kæmpe kvalitet, synes jeg.

Personligt kan jeg også godt lide former for aktiviteter, hvor der er strategi og du skal bruge dit hoved. det må man sige man skal i padel. Så for mig er en af de fedeste ting ved padel også at man skal tænke hurtigt og klogt når man er på banen, samtidig med at man er social. En ting er at man nu kan få så meget fedt gear i sporten, det har noget at sige for de fleste er jeg sikker på!

Har du en fast spillepartner?
Nej, det har jeg ikke. Jeg kan godt lide at spille med nogle, som er et niveau over mig selv, så jeg kan udfordre mig selv. Men ellers kan jeg godt lide at spille med alle uanset niveau, så længe det nogenlunde passer hinanden.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?
Nu er ADIDAS,inden for padel, verdensførende, og et af de mest populære brands internationalt set, så ambitionen og planen er naturligvis at følge dette nationalt også.

Men en af de fornemmeste opgaver er at bruge vores styrke til at lave en masse fede tiltag i Danmark for sportens skyld. Det kan bla. komme igennem ADIDAS turneringer, både for øvede og nybegyndere. Vi har også lige været medvirkende til en succesfuld ungdoms camp. Det er fantastisk at kunne bidrage med dette.

Nu har vi jo også skabt et ’ADIDAS PRO TEAM DK’ og dette har vi blandt andet gjort for at fremme disse spillere til næste niveau, så vi kan få nogle danske stjerner på den store internationale scene på sigt.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?
Det er UMULIGT at nævne kun 3 produkter, med så bredt et ADIDAS sortiment 😃 Men rigtig mange er specielt glade for vores METALBONE og ADIPOWER serie inden for bat. ADIZERO UBERSONIC og BARRICADE skoene er rigtig populære også, men her spiller jeg selv med modeller i den lavere prisklasse som eksempelvis ADIDAS COURTJAM.

Personligt har jeg en stor kærlighed til vores GREENPADEL bat, da jeg synes, der er en fantastisk historie her omkring bæredygtighed.

Hvad betyder padel for dig?
Padel betyder meget for mig, da det jo til daglig er en del af min beskæftigelse. Det er også nogle fantastiske mennesker, jeg har mødt igennem padel, så derfor har sporten en betydning personligt. 😊

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel
Læs lidt om reglerne og se en enkel kamp på YouTube, og så bare samle et hold og kom ud og prøv at spil. Tag ud i centeret 15 minutter før din banetid og se på, hvordan de andre spiller. Og sørg altid for, at hvis man taber en kamp, at man så i det mindste har vundet på det bedste gear!!