Forside Ugens Spiller Ugens Spiller – Camilla Lilleholt (Uge 2)

Ugens Spiller – Camilla Lilleholt (Uge 2)

0
439

Mit navn er Camilla Lilleholt. Jeg er 31 år, bor i Århus og arbejder til dagligt som afdelingsleder indenfor telebranchen.

Ud over det sidder jeg i en bestyrrelse i KBH og studerer ved siden af, så der er altid noget at give sig til, men der bliver næsten altid også plads til padel 4-5 gange i ugen.

Jeg er også meget socialt anlagt, hvilket alle der har mødt mig i PadelPadel nok har opdaget, da jeg snakker meget.

Hvad niveau spiller du på?
Det syntes jeg er lidt svær at svare på, da det vist er meget forskelligt fra sted til sted og person til person – men når vi søger modstandere er det lyserød, her i Århus, vi søger.

Hvordan og hvornår fik du øjnene op for padelsporten?
Det var faktisk et tilfælde. Jeg havde en veninde, der skulle til en træningstime med hendes veninde, som blev syg, så jeg blev spurgt, om jeg ville hoppe med i stedet for.

Det var ret sjov, så meldte mig på et 6 ugers begynderhold og efter det begyndte jeg at komme med i forskellige grupper og kampene kom derefter. Det er 8 måneder siden nu og ud over en lille skadespause, har jeg været der flere gange i ugen siden.

Hvor er du at finde, når du spiller padel?
PadelPadel Århus! Det er mit favorit sted her i Århus. Det er lækkert, højt til loftet, fantastisk personale og her til vinter opvarmet, hvilket jeg fortrækker.

Hvorfor spiller du padel?
Til at starte med var det helt klart, at jeg kunne få et break fra arbejdet. Jeg har medarbejder på 24/7, så det kan være svært at lade vær med at tænke arbejde – men på en padelbane kan man det ikke, og den pause du får fra hverdagen, har jeg ikke prøvet før. Siden hen er det også blevet, fordi det er sjovt, at man kan se en udvikling i sit spil. Det er socialt og så er der også det konkurrencemæssige i at spille turneringer.

Hvad er det fedeste ved padel sådan generelt?
At det er en sport, der er sjov, social, god motion og så kan alle være med. Der er også noget over at være til turneringer. Der er en fed stemming og vi er hver gang kommet hjem med nye padelvenner.

(Det ville være fedt, hvis flere kvinder begyndte at spille turneringer, da vi tit oplever, at der ikke er nok, der deltager og rækkerne bliver samlet) 🙂

Har du fast spillepartner?
Jeg spiller fast med min makker Mathilde Vase så meget som muligt. Vi lærte hinanden at kende på en padelbane og er i dag også gode veninder udenfor banen også. Vi har helt klart hver vores spillestil og det fungere rigtig godt for os på banen.

Det er helt klart en fordel, at vi har spillet sammen i så lang tid. Jeg ved præcis, hvad hun tager og hvor hun regner med, at jeg tager den.

For mig er det vigtigt at have en makker, der ser bane halvdelen som vores og vi spiller sammen. Jeg oplevede, inden jeg fandt Mathilde, at mange har det sådan, at det er den og min side af banen, men for os er det vores side og det drejer sig om at vinde den.

Og så er det vigtigt at have god kommunikation både inde og udenfor banen.

Hvad er dine drømme og planer inden for padel?
Jeg vil gerne blive ved med at udvikle mig på banen og se, hvor langt jeg kan komme i 2023. At kunne spille sig i top 100 i 2023, ville da helt klart sætte prikken over i’et.

Hvad er dine top 3 padelprodukter?

  • Mit Babolat Air Viper bat
  • Toalson grip
  • Padelnederdel

Hvad betyder padel for dig?
Padel er blevet en stor del af mit liv og kunne slet ikke forstille mig at stoppe igen. Det har givet mig mere energi og overskud i hverdagen og vil næsten sige, jeg er afhængig. Kalenderen er i hverfald næsten altid booket med kampe og turneringer halvanden måned frem.

Samtidig har det givet mig et fantastisk padelnetværk og venner som jeg syntes alle skulle have.

Dit bedste råd til folk derude, der overvejer at begynde til padel?
Hvis jeg kun skulle komme med en, så ville det være – kom afsted! Men her kommer lige lidt flere: hvis du er ny og gerne vil i gang, så kan jeg helt klart anbefale begynder-holdet i Padelpadel Århus. Meld dig ind i de Facebook grupper, der er i området for padelspillere og meld dig på nogle kampe der, så får du dig hurtigt et netværk og flere kampe i kalenderen.

Og til dig der overvejer at begynde til turneringer – JUST DO IT! Vi oplevede i starten, at folk sagde, det var for tidligt vi begyndte, men vi oplevede det helt modsatte og alle kan være med.