Forside Udstyr til Padel Padel Udstyr – Mere end bare udstyr

Padel Udstyr – Mere end bare udstyr

0
1519
Padel udstyr

Indlægget er blevet opdateret d. 16/05/2022

Der er i Danmark været stor interesse indenfor ketsjersport de seneste år, hvori at tennis, squash og badminton har været nogle af de mest populær. Der er dog i disse dage kommet en ny trend, som sammensætter tennis og squash. Dette kaldes for Padel eller som nogle vil kalde det padel tennis. En sport som primært stammer fra Spanien, men nu er begyndt at fylde mere og mere i Danmark. Ligesom alle andre sportsgrener, så har udstyret altid effekt på ens præstation. Derfor vil der i dette blogindlæg blive diskuteret, hvilket udstyr der er nødvendigt og bedst for at kunne optimere ens spil bedst muligt.

Det nødvendige padel udstyr

Beklædning

Ligesom mange andre sportsgrener, så er der masse udstyr, som kan være med til at optimere din præstation. Nogle af de faktorer der er relevante at undersøge, når du vælger din padel beklædning er tøjet materialer, design og pasform. 

Når du skal vælge din beklædning er det vigtigt at du vælger et design du bryder dig om. Ligesom alt andet tøj så vælger man oftest at bruge det, hvis man bryder sig om det designmæssigt. Derfor kan det være en god ide at undersøge markedet for design, før man vælger at købe sin beklædning, så man får valgt det rigtige design.

Derudover er en af de vigtigste parametre materialet på sin beklædning. Da det er en sport, som oftest hæver pulsen, så er det oplagt at finde en beklædning, som er lavet af noget åndbare materiale. Det åndbare materiale gør at man har det mere behageligt og på den måde mere overskud til at træne og spille. Det kunne f.eks være en trøje, som er lavet af 100% polyester.

Der er desuden også trøjer med nogle helt specielle teknologier. Det kunne være trøjer med funktionen ‘Dryforce’. Dette er en funktion på stoffet, som gør at sved transporteres væk og på den måde holder en tør under kampen eller træning. Dette skaber igen mere komfort, som skaber mere overskud.

Det samme er gældende, når man kigger på underdelen af ens beklædning. Her er det vigtigt at man vælger en beklædning, som giver luft og fri bevægelighed. Desuden kan det være en god ide at vælge en beklædning med lommer, så man kan holde padel boldene.

Læs mere om padel tøj.

Padel sko

Når man skal vælge et par sko til padel, så kan der være mange forskellige forudsætninger, som man bør overveje. Der er her nogle helt bestemte teknologier og funktioner, som kan være altafgørende for ens spil. 

En af de funktioner som kan være meget optimerende for ens spil kunne eksempelvis være ‘Flexion fit’. Dette er en funktion som gør at man får en formtilpasset støtte, hvilket giver dig en rigtig god komfort. Desuden vil funktionen ‘Dynawall’ også være praktisk at have, da den giver en god midterfodsstøtte, hvilket er virkelig nødvendigt, når man spiller eller træner intensivt. 

Udover dette så skal skoene selvfølgelig også have en sål med en gel-teknologi. Dette giver dig en sko, der er stødabsorberende både i hælen og midtersålen.

Man kan desuden som et tilvalg overveje om man vil have ‘Pguard’ teknologien, som en teknologi, som giver en ekstra beskyttelse til tæerne. Dette kan være en god ide, da man oftest vil stå på tæerne under kamp og træning. 

Mønsteret på dine sko kan også have en betydning for ens spil. Det er her vigtigt at man vælger et par sko, som har et mønster, der kan sikre greb til banen, men samtidig også et par sko, der nemt kan glide til siderne. 

Det er altså vigtigt at ens beklædning er behagelig, svedresistent, bevægelig samt giver en god komfort og stabilitet. 

Læs mere om padel sko.

Padel ketsjer / bat

Man kan ikke spille padel uden en ketsjer og der findes mange forskellige typer, som kan være med til at forbedre dit spil. Man kan her få en ketsjer i mange forskellige materialer, som kan gøre ketsjerens vægt er anderledes, hvilket kan have en stor betydning i ens kampe. 

Udover ketsjerens materiale så er der også en masse teknologier, som kan være en god ide at overveje om man ønsker at have. Det kunne eksempelvis være ‘Full Carbon Technology’ som er hvor både rammen og overfladen har en carbon belægning, hvilket vil genere en masse kraft og dermed et hårdere skud. 

Så er der desuden også ‘3D Spin Technology’, som giver spilleren en mulighed for at kunne spinne bolden endnu mere. Dette kan optimere ens skud og på den måde være behjælpelig til at vinde kampe. 

For at kunne skabe endnu mere effektivitet til sine slag, så bør man overveje teknologien ‘Holepattern System’ som er en teknologi, der giver det mest kraftfulde sweet spot. Dette gøres ved at ketsjeren har nogle store og små huller, som er placeret strategisk. 

Alt i alt så skal man være særligt opmærksom på, hvilke egenskaber man ønsker at optimere, da der findes ketsjere, der giver kontrol, støtte, præcision og kraft. Der er desuden ketsjer med alle egenskaber, men disse har oftest et andet prispunkt.

Læs mere om padel bat.

Tasker

Nu når man har en masse udstyr, så kræver det den rigtige løsning til at transportere det. Her er det oplagt at vælge en lækker rummelig padel taske. Det er vigtigt her at man vælger en taske, som har en rum til både tøj, håndklæde og andet. 

Desuden er vigtigt at man vælger en taske, som har et ‘Thermo rum’ således at ens ketsjer får den bedste og mest optimale opbevaring og beskyttelse. 

Opbygning af ens taske er relativ, da der kan være mange forskellige ønsker og behov. Dog vil det være en god ide at overveje en taske med to siderum på hver sin side af tasken, da det giver rum til personlige ejendele. Desuden giver det orden og struktur ift. hvor man placere sit udstyr. Man kan også få tasker, der har et ventilerende rum til ens sko, således at der ikke forekommer lugtgener i tasken. 

Tasken skal desuden også kunne transporteres, så det vil derfor være en god ide at undersøge, hvordan stropperne kan indstilles og om disse kan tages, hvis man nu ønsker at transportere tasken i hanken. 

Det er derfor vigtigt når man vælger en taske at man overvejer størrelsen, rumfordelingen, designet samt plads til sko.

Læs mere om padel tasker.