Ugens Spiller – Christopher Friis-Hansen (Uge 7)

0
694

Navn: Christopher Friis-Hansen
Alder: 29 år
Kaldenavn: Smashinator
Hold: Hermanos Del Slice
Instagram: Hermanosdelslice_padel
Rolle: Holdkaptajn og indpisker
Idol: Juan Lebrón Chincoa

Lidt om dig

Drevet, energisk og passioneret – er nok de tre ord, der beskriver mig bedst. Jeg gør alt 110%, om så det er på arbejdet, med vennerne, kæresten eller på padelbanen.

En knæskade satte i mine unge 20’er en stopper for fodbold på eliteplan og efterlod et stort hul, hvor jeg tidligere havde fokuseret min energi og dedikation. Som årene gik, glemte jeg egentlig nok, hvor vigtig holdsport og det sammenhold det bringer, er for mig – kampen mod det fællesmål. Men man kan roligt sige, at jeg fandt gnisten igen gennem padel.

Som grundlægger af Hermanos Del Slice, har jeg været med til at sætte et unikt fællesskab i verden. Et fællesskab der dækker 8 forskellige personligheder med forskellige baggrunde, der alle har fundet fælles grundlag på kunstgræsset. Et fælles grundlag der har udviklet sig til at spænde fra kunstgræsset til overlevelsestur i den svenske muld til teaterture og det er da også blevet til et par sejrsøl i ny og næ 😊

Hermanos Del Slice er mit hjertebarn og jeg vil i bund og grund nok sammenligne følelsen med at have egen virksomhed – her er den økonomiske gevinst bare byttet ud med dybe venskaber, oplevelser og sved.

Hvad niveau spiller du på?

Puha, nu skal man jo passe på, hvad man siger her, men jeg vil nok kalde den en 3,5 defensivt og 4,25 offensivt – så lad os runde op til 4 i dagens anledning.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?

Jeg har altid rejst meget og det var også på en rejse til Marbella tilbage i 2015 jeg for første gang stiftede bekendtskab med padeltennis – dette i rollen som tilskuer til Paddle forces.

Det vakte min nysgerrighed, men jeg fik først for alvor øjnene op for det for et par år siden, da det begyndte at blive in i Danmark og jeg selv prøvede kræfter med det. Siden da har jeg ikke set mig tilbage.

Hvor er du at finde, når du spiller padel

Jeg er fastinventar på Padel Yard Reffen udendørs i de varme perioder og Padel Yard Reffen indendørs i de kolde.

Hvorfor spiller du padel?

Som konkurrencemenneske og teamplayer er padel en perfekt kombination til at have det sjovt. Adrenalinsus og følelsen af at udvikle sig selv og et hold, er nogle af de fedeste ting ved padel for mig.

Hvad er det fedeste ved padel sådan helt generelt?

I en travl og hektisk hverdag, hvor der sjældent er tid til at koble helt af, er padel et dejligt socialt pusterum. Padel er en detaljesport, hvor der er uendelige håndtag at skrue på for at blive bedre. At analysere og justere på sit spil og se resultatet af det giver mig et ekstremt overskud.

Har du en fast spillepartner?

På Hermanos Del Slice tror vi ikke rigtig på at fastlåse makkerkombinationer. Jeg tror, vi er mere drevet af at lære af hinanden på kryds og tværs. Så vi skifter ofte makkerskaber ud.

Hvad er dine drømme og planer inden for padelsporten?

Jeg tror hellere, jeg vil svare på, hvad vores drømme og planer som hold er.

Sportsligt: Vi har som hold lagt en langsigtet sportslig målsætning – da vi er startet sent – hvor vi i 2043 gerne vil være Danmarks bedste padelhold +50 år. På den korte bane sigter vi efter at ramme næstbedste senior række i Lunar Ligaen – og hvis alt går godt så også kæmpe med om oprykning til den bedste række.

Socialt: Skabe en masse nye relationer og oplevelser med folk indenfor padelmiljøet i Danmark.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

Det her bliver nok lidt mærkeligt, men jeg har en hulens masse ritualer, jeg gennemfører før og under en kamp. Og for at udføre dem kræver det:
Kasket (1. sæt starter jeg altid ud med skyggen fortil – herefter rykker jeg skyggen bagtil ved tabt sæt og beholder fortil ved vundet sæt. Jeg tror, det er en måde at få nulstillet på, hvis jeg taber et sæt)

Vi må næsten nævne vores sponsor Christopher Cloos. Deres solbriller er uundværlige, når man spiller en sommerdag ude på Padel Yard. Det er ligeledes et ritual, at alle spillere har dem på, når de ankommer. Kommer man uden skyldes der en omgang STATE til holdet).
Hanuta chokoladebar (skal ALTID indtages før kamp, hvis altså jeg vil vinde)

Hvad betyder padel for dig

Det er et stort spørgsmål. De mest oplagte er jo sjov og fællesskab. Men hvis vi går et spadestik dybere betyder padel en Christopher, der har meget mere overskud til at løse livets andre opgaver. Nok en gladere og mere fokuseret medarbejder, ven og kæreste.

Dit bedste råd til nye padelspillere

Hvis jeg skal give 5 råd, vil de nok se sådan her ud:

  • Find nogen på dit niveau og start ud med at spil med dem – det er i hvert fald min erfaring, at det er sjovest
  • Brug de første par gange på at have det sjovt med spillet og stift bekendtskab med det – herefter vil jeg anbefale at se video og få noget kyndig træning
  • Dyrk fællesskabet omkring sporten fra starten af. Padel er mere end blot en to timers kamp, det er et stort fællesskab.
  • Acceptér fejlene og nyd de gode slag
  • Kom i gang! Det bliver kun sjovere med tiden.