Indlægget er blevet opdateret d. 07/02/2022

Dansk Padel Forbund (DPF) vil med al sandsynlig blive optaget som selvstændigt specialforbund i Danmarks Idrætsforbund (DIF) fra 1. januar 2024.

Usikkerheden omkring padelsportens ståsted som sportsgren, har det sidste års tid været årsag til frustrationer for flere aktører i dansk padel.

Den generelle ambition har været, at sporten skulle betragtes på lige fod med andre sportsgrene, og ikke blot som en ”underaktivitet af tennis,” som DPFs formand Frederik Bentler fornyeligt udtalte til mediet idrætsmonitor.

Fra konfrontation til samarbejde

Den anstrengte stemning synes imidlertid at være historie. Ifølge en pressemeddelelse fra DIF, har der på det seneste været et ”kursskifte fra konfrontation til samarbejde”, hvilket har medført, at de to instanser nu vil samarbejde på at få DPF gjort optagelsesklar fra 1. januar 2024.

I mellemtiden vil det fortsat være Dansk Tennis Forbund (DTF) der driver padelsporten i Danmark.

I en artikel fra 30. januar skriver DTF blandt andet, at forbundet anerkender padel som en sportsgren der har taget danskerne med storm, og ønsker et konstruktivt samarbejde de to forbund i mellem.

– Vi forbliver i arbejdstøjet og vil fortsat arbejde konstruktivt og målrettet for at udvikle padelsporten hele vejen rundt med klubudvikling, træneruddannelse, faciliteter, turneringer, elite og meget mere, lyder det skriftligt fra DTF.