Forside Ugens Spiller Ugens Spiller: Christian V. Klausen (Uge 9)

Ugens Spiller: Christian V. Klausen (Uge 9)

0
730

Indlægget er blevet opdateret d. 04/03/2022

Fortæl lidt om dig selv og din sportsbaggrund generelt

Jeg hedder Christian og er 25 år. Jeg er en sportsnørd og elsker at være aktiv. Har altid spillet fodbold på et semiprofessionelt plan, både i 2. og 3. division. Ved siden af min fodbold er jeg så begyndt at spille mere og mere padel når tiden tillader det efter fodbold og arbejde.

Hvordan fik du øjnene op for padelsporten?

Jamen, jeg havde flere venner, som spillede regelmæssigt og som snakkede meget om det. Jeg var ude og spille for første gang for et lille år siden og er sidenhen blevet godt bidt af det. Grundet min fodbold kan jeg desværre ikke spille i lige så høj grad som jeg kunne ønske mig, men forsøger at spille 1-2 gange om ugen, såfremt vi kan få tider (det kan være et udfordrende koordineringsarbejde!).

Derudover snakker alle jo efterhånden om padel, udstyr, træning mv., både på arbejdspladsen, i omklædningsrummet og blandt venner og familie. Det har givet en ny og anderledes måde at være sammen på.

Hvor spiller du normalt?

Vi spillede en del ude på Amager i Heylo Padel i sommers pga. det var udendørs, men har qua årstidens vejr skiftet til Kløvermarken og Reffen indendørs. Mest af alt afhænger det nok af hvor der er ledige banetider at få, som godt kan være lidt af en udfordring. Men det vidner jo selvfølgelig bare om sportens popularitet, og at der er mange forskellige typer der gerne vil spille.

Hvem spiller du med?

Hvem jeg spiller med varierer meget – har spillet en del med nogle gode kollegaer, og ellers familie. Få gange har jeg også spillet med nogen jeg ikke kendte, men som er kommet i stand gennem facebookgruppen ”Danske Padel Entusiaster”, hvor man af og til kan være heldig at hoppe på som stand-in. Det kan anbefales!

Hvad er det fedeste ved padel?

Det er helt klart måden at være sammen på, og at alle kan være med. De fleste kan lære spillet hurtigt nok til, at man ret tidligt i processen kan få nogen gode og lange spil i gang. Herudover synes jeg generelt det er sjovt at dyrke en helt anden sport end fodbolden til tider, som jeg har dyrket siden jeg var helt lille.

Som du er inde på har fodbold fyldt meget for dig sportsmæssigt på semiprofessionelt plan. Hvad kan du drage nytte af derfra når du er på padelbanen?

Flere ting – føler jeg kan benytte min koordinations- og placeringsevne i høj grad, da flere elementer går igen. Ellers team spirit – følelsen af at man er sammen.

Og omvendt – hvad har du skulle vænne dig til som har været mest vanskeligt?

Eftersom jeg altid kun har spillet fodbold, har jeg helt klart skulle vende med til hele funktionaliteten i sådan noget ketsjer-/batsport, som der jo slet ikke er i fodbold. Det har kan krævet mere tilvænning end forventet, men heldigvis begynder jeg at komme godt efter det.

Dit bedste råd derude til folk der overvejer at begynde at spille padel?

Pas på du blive bidt af det! Ej, spøg til side. Der er en grund til at flere og flere er blevet hooked, og at det er en af de hurtigst voksende sportsgrene. Det er en genial måde at være sammen enten som kollegaer, venner eller familie. Alle kan være med, og lære at spille padel.

Redaktionen siger tak til Christian V. Klausen for at medvirke som Ugens Spiller. Christian er nr. 51 i serien.