Indlægget er blevet opdateret d. 17/11/2022

Står du og mangler nyt padel tøj, så har vi prøvet at samle et overblik til dig, så du ved hvad du skal kigge efter.

Padel tennis er en af de hurtigst voksende sportsgrene, og der er derfor også en voksende interesse for at have det rigtige udstyr. Padel tøjet er dog et ofte overset element, da de fleste bare bruger almindeligt sportstøj.

Men er der sportstøj der er bedre til padel end andet?

Det prøver vi at tage et kig på! 

Hvad er padel tøj: et overblik

Sportstøj specielt fremstillet til padel tennis er stadig ikke særligt udbredt – men der findes dog noget. Tøjet i sig selv minder meget om tennistøj, og det er da også derfra mange af mærkerne har hentet deres inspiration og teknologi. 

Det vigtigste ved padel tøj er bevægeligheden, da du nærmest er i konstant bevægelse.

Det næste er svedtransportering. Grundet det hurtige og intensive spil, er sved uundgåeligt, og det er derfor vigtigt at tøjet effektivt kan transportere sveden væk fra kroppen. 

Sidst men ikke mindst er æstetik og design. Da padel er meget udsprunget af tennis, ses det også som en ‘gentlemansport, og pæn påklædning er derfor værdsat. Derfor vil du ofte finde padel tøj med krave på t-shirten (polo) og nederdele til kvinderne, som man også kender fra tennisverdenen. 

Cuera

Cuera Oncourt Made T-shirt
Cuera t-shirt

Oncourt Made T-shirt

Oncourt Made T-shirten fra Cuera scorer højt i komfort, bevægelighed og pasform. Materialerne i t-shirten tager højde for de intense dueller der opstår i padel kampen, ved at være godt stretchy og behagelig i enhver situation. Udover komfort og bevægelighed, så er Cueras produkter utroligt lækre og stilede med god pasform og unikke farvevalg. Så her får du både en t-shirt i højeste kvalitet til kampene- og så ser du brandgodt ud imens.

DKK 600,00

Cuera Active Globe shorts
Cuera shorts

Mens Active Globe Shorts

Active Globe shortsene fra Cuera er blandt de mest lette og komfortable shorts – vi hos Padelfreak har spillet i. Det er sammensætningen af stretch, materialet, sidelommer og pasform, der alt i alt gør disse shorts perfekte til padel. Derudover er vi igen meget begejstrede for stilen ved Cueras produkter. De sandfarvede shorts kan pifte enhver form for t-shirt/top op, uanset farve.

DKK 600,00

Cuera strømper
Cuera strømper

Premium Padel Sport Socks

Premium sport strømperne fra Cuera tilfører præcis det, man ønsker i sportstrømper – blødhed og komfort. Premium strømperne har ultra soft materiale, ekstra support ved hæl/tæer og er dejligt stretchy. Cuera har igen sørget for at slå på den gode stil, og strømperne kommer derfor i unikke, iøjnefaldende farver- og har ekstra højde sammenlignet med “normale” sportstrømper.

DKK 125,00

Bullpadel

Bullpadel Yali Dame Tanktop

Bullpadel Yali Dame Tanktop

Bullpadel har lavet denne super lækre tanktop til de kvindelige spillere. Tanktoppen er i høj kvalitet og derfor er den også let og luftig. Det giver en fri bevægelighed og tanktoppen bruges også i World Padel Tour.

DKK 299,00

Bullpadel Yumbo Tights

Bullpadel Yumbo Tights

Disse lækre trænings tights fra Bullpadel er perfekte til padel. Tightsene er med til at give dig en god bevægelighed og er meget lette, så du har mulighed for at bevæge dig hurtigt. Tightsene bliver brugt i World Padel Tour.

DKK 349,00

Bullpadel Vichada Polo 400

Bullpadel Vichada Polo 400

Denne lækre friske polo er super behagelig at spille i. Poloen bliver brugt i World Padel Tour og er vildt komfortabel at have på. Poloen er i et let materiale og er i en rigtig høj kvalitet.

DKK 349,00

Bullpadel Vetas Shorts 400

Bullpadel Vetas Shorts 400

Disse padel short er i et super lækkert materiale og er i ene virkelig flot mørk farve. Shortsene bliver brugt i World Padel Tour og derudover er de lavet i et lækkert komfortabel stof.

DKK 329,00


Head

Head Club Tech Polo

Head Club Tech Polo

Head club tech polo er en polo i lækker kvalitet, som også er super komfortabel at have på og spille i.

DKK 429,00

Head Club Tech T-shirt Dame

Head Club Tech T-shirt Dame

Head club tech t-shirt til de kvindelige spillere er en formidabel t-shirt at spille i. Pasformen er super god og kvalitet er i top. Trøjen er i en frisk rød farve med hvide detaljer på siden.

DKK 299,00


Nike

Nike Court Essential Polo Dame

Nike Court Essential Polo Dame

Med Nike’s Court Essential Polo til den kvindelige padel spiller får du en flot og klassisk polo. Poloen er i super god kvalitet og her har du mulighed for at have fri bevægelighed, når du spiller.

DKK 349,00

Nike Court Victory Nederdel

Nike Court Victory Nederdel

Court Victory nederdel fra Nike er en super flot nederdel, som kommer med indershorts. Nederdelen giver dig en lækker komfort og har en god pasform.

DKK 399,00

Nike Court Dry Polo Team Navy

Nike Court Dry Polo Team Navy

Med Nike’s Court dry polo får du en flot klassisk herre polo, som giver dig fri mulighed for at kunne bevæge dig rundt på banen. Polo’en føles super behagelig og kan også bruges til andet end padel.

DKK 279,00

Nike Court Dry 7in Shorts

Nike Court Dry 7in Shorts

Nike Court dry 7 inches shorts giver dig fri bevægelighed til at kunne yde det bedste i dine padel kampe. Shortsene har Dri-Fit teknologi, som sikre dig formidabel svedabsorbering.

DKK 279,00


NOX

NOX Padel Team Tank top

NOX Padel Team Tank top Dame

Med denne tank top til de kvindelige spiller fra Nox, får du en tank top, som er super behagelig og giver dig masser af frihed til at slå til bolden. Den er lavet i høj kvalitet.

DKK 249,00

Nox Padel Team T-shirt

Nox Padel Team T-shirt

Denne t-shirt fra NOX er super lækker. Du får fuld bevægelsesfrihed på banen og pasformen er afslappet, så den ikke strammer. T-shirten er let at have på og er i en lækker kvalitet.

DKK 249,00


Yonex

Yonex Tournament Dress

Yonex Tournament Dress

Med Yonex Tournament Dresse får du en virkelig flot kjole med et gennemført design. Padel kjolen er super dejlig at have på og sidder perfekt

DKK 629,00


Forskellige typer af padel tøj

Padel shorts

Padel shorts afviger lidt fra andre shorts, og er ofte lidt kortere end tennisshorts og slutter ofte 5-10 cm over knæet. Den kortere længde er for at give lidt mere mobilitet og bevægelsesfrihed. 

Padel shorts er som regel lavet i en kombination af polyester og elestan, for at give dem en let og strækbar følelse. Materialet er ofte udstyret med 2-vejs stræk, der gør at shortsene kan give sig, uanset hvilken retning du bevæger dig i, og gør at du altid for det fulde ud af dit benarbejde. Ligeledes sikre det en god svedtransportering evne og gør at dine shorts hurtigt tørre igen, når de bliver våde. 

Padel t-shirts

Når det kommer til t-shirts og poloer er der ikke den store forskel fra dem der laves til padel ift. tennis og badminton. Bevægelsen i overkroppen er meget lig hinanden i de respektive sportsgrene, og derfor er der ikke det store behov for at gøre noget andet på padel t-shirts. T-shirtsene er som regel i polyester, der gør dem svedtransporterende, med en quick dry teknologi, så den ikke forbliver våd hele dagen. Trøjen har ofte lidt stræk for ekstra bevægelighed, og kan være med eller uden krave. 

Padel dametøj

Padel tøj til damer henter ligesom med herretøjet meget af sin inspiration fra tennis og badminton. Du finder derfor både kjoler, nederdele, t-shirts og poloer, så du som kvinde også kan føle dig tilpas på padel banen. Padel dametøj giver dig mulighed for at have et mere feminint look på banen, samtidig med at have den fulde funktionalitet af normalt sportstøj. 

Derfor skal du have padel tøj

Ligesom meget andet sport så er der ved padel tennis også en specifik beklædning, som er med til at optimere ens performance. Det kan være tøj, som fjerner sved eller giver en bedre fleksibilitet og plads form.

Fordelene ved padel tøj

Der er nogle fordele ved padel tøj, som for den seriøse spiller kan være værd at gå efter. Padel tøj er selvfølgelig optimeret imod performance på padel banen. Du får derfor et stykke sportstøj specielt designet til imødekomme alle de udfordringer du står overfor på padel banen. Dette kan i yderste tilfælde give dig en fordel overfor spillere, der ikke har padel specifikt tøj på.

Ulemperne ved padel tøj

Da sporten stadig ikke er voldsomt udbredt hos de forskellige sportsbrands, er der et begrænset udvalg af padel tøj. Derudover er forskellene på alm. tennistøj og padel tøj ikke kæmpe store, og man kan derfor langt hen af vejen klare sig fint med tennis eller badminton tøj. 

FORDELEULEMPER
+ Forbedret performance
+ Bevægelsesfrihed
+ Svedtransporterende
– Begrænset udvalg
– Ikke stor forskel fra tennistøj

Sådan finder du den bedste padel tøj

Når man skal til at finde det bedste padel tøj, så er det vigtigt at man overvejer bevægeligheden, om materialet skal være svedabsorberende, levetiden og slidstyrken samt designet på tøjet.

Kriterier når du skal købe padel tøj

  1. Bevægelighed
    Det vigtigste aspekt når du skal vælge tøj til at spille padel tennis i, er at du skal have en god bevægelighed i det. Da du stortset er i konstant bevægelse når du spiller padel, og både ben og arme skal ud i nogle yderpositioner, så er bevægeligheden det klart vigtigste element i dit padel tøj. 
  2. Svedtransporterende
    Dit tøj skal være i nogle svedtransporterende materialer, så du kan holde dig kørende i længere tid. Denne funktion sørger for at holde din krop temperaturreguleret, så du ikke overopheder i kampens hede, ved at lede sveden væk fra huden. Derudover har svedtransporterende tøj den fordel at det ikke bliver lige så tungt og vådt, som ren bomuld f.eks. gør. 
  3. Stil
    Tank tops med bryderryg og basket shorts er nok ikke det sportstøj der kendetegner en gentleman. Vil du derfor gerne holde ketchersportens gentleman stil, bør du overveje stilen dit padel tøj har. Simpelt, klassisk og evt. med krave på t-shirten – så er du godkendt til alverdens padel baner. 

Bedste padel tøjmærker

ASICS – bedst til hobby spilleren

Med dybe rødder i ketcher sportens verden har ASICS også lavet tøj til det hurtigt voksende padel marked. Draget på mange af deres tidligere erfaringer, har ASICS sørget for godt kvalitets padel tøj, der kan erhverves til en rimelig pris. 

Bullpadel – bedst til padel entusiasten

Som et af de førende mærker indenfor padel, laver Bullpadel sportstøj til padel eliten. Tøjet er udviklet til den enkle formål at give dig de bedste forudsætninger når du træder ind på padel banen. 

Sergio Tacchini – bedst til den stilede

Det italienske tennis mærke der stammer helt tilbage fra 1966, er den seneste tid bevæget sig ind på padel markedet. Sergio Tacchini laver retro inspireret sportstøj der bygger på en klassisk og simpel stil, kendt fra 80’ernes store tennis legender. Du går derfor yderst stilet på banen med tøj fra Sergio Tacchini.

Hvad bør du overveje før du køber padel tøj

Når du ønsker at købe noget padel tøj, så vil det være en god ide at overveje nogle bestemte elementer. Det kunne være så simpelt som størrelsen, da meget beklædning kan varierer i størrelserne afhængig af mærke. Samtidig er det vigtigt at tage højde for design, materiale samt prisen. Der er desuden mange forskellige sammensætninger man kan overveje.

BeklædningStørrelseDesign/farveMaterialePris
T-shirtPassende størrelse med fri bevægelighedSimpelt, Klassisk evt med krave / Vælg evt. farve der matcher resterende udstyr.100% Polyester99-449 kr.
ShortsPassende størrelse med fri bevægelighedSimpelt, stilrent og evt matchende til overdelen.100% Polyester199-299 kr.
PulloverPassende størrelse med fri bevægelighed.Simpelt, Klassisk design / evt. matchende til resterende udstyr.100% Polyester300-499 kr.
BukserPassende størrelse med fri bevægelighed.Simpelt, stilrent / evt matchende til overdelen100% Polyester299-499 kr.

Afrunding

Det kan derfor konkluderes at hvis man ønsker noget padel tøj med høj kvalitet og fede optimeringsmuligheder, så vil det være oplagt at vælge Asics, Bullpadel eller Sergio Tacchini. Disse mærker har alle en god fri bevægelighed, produceret i slidstærkt materiale der er svedabsorberende samt et lækkert design. Det er dog vigtigt at man overvejer hvilket niveau man spiller samt hvor meget man ønsker at ofre på disse produkter, da priserne er meget varierende og relative høje i forhold til andre mærker på markedet. Dog er det tydeligt at pris og kvalitet hænger sammen i dette tilfælde. 

Du kan med fordel læse mere om padel udstyr.