Indlægget er blevet opdateret d. 07/03/2021

Padelfreak har fået en snak med Ole Jessen Hansen, der driver podcasten “Vild med padel”. I indlægget her fortæller Ole om hans forhold til- og passion for padel, samt hvordan og hvorledes “Vild med padel” blev til.

Hvornår blev du introduceret for Padel, og hvordan startede det som en hobby for dig?

Som rigtig mange andre danskere, så blev jeg introduceret for padel på Club La Santa på Lanzerote.

Jeg blev straks grebet af sporten. Dels fordi at padel er et meget nemt spil at komme i gang med i forhold til tennis og dels fordi at det er et meget socialt spil. Efterhånden som jeg kom mere og mere på Club La Santa, så endte det med, at det stort set var den eneste sport, jeg dyrkede, når jeg var dernede.

Når jeg kom hjem til det kolde Danmark, kiggede jeg efter et sted at spille padel, men desværre var der ikke nogen steder, hvor man kunne spille det. Lige indtil en dag, hvor jeg så, at der åbnede et center i Ballerup. Jeg spurgte en kollega, om hun havde lyst til at tage med derud. Jeg deltog i nogle forskellige americano turneringer, arrangeret af Lasse Vedersø. Og det var en fantastisk måde at komme i gang på.

Hurtigt havde man opbygget et netværk, og jeg har i de sidste 2 år nok spillet padel 2-3 gange om ugen på et absolut motionsniveau.

Hvordan opstod ideen til en padel podcast?

Kort sagt så kan man sige, at jeg elsker at spille padel og jeg elsker podcasts. Så hvorfor ikke kombinere det?
Jeg havde hørt på nogle svenske podcast om padel f.eks Padelpodden og blev inspireret til at starte selv.

Hvordan tog du skridtet videre fra ide til virkelighed? Og hvor meget fylder det pt. i dit liv?

Da jeg havde fået ideen til en podcast, var der to spor, som jeg skulle undersøge.

Dels hvordan man rent teknisk laver en podcast:
Hvilket udstyr skal man bruge? Hvordan optager og redigerer man en podcast? Hvordan sender man en podcast ud til alle lytterne?

Dels hvad skal podcasten indeholde:
Hvilke emner skal podcasten indeholde? Skal der være gæster med? Hvordan skal podcasten bygges op?

På den rent tekniske del gik jeg igang med at se en masse videoer på Youtube om, hvordan man laver en podcast. Det kan klart anbefales.
På indholdssiden kontaktede jeg en god padelven, Ole Egholm, som var med på de 3 første afsnit af podcasten. Han hjalp med at komme med ideer og input til gode emner og var vært på de 3 første episoder.

I starten var jeg lidt nervøs for, om der ville være nok emner, som man kunne tale om. Padel er jo trods alt en ny sport i Danmark. Men indtil videre har det ikke været noget problem – nærmest tværtimod. Padel er jo nok den sport i Danmark, der vækster allermest, både i foreningsregi og i privatregi.

Mit mål er, at der skal udkomme en podcast hver måned, og det har indtil videre ikke været noget problem.

Jeg vil tro, at jeg bruger 10-12 timer på det om måneden. Det er alt fra planlægning, optagelse, redigering og tilstedeværelse på de sociale medier.

Hvad er formålet med din podcast? og hvad håber du andre tager med sig fra afsnittene?

Formålet er helt klart at fortælle om verdens sjoveste sport padel. Det er en sport, hvor der er så mange positive og engagerede mennesker, og dem vil jeg rigtigt gerne tale med og viderebringe deres entusiasme om padel. Jeg håber, at lytterne bliver inspireret af de gæster, som jeg har med og at de vil blive lige så glade for at spille padel, som jeg selv er.

Hvad er dit bedste råd til folk, der går med samme drøm om at lave deres egen podcast?

Mit råd er:
Gør det. Det er ikke så kompliceret, og hvis man har en god ide til en podcast, så er det meget nemt at komme i gang.
Man kan starte en podcast med en computer, en mikrofon og en god ide. Der er gode videoer på Youtube til at hjælpe med det tekniske og på Facebook er der gode grupper, hvor man kan få hjælp og input.

Har du også stor passion for padel, og vil du gerne dele din historie, forening eller noget tredje? Så er du velkommen til at kontakte os på [email protected], hvis du mener det er en historie vi bør vide mere om.