Indlægget er blevet opdateret d. 07/01/2024
Padel i sommervarmen eller lange udmattende dueller kan nogle gange gøre det svært at holde et godt greb i sit padel bat.
Svedige håndflader gør det ikke ligefrem lettere at sætte det afgørende smash eller forsvarende ‘bandeja’.
Padel grips der sikre dig bedre greb om battet og i længere tid, er derfor utroligt populært, og noget du finder hos alle spllerne på World Padel Touren.
Vi har taget et kig på de forskellige typer af grip og fundet de bedste frem til dig, så du kan komme tilbage på banen med battet klistret til hånden.
Bedste Hesacore Grip
Bullpadel Hesacore Grip
Med Hesacore Grippet får du et ergonomisk undergrip til dit padelbat. Grebbet har et honeycomb mønster der ikke blot giver bedre greb, men også nedsætter vibrationer i battet. Du får derfor ikke kun bedre kontrol over dit spil, men også nedsat belastningen på håndled og albue.
OBS. Da Hesacore grippet er et undergrip anbefaler vi stærkt at du har en normalt overgrip uden over ‘sleevet’. Dette er både med til at sikre endnu bedre greb, samt sørge for at holde Hesacore grippet på plads.
Pros
Cons
Den bedste pris på Bullpadel Hesacore Grip:
Bedste Tacky Overgrip
Head Padel Pro Overgrip
Head Padel Pro er et ‘tacky’ og komfortabelt overgrip udviklet specielt til padel i samarbejde med Sanyo Guiterrez. Grippet har en rigtig god kombination af klæbrighed og komfort, der bl.a. stammer fra materialerne cellulose og PU. Du får 3 stk. med i pakken, så du har til at udskifte et par gange, når grippet begynder at blive slidt.
Pros
Cons
Den bedste pris på Head Padel Pro Overgrip:
Bedste Absorberende Overgrip
Head Padel Pro Overgrip
Head Xtreme Soft er et delig blødt perforeret overgrib der giver en ekstra god svedabsorbering. Perforeret betyder at der er små huller i, der er med til at lede sveden væk fra håndfladen. Derudover har Xtreme Soft stadig en fin tackiness, der gør at det klistrer godt fast til hånden, og giver dig en god kontrol i dit spil.
Pros
Cons
Den bedste pris på Head Xtreme Soft Overgrip:
Bedste Replacement Grip
ZERV Legend Perforated Replacement Grip
Er tiden kommet til at udskifte det orginale grip på dit padel bat med et ny, jamen så synes vi at dette replacement grip fra Zerv er vejen at gå. Grebet er perforeret og har derved en god svedabsorbering, dertil har det også et honeycomb mønster, der giver dig et udemærket greb. Da vi alligvel kommer et overgrip udover, er pris og kvalitet noget af det vi kigger mest på. Her Kommer Zerv Legend ind på et rigtig godt spot, der gør at vi helt sikkert synes det er et køb værd.
Pros
Cons
Den bedste pris på ZERV Legend Perforated Replacement Grip:
Bedste Spray Grip
4on TotalGrip Spray
Har du prøvet alt, og uanset hvad du gør, så kan du ikke undgå at grebet begynder at glide i hånden på dig?
Så er spray grip måske noget for dig.
Spray grip er også blevet utroligt populært på World Padel Tour, og er ekstra værktøj dig kan sikre dig et endnu bedre greb om battet. Produktet sprayes direktet på grebet af dit bat, og vil derefter tilføje et klæbrigt lag på dit grip. Sprayen kan tilføjes efter behov, og i de mængder man føler man har behov for.
Pros
Cons
Den bedste pris på 4on TotalGrip Spray:
Hvad er padel grips?
Et padel grip er en slags tape, der vikles rundt om grebet på dit padel bat. Man kan bruge et grip af flere årsager, men langt den største årsag er for at have bedre fat omkring battet, og for at absorbere sved. Grips er populære i stort set alle ketcher sporte, og du finder dem derfor også i tennis, badminton, squash etc. Mange grips kan derfor sagtens bruges på tværs af de forskellige sporte. Nogle er dog særligt udviklet til padel tennis. Dit nye padel grip går ind og fungerer som det nye “greb” på dit bat, og sørger for et forbedret greb.
Hvorfor skal du bruge et padel grip?
Et padel grip går ind og sikrer, at du har bedst muligt fat på dit padel bat. Det gør, at du med langt mindre sandsynlighed taber battet under kamp. Derfor er grips særligt egnet til spil i varmt klima, hvad enten det er i en hal eller udendørs. Her er fugtige hænder ofte uundgåeligt, og et padel grip kan næsten være et krav for at kunne holde godt fast på battet. Et grip vil oftest være at foretrække fremfor en håndledsstrop, som ellers har samme funktion. Håndledsstroppen kan nemlig nogle gange være generende at have på og have negativ indflydelse på dit spil.
Derudover går ‘grippet’ også ind og giver noget ekstra omkreds til grebet. Det giver dig bedre komfort, i og med at det kan absorbere mere af stødet, når du slår. Derudover giver det bedre håndtering og kontrol af battet, da du har bedre fat. Dette gør, at padel grips kan være med til hæve niveauet af dit spil. Den bedre håndtering kommer dig for alvor til gode, når du enten skal bruge fuld power i en smash – eller når du skal ramme det perfekte lob.
Fordele og ulemper ved padel grips
Ligesom med stort set alt ekstra udstyr, så kan der findes fordele og ulemper ved det. Det samme gør sig gældende for grips. Der vil være dem, der mener, at det er essentielt – og dem der mener, at det sagtens kan undværes. Man kommer dog ikke uden om, når det kommer til grips, at fordelene overstiger ulemperne. Særligt når vi spiller i sommerhalvåret og spiller under varmere himmelstrøg, hvor svedige hænder stort set er uundgåeligt.
FORDELE | ULEMPER |
+ Forbedret kontrol + Absorberer sved + Mindre slid af hånden + Billigt | – Skal udskiftes – Ekstra omkostninger |
Hvilken slags padel grip findes der?
Der findes forskellige slags padel grips med forskellige egenskaber og funktioner. Det er blandt andet tykkelsen af gripet, grebets egenskaber, hvor og hvordan det skal påføres, der er forskelligt fra grip til grip. Vi vil nedenfor prøve at beskrive nogle af de mest udbredte former for grips. Det vil blandt andet være, hvordan de bruges og hvad de er gode for.
Hesacore grip
Hesacore er et specielt greb udviklet til padel. Grippet fungerer som et “sleeve”, der trækkes henover grebet på dit padel bat. Indledningsvis fjerner man det normale greb på battet, hvorefter du påfører Hesacore grippet. Hesacore grippet har et unikt ‘honeycomb’ mønster, der giver er et godt greb, god kontrol og mindsker vibrationer, når man slår til bolden. Sidstnævnte er bl.a. med til at sænke risikoen for tennisalbue. Hesacore grippet kan ses som et ‘undergrip’ og det anbefales derfor at man monterer et traditionelt overgrip over.
Overgrip
Et overgrip er et nyt greb, der som navnet antyder, påføres udover battes normale greb. Overgripet giver ekstra omkreds på grebet, hvilket for mange betyder, at man har bedre fat. Overgrip er med til at bevare dit bats oprindelige håndtag indenunder, men skal også udskiftes, når det er slidt.
Ultrathin overgrip
Ikke alle ønsker et bredere greb, og derfor kan du også få overgrip, der ikke er lige så tykke. Her finder du bl.a. ultrathin varianten, der giver et meget tyndt lag udover dit normale greb. Grundet den tynde tykkelse holder ultrathin grips heller ikke lige så længe, og giver ikke den samme stødabsorbering og komfort.
Replacement grip
Et replacement grip er et grip, du bruger i stedet for det greb, der sidder på battet i forvejen. Du fjerner altså det originale grip for at sætte dit replacement grip på i stedet. Dette kan være noget man gør, hvis man er utilfreds med, hvordan grebet er på battet og gerne vil opgradere til noget bedre. Det kan dog også være, at grebet med tiden er blevet så tilpas slidt, er du trænger til et nyt. Replacement grips er til dem, der ikke ønsker den ekstra omkreds på grebet, som dit bat får af et overgrip.
Spray Grip
Spray grip er et produkt du kan tilføje til dit eksisterende grip, uanset hvilken slags grip du har på. Produktet kommer i en spray flaske, og sprayes i et tyndt lag udover grebet på dit bat. Du vil derefter kunne mærke at grebet er blevet lang mere klistret, hvilket giver dig et bedre greb og bedre kontrol over dine slag. Produktet kan påføres efter behov, og er derfor særligt godt til ekstra “svedige” dage, hvor dit normale grip ikke er tilstrækkeligt.
“Tacky” grip
Grips kommer som ofte i to forskellige funktionaliteter – Den ene værende “tacky”. Tacky betyder, at grebet nærmest klistrer og dermed giver dig bedre greb på ketcheren. Du kan finde grips med forskellige niveauer af ‘tackiness’, alt afhængigt af hvor meget du vil have, at den “klistrer” til hånden.
“Absorbent” grip
Den anden populære grip funktion er ‘absorbent’ grips. Disse grips er bedre til at absorbere sved, og dermed holde din hånd tør. Det gør også, at du har bedre fat på dit bat, og ikke behøver at overanstrenge hånden for at holde fast på battet.
Hvem er padel grips for?
Et padel grip kan være for spillere på alle niveauer. Dog er det nok spillere på det lidt højere niveau, der vil opleve den største forskel i spillet med og uden padel grip. Er du nybegynder, kan det være med til at give dig en ekstra god start på dit spil. Grips skal nemlig ikke udskiftes så ofte, hvis du ikke bruger det så meget. Derfor er det en god investering, selvom du er nybegynder. Da kontrol og mindre svedige håndflader er noget stortset alle, kan drage nytte af, kan det være en fordel for alle at benytte grips på sit bat.
Hvad skal du overveje
Overvej | Hvorfor |
Tykkelse: | Afgørende for din kontrol af battet. Indflydelse på komfort |
Farve: | Ønsker du at matche dit bat, eller skille dig ud. |
Type: | Har du brug for et overgrip, replacement grip eller noget tredje? |
Behov: | Skal du bruge et for at have bedre fat på battet, absorbere mere sved eller ønsker du at forbedre stødabsorbering. |
Hvordan monterer man et padel grip
Forskellige padel grips monteres på forskellige måder og det anbefales derfor, at du nøje følger instrukserne, der medfølger dit grip. De fleste grips fungerer som et “bånd”, der vikles omkring håndtaget fra bunden og op. Der er dog undtagelser ved padel grips som f.eks. Hesacore grip, der trækkes hen over håndtaget.
Følg derfor instrukserne eller slå dit pågældende grip op for at finde den optimale påsættelse af grebet.
Hvilke mærker findes der
Der er mange forskellige brands, der laver grips. Ofte vil det ikke være specifikke padel grips men derimod generelle ketcher grips, som kan bruges til de fleste ketchersporte. Derfor er det også næsten stortset alle brands indenfor både tennis og badminton, der har deres eget griptape.
Det er bl.a. mærker som:
Wilson, Babolat, Yonex, CX, Head, Prince, Dunlop, Bullpadel, Tecnifibre, Völkl, ProKennex, Li-Ning, NOX, Gamma, Gosen, Solinco, Kimony, Karakal, Pro’s Pro and ZERV.