Indlægget er blevet opdateret d. 04/11/2020 af Andreas L

Står du og mangler nyt padel tøj, så har vi prøvet at samle et overblik til dig, så du ved hvad du skal kigge efter.

Padel tennis er en af de hurtigst voksende sportsgrene, og der er derfor også en voksende interesse for at have det rigtige udstyr. Padel tøjet er dog et ofte overset element, da de fleste bare bruger almindeligt sportstøj.

Men er der sportstøj der er bedre til padel end andet?

Det prøver vi at tage et kig på! 

Hvad er padel tøj: et overblik

Sportstøj specielt fremstillet til padel tennis er stadig ikke særligt udbredt – men der findes dog noget. Tøjet i sig selv minder meget om tennistøj, og det er da også derfra mange af mærkerne har hentet deres inspiration og teknologi. 

Det vigtigste ved padel tøj er bevægeligheden, da du nærmest er i konstant bevægelse.

Det næste er svedtransportering. Grundet det hurtige og intensive spil, er sved uundgåeligt, og det er derfor vigtigt at tøjet effektivt kan transportere sveden væk fra kroppen. 

Sidst men ikke mindst er æstetik og design. Da padel er meget udsprunget af tennis, ses det også som en ‘gentlemansport, og pæn påklædning er derfor værdsat. Derfor vil du ofte finde padel tøj med krave på t-shirten (polo) og nederdele til kvinderne, som man også kender fra tennisverdenen. 

Forskellige typer af padel tøj

Padel shorts

Padel shorts afviger lidt fra andre shorts, og er ofte lidt kortere end tennisshorts og slutter ofte 5-10 cm over knæet. Den kortere længde er for at give lidt mere mobilitet og bevægelsesfrihed. 

Padel shorts er som regel lavet i en kombination af polyester og elestan, for at give dem en let og strækbar følelse. Materialet er ofte udstyret med 2-vejs stræk, der gør at shortsene kan give sig, uanset hvilken retning du bevæger dig i, og gør at du altid for det fulde ud af dit benarbejde. Ligeledes sikre det en god svedtransportering evne og gør at dine shorts hurtigt tørre igen, når de bliver våde. 

Padel t-shirts

Når det kommer til t-shirts og poloer er der ikke den store forskel fra dem der laves til padel ift. tennis og badminton. Bevægelsen i overkroppen er meget lig hinanden i de respektive sportsgrene, og derfor er der ikke det store behov for at gøre noget andet på padel t-shirts. T-shirtsene er som regel i polyester, der gør dem svedtransporterende, med en quick dry teknologi, så den ikke forbliver våd hele dagen. Trøjen har ofte lidt stræk for ekstra bevægelighed, og kan være med eller uden krave. 

Padel dametøj

Padel tøj til damer henter ligesom med herretøjet meget af sin inspiration fra tennis og badminton. Du finder derfor både kjoler, nederdele, t-shirts og poloer, så du som kvinde også kan føle dig tilpas på padel banen. Padel dametøj giver dig mulighed for at have et mere feminint look på banen, samtidig med at have den fulde funktionalitet af normalt sportstøj. 

Derfor skal du have padel tøj

Ligesom meget andet sport så er der ved padel tennis også en specifik beklædning, som er med til at optimere ens performance. Det kan være tøj, som fjerner sved eller giver en bedre fleksibilitet og plads form.

Fordelene ved padel tøj

Der er nogle fordele ved padel tøj, som for den seriøse spiller kan være værd at gå efter. Padel tøj er selvfølgelig optimeret imod performance på padel banen. Du får derfor et stykke sportstøj specielt designet til imødekomme alle de udfordringer du står overfor på padel banen. Dette kan i yderste tilfælde give dig en fordel overfor spillere, der ikke har padel specifikt tøj på.

Ulemperne ved padel tøj

Da sporten stadig ikke er voldsomt udbredt hos de forskellige sportsbrands, er der et begrænset udvalg af padel tøj. Derudover er forskellene på alm. tennistøj og padel tøj ikke kæmpe store, og man kan derfor langt hen af vejen klare sig fint med tennis eller badminton tøj. 

FORDELEULEMPER
+ Forbedret performance
+ Bevægelsesfrihed
+ Svedtransporterende
– Begrænset udvalg
– Ikke stor forskel fra tennistøj

Sådan finder du den bedste padel tøj

Når man skal til at finde det bedste padel tøj, så er det vigtigt at man overvejer bevægeligheden, om materialet skal være svedabsorberende, levetiden og slidstyrken samt designet på tøjet.

Kriterier når du skal købe padel tøj

  1. Bevægelighed
    Det vigtigste aspekt når du skal vælge tøj til at spille padel tennis i, er at du skal have en god bevægelighed i det. Da du stortset er i konstant bevægelse når du spiller padel, og både ben og arme skal ud i nogle yderpositioner, så er bevægeligheden det klart vigtigste element i dit padel tøj. 
  2. Svedtransporterende
    Dit tøj skal være i nogle svedtransporterende materialer, så du kan holde dig kørende i længere tid. Denne funktion sørger for at holde din krop temperaturreguleret, så du ikke overopheder i kampens hede, ved at lede sveden væk fra huden. Derudover har svedtransporterende tøj den fordel at det ikke bliver lige så tungt og vådt, som ren bomuld f.eks. gør. 
  3. Stil
    Tank tops med bryderryg og basket shorts er nok ikke det sportstøj der kendetegner en gentleman. Vil du derfor gerne holde ketchersportens gentleman stil, bør du overveje stilen dit padel tøj har. Simpelt, klassisk og evt. med krave på t-shirten – så er du godkendt til alverdens padel baner. 

Bedste padel tøjmærker

ASICS – bedst til hobby spilleren

Med dybe rødder i ketcher sportens verden har ASICS også lavet tøj til det hurtigt voksende padel marked. Draget på mange af deres tidligere erfaringer, har ASICS sørget for godt kvalitets padel tøj, der kan erhverves til en rimelig pris. 

Bullpadel – bedst til padel entusiasten

Som et af de førende mærker indenfor padel, laver Bullpadel sportstøj til padel eliten. Tøjet er udviklet til den enkle formål at give dig de bedste forudsætninger når du træder ind på padel banen. 

Sergio Tacchini – bedst til den stilede

Det italienske tennis mærke der stammer helt tilbage fra 1966, er den seneste tid bevæget sig ind på padel markedet. Sergio Tacchini laver retro inspireret sportstøj der bygger på en klassisk og simpel stil, kendt fra 80’ernes store tennis legender. Du går derfor yderst stilet på banen med tøj fra Sergio Tacchini.

Hvad bør du overveje før du køber padel tøj

Når du ønsker at købe noget padel tøj, så vil det være en god ide at overveje nogle bestemte elementer. Det kunne være så simpelt som størrelsen, da meget beklædning kan varierer i størrelserne afhængig af mærke. Samtidig er det vigtigt at tage højde for design, materiale samt prisen. Der er desuden mange forskellige sammensætninger man kan overveje.

BeklædningStørrelseDesign/farveMaterialePris
T-shirtPassende størrelse med fri bevægelighedSimpelt, Klassisk evt med krave / Vælg evt. farve der matcher resterende udstyr.100% Polyester99-449 kr.
ShortsPassende størrelse med fri bevægelighedSimpelt, stilrent og evt matchende til overdelen.100% Polyester199-299 kr.
PulloverPassende størrelse med fri bevægelighed.Simpelt, Klassisk design / evt. matchende til resterende udstyr.100% Polyester300-499 kr.
BukserPassende størrelse med fri bevægelighed.Simpelt, stilrent / evt matchende til overdelen100% Polyester299-499 kr.

Afrunding

Det kan derfor konkluderes at hvis man ønsker noget padel tøj med høj kvalitet og fede optimeringsmuligheder, så vil det være oplagt at vælge Asics, Bullpadel eller Sergio Tacchini. Disse mærker har alle en god fri bevægelighed, produceret i slidstærkt materiale der er svedabsorberende samt et lækkert design. Det er dog vigtigt at man overvejer hvilket niveau man spiller samt hvor meget man ønsker at ofre på disse produkter, da priserne er meget varierende og relative høje i forhold til andre mærker på markedet. Dog er det tydeligt at pris og kvalitet hænger sammen i dette tilfælde. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her