Indlægget er blevet opdateret d. 22/02/2022

Hvad er padel grips?

Et padel grip er en slags tape, der vikles rundt om grebet på dit padel bat. Man kan bruge et grip af flere årsager, men langt den største årsag er for at have bedre fat omkring battet, og for at absorbere sved. Grips er populære i stort set alle ketcher sporte, og du finder dem derfor også i tennis, badminton, squash etc. Mange grips kan derfor sagtens bruges på tværs af de forskellige sporte. Nogle er dog særligt udviklet til padel tennis. Dit nye padel grip går ind og fungerer som det nye “greb” på dit bat, og sørger for et forbedret greb. 

Padel grips – Vi har kigget på:

zerv premium grip

ZERV Premium Grip

ZERV padelgreb levere et super godt greb om dit padel bat, som er med til at give dig mere kontrol og fart i dine skud. Derudover giver grebene forbedret svedabsorbering, så du har et super godt greb i hele kampen.

DKK 65,00


Babolat Syntec Pro Grip

Babolat Syntec Pro Grip er et formidabel padelgreb, som levere et mere svedabsorberende og bedre greb, så du kan spille til dit fulde potentiale.

DKK 59,00


ShockOut Dual Pro Grip + Overgrip

Med dette greb fra ShockOut får du et greb, som dæmper vibrationerne, der kommer under kampene. Dette greb er utrolig blødt og lavet med samme teknologi, som mange padel bats nemlig EVA teknologi.

DKK 99,00


Head Xtremesoft Greb

Head Xtremesoft Greb er et super lækkert greb. Soft grip for du et dejlig blød greb, der går ind og erstatter dit standard greb på battet. Grebet har et blødt skum underlag, og en høj svedabsorbering, der går ind og giver god komfort.

DKK 69,00


Vibor-A Blister Overgrips Pro Soft

Med Vibor-A Blister Overgrips Pro Soft er en pakke med et lækkert gribs til dit Padel bat. Der er svedabsorberende teknologi i gribet, som giver en komfortable touch.

DKK 69,00


Yonex Super Grap – 30-pak

YONEX Supergrip ligger sig lige mellem deres Power Grip og deres Super Grap, når det kommer til tykkelse. Et dejligt alsidigt overgrip der kan bruges til stort set alle ketchersporte. Grebet har en super god absorbering.

DKK 399,00


Hvorfor skal du bruge et padel grip?

Et padel grip går ind og sikrer, at du har bedst muligt fat på dit padel bat. Det gør, at du med langt mindre sandsynlighed taber battet under kamp. Derfor er grips særligt egnet til spil i varmt klima, hvad enten det er i en hal eller udendørs. Her er fugtige hænder ofte uundgåeligt, og et padel grip kan næsten være et krav for at kunne holde godt fast på battet. Et grip vil oftest være at foretrække fremfor en håndledsstrop, som ellers har samme funktion. Håndledsstroppen kan nemlig nogle gange være generende at have på og have negativ indflydelse på dit spil. 

Derudover går ‘grippet’ også ind og giver noget ekstra omkreds til grebet. Det giver dig bedre komfort, i og med at det kan absorbere mere af stødet, når du slår. Derudover giver det bedre håndtering og kontrol af battet, da du har bedre fat. Dette gør, at padel grips kan være med til hæve niveauet af dit spil. Den bedre håndtering kommer dig for alvor til gode, når du enten skal bruge fuld power i en smash – eller når du skal ramme det perfekte lob. 

Fordele og ulemper ved padel grips

Ligesom med stort set alt ekstra udstyr, så kan der findes fordele og ulemper ved det. Det samme gør sig gældende for grips. Der vil være dem, der mener, at det er essentielt – og dem der mener, at det sagtens kan undværes. Man kommer dog ikke uden om, når det kommer til grips, at fordelene overstiger ulemperne. Særligt når vi spiller i sommerhalvåret og spiller under varmere himmelstrøg, hvor svedige hænder stort set er uundgåeligt.

FORDELEULEMPER
+ Forbedret kontrol
+ Absorberer sved
+ Mindre slid af hånden
+ Billigt
– Skal udskiftes
– Ekstra omkostninger
Padel grip bat

Hvilken slags padel grip findes der?

Der findes forskellige slags padel grips med forskellige egenskaber og funktioner. Det er blandt andet tykkelsen af gripet, grebets egenskaber, hvor og hvordan det skal påføres, der er forskelligt fra grip til grip. Vi vil nedenfor prøve at beskrive nogle af de mest udbredte former for grips. Det vil blandt andet være, hvordan de bruges og hvad de er gode for. 

Hesacore grip

Hesacore er et specielt greb udviklet til padel. Grippet fungerer som et “sleeve”, der trækkes henover grebet på dit padel bat. Indledningsvis fjerner man det normale greb på battet, hvorefter du påfører Hesacore grippet. Hesacore grippet har et unikt ‘honeycomb’ mønster, der giver er et godt greb, god kontrol og mindsker vibrationer, når man slår til bolden. Sidstnævnte er bl.a. med til at sænke risikoen for tennisalbue. Udover Hesacore grippet anbefales det, at man monterer et traditionelt overgrip. 

Overgrip

Et overgrip er et nyt greb, der som navnet antyder, påføres udover battes normale greb. Overgripet giver ekstra omkreds på grebet, hvilket for mange betyder, at man har bedre fat.  Overgrip er med til at bevare dit bats oprindelige håndtag indenunder, men skal også udskiftes, når det er slidt. 

Ultrathin

Ikke alle ønsker et bredere greb, og derfor kan du også få overgrip, der ikke er lige så tykke. Her finder du bl.a. ultrathin varianten, der giver et meget tyndt lag udover dit normale greb. Grundet den tynde tykkelse holder ultrathin grips heller ikke lige så længe, og giver ikke den samme stødabsorbering og komfort. 

Replacement grip 

Et replacement grip er et grip, du bruger i stedet for det greb, der sidder på battet i forvejen. Du fjerner altså det originale grip for at sætte dit replacement grip på i stedet. Dette kan være noget man gør, hvis man er utilfreds med, hvordan grebet er på battet og gerne vil opgradere til noget bedre. Det kan dog også være, at grebet med tiden er blevet så tilpas slidt, er du trænger til et nyt. Replacement grips er til dem, der ikke ønsker den ekstra omkreds på grebet, som dit bat får af et overgrip. 

“Tacky” grip

Grips kommer som ofte i to forskellige funktionaliteter –  Den ene værende “tacky”. Tacky betyder, at grebet nærmest klistrer og dermed giver dig bedre greb på ketcheren. Du kan finde grips med forskellige niveauer af ‘tackiness’, alt afhængigt af hvor meget du vil have, at den “klistrer” til hånden.  


“Absorbent” grip

Den anden populære grip funktion er ‘absorbent’ grips. Disse grips er bedre til at absorbere sved, og dermed holde din hånd tør. Det gør også, at du har bedre fat på dit bat, og ikke behøver at overanstrenge hånden for at holde fast på battet. 

Hvem er padel grips for?

Et padel grip kan være for spillere på alle niveauer. Dog er det nok spillere på det lidt højere niveau, der vil opleve den største forskel i spillet med og uden padel grip. Er du nybegynder, kan det være med til at give dig en ekstra god start på dit spil. Grips skal nemlig ikke udskiftes så ofte, hvis du ikke bruger det så meget. Derfor er det en god investering, selvom du er nybegynder. Da kontrol og mindre svedige håndflader er noget stortset alle, kan drage nytte af, kan det være en fordel for alle at benytte grips på sit bat. 

Hvad skal du overveje

OvervejHvorfor
Tykkelse:Afgørende for din kontrol af battet.
Indflydelse på komfort
Farve:Ønsker du at matche dit bat, eller skille dig ud. 
Type:Har du brug for et overgrip, replacement grip eller noget tredje?
Behov:Skal du bruge et for at have bedre fat på battet, absorbere mere sved eller ønsker du at forbedre stødabsorbering. 

Hvordan monterer man et padel grip

Forskellige padel grips monteres på forskellige måder og det anbefales derfor, at du nøje følger instrukserne, der medfølger dit grip. De fleste grips fungerer som et “bånd”, der vikles omkring håndtaget fra bunden og op. Der er dog undtagelser ved padel grips som f.eks. Hesacore grip, der trækkes hen over håndtaget. 

Følg derfor instrukserne eller slå dit pågældende grip op for at finde den optimale påsættelse af grebet.

Hvilke mærker findes der

Der er mange forskellige brands, der laver grips. Ofte vil det ikke være specifikke padel grips men derimod generelle ketcher grips, som kan bruges til de fleste ketchersporte. Derfor er det også næsten stortset alle brands indenfor både tennis og badminton, der har deres eget griptape. 

Det er bl.a. mærker som:

Wilson, Babolat, Yonex, CX, Head, Prince, Dunlop, Bullpadel, Tecnifibre, Völkl, ProKennex, Li-Ning, NOX, Gamma, Gosen, Solinco, Kimony, Karakal, Pro’s Pro and ZERV.