Ugens Spiller – Danijel “Drux” Deletic (Uge 27)

0
780

Navn: Danijel “Drux” Deletic
Alder: 33
Beskæftigelse: TV/Radio vært og Kultur Entrepreneur er det bedste ord.

Du er ved at være lidt af et husholdent navn inden for dansk kulturliv efter at have engageret dig i forskellige subkulturer i en længere årrække. Hvad tiltrak dig ved padelsporten?

Puha hvor skal jeg begynde, haha – det jo blevet en sygdom, der er på niveau med covid. Først var det, hvor underholdene det var at spille og det med, at man følte, at man kunne udvikle sig hurtigt. Udover det, så blev jeg tit skadet, da jeg spillede fodbold og futsal og det har jeg næsten ikke oplevet endnu i 2 år (7-9-13) med padel.

Derefter var det klart alt det nørderi med at lære nye ting om sporten og navnene på spillerene og alt det taktiske omkring sporten, og så har jeg også fået en masse nye fede bekendtskaber i det fede padelmiljø, som er fyldt med interessante type mennesker.

Hvor er du at finde når du spiller padel, og har du en fast makker?

I højre side af banen. Ej, jeg er at finde der, hvor der er højt til loftet og ruderne er vasket, så bolden bouncer ordenligt, og så self der hvor der er ledige banetider. Jeg spiller turneringer med min dygtige balkan makker, Oliver Talevski, og i Lunar Liga har jeg spillet meget med en dygtig tidligere tennisspiller, Mikkel Bodzioch. Jeg har fundet ud af, at kemi og forståelse med makker faktisk betyder mere, end man tror.

Hvad er favoritslaget på banen?

Bajada højt oppe i side sideglasset som LeBron eller en dejlig Vibora med masser af spin.

Hvad er dine top 3 padel produkter?

Et godt rundt control bat fra adidas, f.eks Essnova CTRL eller Metalbone CTRL, Taulson Ultra Grip og en god stor padeltaske med plads til masser af gear.

Du har fornyeligt offentliggjort, at du arrangerer ”Cupra Youth Padel Camp” til sommer målrettet det unge segment. Hvad går det ud på, og hvad er ambitionen bag?

En unik camp for unge mellem 10-15 år, som de kunne komme og blive bedre til padel til en super billig pris, goodie bags og med eksklusive rammer. Ambitionen var at støtte op omkring den kommende generation og for at vise, man tager sporten seriøst. Cupra Youth Camp var udover det en kæmpe success og blev fuldt udsolgt med super god feedback fra forældrene.

Hvordan lyder dine egne padelambitioner?

Mine ambitioner på den korte bane er at vinde et par b række turneringer, og derefter at kunne spille med med de nogle af de bedste i Danmark – uden at falde helt igennem. På den lange bane er det at blive en af de klogeste padeltrænere i Danmark, og så må vi håbe, kroppen kan følge med hovedet.

Hvad er dit bedste råd til nye padelspillere?

Det er at huske at få trænet lidt i starten, så basics som positionering og taktik sidder i skabet. Mange gange er det beslutningerne og positionering der gør, at man spiller dårligt eller laver dårlige slag. Til tennisspillere er mit råd at skrue lidt ned for farten i deres spil og lære at bruge ruden defensivt. Udover det, er mit råd, at man burde spille med et rundt CTRL bat i starten, og ikke koncentrere sig for meget om power.